onsdag, mars 07, 2007

något i hästväg

Jag har precis sett Sökarna - Återkomsten. Om den tänker jag väl inget särskilt förutom att den inte var så bra alls. Något jag däremot funderat på sen jag såg om Livet i 8 bitar häromveckan är hur i hela fridens namn man tänkte när man castade Kjell Bergqvist, Sunil Munshi och Jan Malmsjö som tre generationer ortodoxa judar? Hur gick det till?

9 kommentarer:

Anna K sa...

Och jag förstår inte grejjen med den senare filmen och håller med dig om castingen!

Gunnar sa...

Vänta lite nu. Castingen blev fel, ja, men det var fanimej rätt tänkt. Vi behöver fler sådana castings inte färre. När det stämmer kommer det att bli sagolikt. Har själv stora förväntingar på Skarsgård som Goya, trotys allt.

Att börja vrida på rollbesättningar kommer att öppna många idag låsta dörrar, inte minst göra det mer naturligt för exempelvis minoriteter att spela "vanliga" roller.

Med andra ord, låt oss casta Kjell B som ortodox jude, och Fares som svenne-banan (och inte blatte som vill vara/är som en svenne-banan). Det där borde ni väl hålla med om? Kanske var det något annat som störde er i rollbesättningen som jag inte förstod?

Emma sa...

Jo, jag håller med om att svensk casting skulle må bra av nytänk - men i just det här fallet gick det inte så bra tycker jag. Malmsjös låtsasjiddisch är direkt plågsam.

Anonym sa...

Borde du inte skriva hur gick det till men emfas på det.

Conan sa...

Det tråkiga med "Livet i 8 bitar" är att nånstans långt därinne finns fröet till en helt okej film. Men Malmqvist hittar det fröet och stampar det sönder och samman med ett av de mest groteska och påfrestande överspelen i svensk filmhistoria. Han borde skämmas.

Ville Wonka sa...

Snälla, fru Gray Munthe, förklara för mig vem som grävde upp pengarna i "Sökarna 2". Jag tänker på det varje dag. Så sjukt ihåligt manus...

Emma sa...

Anonym: Båda versionerna funkar väl lika bra?

Conan: Jo, jag är förvånad över att filmen inte nämns oftare i överspelssammanhang...

ville wonka: Ha ha, jag har inte heller någon aning. Jag tror till och med att jag glömde att ens fundera över det...

Jonathan Metzger sa...

Dom är inte ortodoxa, bara pseudo-ortodoxa! Om du vill veta den rafflande sanningen så kan du höra av dig...

//J

Emma sa...

Haha, hej! Och SNÄLLA kan du inte dela mig dig av den rafflande sanningen här?