tisdag, mars 27, 2007

natten har sitt pris, eller jag, en vampyr

Hey Baberiba har härmat mig en gång. De fick mig till en ljusskygg goth med talfel. Hoho. Tänkte jag, tills häromdagen när vårens solstrålar sökte sig rakt in i mina ögon och gjorde mig typ blind. What's up med denna plötsliga ljuskänslighet? M hävdar bestämt att mina hörntänder blivit lite vassare. Tills vi kommit på vad som är fel lånar han mig hursomhelst en armbåge som ledhjälp. För jag. kan. inte. se. Och jag känner mig utklädd i solglasögon.

--

Jag vill här påminna om att mina r är grrrevliga.

--

Ett annat problem, som brukar uppstå varje vår: Var tusan gör man av händerna när man inte har några fickor att stoppa ner dem i längre? Mina armar svänger okontrollerat runt mig. Plus att jag känner mig helt naken på stan utan vinterjacka.

--

För att den här bloggen inte ska fallera fullständigt, för att det ska finnas åtminstone någon filmkoppling: Ni har väl sett fantastiska, fantastiska, fantastiska Near Dark? Tangerine Dream! Kathryn Bigelow! Vampyrer! (Vad skådar mitt norra, är det en remake på Near Dark på gång?! Nooooooooooooooooooo! Michael Bay har skrivit ett manus baserat på originalfilmen. Fuck.)

27 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har ett svagt minne av den där imitationen. Var det kul? Inte för att Hey Baberiba är kul, men hur var det att se någon annan som sej själv?

Anonym sa...

Fyfan, vad är värst? Att det öht görs en remake på en så underbar film som Near Dark eller att Bay har något med det hela att göra. Kombinationen är iaf hemsk.

För övrigt är en remake på strålande "Don't look now" på gång.

Jag gråter blod...

Die W

Carl sa...

Vad tycker du om Buffy the Vampire Slayer, Emma? Lite nyfiken ...

uCj sa...

Jag såg Near Dark för inte så lång tid sedan, och du har rätt, den är ju helt fantastisk! Antagligen den bästa "vampyrfilmen".

Jag är väldigt ljusskyg, får också lite tårar när jag kommer ut i blåsten, eller beror det på den friska luften bara? Men jag ser iallafall vart jag ska :p

uCj sa...

Förresten, klart man måste införskaffa en trevlig vårjacka! Men antagligen kan den inte ersätta den sköna vinterjackan (på vintern), försök skaffa något att bära i ena handen?

Steelwheels sa...

En remake på Near Dark låter exakt lika vidrig och redundant som den planerade remaken på Escape from New York. Hur långt gången den remaken är svårt att utröna, då dess sida på ImDb enkom är för pro-users. Förhoppningsvis är det ett projekt som kommer att gå i stå, men man talar om Gerard Butler som Snake Plissken.

Apropå, har någon sett 300 ännu?

För övrigt har jag alltid tyckt att dina "r" är riktigt trevliga.

superkryp sa...

En hand håller i iPoden och den andra håller i mobiltelefonen. :)

Rebecca sa...

Det ÄR krångligt med vår, lika precis som vanligt Emma; det där med utklädd i solglasögon (hur jag än försöker så känner jag mig inte ens som Audrey) och axlarna de åker upp till öronen eftersom jackfickorna plötligt inte sitter där se satt. Fast igår krockade en fluga med mig kind, det var lite bra.

/M sa...

DÖD ÅT MICHAEL BAY! *panikkänslor*

Near Dark är ju den näst bästa vampyrfilmen någonsin! (Murnaus Nosferatu är den bästa).

T sa...

nu har jag tänkt en stund, utan framgång.

var på kroppen, för jag antar att det befinner sig någonstans på kroppen, sitter egentligen det så kallade "norra"?

Maria sa...

Varje vår tycker jag att det känns lika konstigt när jag låter kappan hänga kvar på galgen till förmån för en jacka. Jag känner mig som om jag glömt klä på mig. Dessutom gick jag igår utan att tänka på det ut i en klänning som hade krymp och jag märkte efterhand att jag gick runt i något som bäst kan beskrivas som en micro-mini. Med en kappa över hade det ju inte gjort så mycket men nu kändes det lite bart är allt jag kan säga...

mattias sa...

En av mina kompisar brukar beskriva ofiltrerad vårsol om "oljus", ögonens motsvarighet till öronens "oljud".

mediamogulen sa...

Tjena igen Emma,
jag kan bara instämma i ditt problem med ljus. Förstår inte varför jag är så klent utrustad med antisolpigment såväl i hud som ögon. Grimaserar illa och kan tas för en mongoloid, bortsett från att jag inte har samma kärlektsfulla framtoning till allt och alla.

Men ett tips är ljusa glasögon som man kan ha på jämt, även inne i butiker och caféer. Därmed riskerar man inte att lägga dem ifrån sig överallt, samt ser mindre svarta-solglasögon-fetischistisk ut. Lycka till! Allt gott / MPF

Maria sa...

Jag kommer osökt att tänka på den där kärleksballaden ur Team America: World Police:

"Why do Michael Bay get to keep on making movies?
I guess Pearl Harbor sucked
Just a little bit more than I miss you."

Conan sa...

Kul att du skriver om film då och då. Mer sånt, please! :-)

Emma sa...

Joel: Jag tyckte att deras imitation av Sara Wennerblom och hennes lillebror var hilarious. Mig och Göran tyckte jag inte att de lyckades nåt vidare alls med. Men det är jag förmodligen inte mest lämpad att svara på.

Die W: Båda sakerna är rätt jobbiga.

Carl: I teorin borde jag älska det. men i praktiken har jag aldrig riktigt vare sig förlt det eller satt mig in i det.

Ucj: Visst är den fantastisk?! Jag får tårar i ögnen bara jag tänker på slutscenerna!

Steelwheels: Jag ska kolla upp Escape-filmen, M är pro user och har tillgång till all fet information. :) 300 var jag inte så värst imponerad av.

Superkryp: Jag har upptäckt att jag kan hålla hårt i väskan med ena handen, då gör det inte så mycket om den ena viftar.

t: är inte Vad skådar mitt norra ett begrepp? Eller har jag hittat på nu igen?

mattias: Aha! Det tänker jag stjäla någon gång. Oljus.

Måns Per: Hörde att du träffat min man i Trollhättan idag. Tack för grattis :)

Conan: Fast de senaste veckorna har jag jobbat med film 24/7. Orkar inte skriva om det obetalt också. Någon ordning på torpet får det vara.

Anonym sa...

Fan, måste påpeka, nästan helt ur det blå, att Filmkrönikan-Göran påminner starkt utseendemässigt om när Hannibal Lecter har masken på sig i "När Lammen Tystnar".

Och! Det är menat som en komplimang.

http://www.geocities.com/imokproductions/HannibalCloseupMask.jpg

Die W

Lisa sa...

Near Dark ska ses, jag är vampyrfreak.

Och inte för att ngn är intresserad men jag måste bara medddela det: vi ska slänga ut teven (som bara används till dvd och tevespel) och köpa projektor istället. Nej, vi är inte rika men vi räknade på det och betalar vi inte tevelicens ett par år går vi jämnt upp.

Emma sa...

Die W: Nja, såå likt var det väl ändå inte?

Lisa: Oh ja! Om du är vampyrfreak och inte har sett Near Dark är det nästan att jag måste skicka in dig i skamvrån en dag eller två! Den är helt fantastisk! Se så fort tillfälle ges!

Och guud vad avundsjuk jag blir på projektor-inköpet. Vill också ha!

Anonym sa...

Emma: Haha, det kanske bara är jag som tycker det. Förvisso kunde jag valt en bättre bild.

Det är främst ögonen och kringområdet samt munnen som jag personligen tycker är så pass likt att Göran kunde varit stand-in.

uCj sa...

Ett måste för den som gillar asiatiskt OCH vampyrfilm är ju Mr. Vampire! Såg den idag och blev helt paff, den var så träffsäker i sin humor. Inte såpass överdriven som Hongkongfilmer brukar vara ^-^

Emma sa...

ucj: Spännande, tack för tipset!

Lisa sa...

Vi har egentligen inte råd. Men vi har levt räligt snålt ett par år och hade plöstsligt lite pengar över. Och insäg att det faktiskt nog var det som skulle ge oss mest lycka per krona.

Har inte sett många vampyrfilmer alls utan mest läst om vampyrer.
Kan du inte skriva en vampyrfolmernas femitopp som ett inlägg.

superkryp sa...

Superkryp: Jag har upptäckt att jag kan hålla hårt i väskan med ena handen, då gör det inte så mycket om den ena viftar.

Snyggt! Det är classy att hålla (hårt) i väskan med handen! :)

Emma sa...

Lisa: kan inte påstå att jag är något större vampyrfreak eller vampyrencyklopedi själv - men jag ska fundera ihop en lista especially for you när tillfälle ges. :)

Superkryp: men vad bra! jag som fick för mig att det mest såg... krampaktigt ut.

Rollx sa...

Sätt på dig handfängelsel (handklovar). Om du tycker armarna flaxar för mycket. :)

Tania sa...

Men du..Just Gothare är ju söta.Ta det som en komplimang vet jag :)