fredag, mars 16, 2007

jag, en tjänsteman

Igår skrev jag på ett avtal som säger att från och med måndag Sverige-redaktörar jag på SFIs ungdomssatsning dvoted.net. Så, på måndag ska jag helst ha råkoll på hur man skapar en jävla massa trafik på ett forum. De senaste veckorna har jag dammsugit nätet på info, har hittat en hel del matnyttigt via Beta Alfa och Framtider. Har ni några idéer eller tips är det bara att hojta. Annars kan ni så länge besöka sidan redan nu och tipsa alla era filmarkompisar (etablerade som oetablerade, unga som gamla), era filmdrömmande sysslingar, pysslingar, kusiner, barn, barnbarn, syskon och deras hangarounds att det är på dvoted man ska hänga framöver. Okej?

--

Veckans Aftonbladet-recensioner: Music and lyrics och Ghost Rider.

--

Sandrew Metronome verkar ge sig ut i diskussionstrådarna på filmforumen för att göra pr för sina filmer. Intressant.

--

Det är lite bisarrt att bli läsa sina egna intervjucitat översatta till danska. Särskilt när man pratar om "bøssetrekanter med en mand, der synger den amerikanske nationalsang op i en anden mands røv".

27 kommentarer:

Johanna sa...

Är man tvungen att klicka sig in på Aftonbladet nu för att få reda på vad du har för åsikter om en film? Jag hatar Aftonbladet och kommer aldrig befinna mg på deras sajt...

Emma sa...

Tvungen och tvungen. Om du vill riskera att gå på fel film i helgen behöver du ju inte. Muahaha.

Johan Ahlin sa...

Ojdå Johanna, är du en sån som aldrig skulle köpa en skiva när man kan "Tanka hem".
Där ser du Emma, folk läser dina recensioner här, kanske delvis för att det är gratis. Innan internet fanns, så blev man helt enkelt tvungen att kolla filmkrönikan med N-P, eller köpa en tidning. Är det så jävla illa, så får väl alla oanställda filmkritiker ligga lågt några veckor efter filmpremiärerna.

Emma sa...

Äh. Vem läser filmrecensioner? Jag läser bara andras recensioner för att jämföra med mina egna. ;)

Johan Ahlin sa...

Jag läser.

Emma sa...

Det är ju förresten inte så att det kostar att läsa på aftonbladets hemsida heller.

Johan Ahlin sa...

I know, lite lättretlig ang Johannas kommentar, sätt på p2 ikväll och lyssna på soundtracket till Döden i Venedig m fl filmer. Vi spelar Mahlers 5:a live i Berwaldh.

Mattias S. sa...

När blev du recensent på aftonbladet?
Om det var tidigare så hadje jag helt missat det iaf.

Hoppas du gör ett bättre jobb än Fjällborg iaf... :)
(Vilket du uppenbarligen gör)

Kristoffer Viita sa...

Ghost Rider: http://www.nsd.se/artikel.aspx?artid=53574&cat=5&pageIndex=0&arkiv=False

Grejen är att jag också blev underhållen av den, iaf stundtals. Men det är ju en ruskigt kass film, tycker du inte? Alltså den misslyckas väl med alla ambitioner den hade? Typ "Nu jävlar killar ska vi göra en cool film!" Alltså den är ju jätterolig att se på, men det var ju inte tänkt att den skulle vara rolig, den skulle ju vara cool. Jag tycker ändå att ett så fatalt misslyckande betyder att filmen måste registreras som kass även om den är njutbar from time to time? Or not. :)

Emma sa...

johan: Oj, tack för tipset, men jag missade det hela... kanske finns på nätet?

mattias s: Får två veckor sen. :)

Kristoffer: Om du blev underhållen och njöt då och då, hur kan du kalla den kalkon och magplask? Och nej, jag tror inte att man försöker göra en gravallvarligt cool rulle om man sätter huvudrollsinnehavaren att äta jellybeans ur ett martiniglas. Självklart har de tänkt att den ska vara rolig att se på.

Kristoffer Viita sa...

Som du säkert är bekant med så får inte recensenten alla gånger sätta rubriken, jag kallar aldrig Ghost Rider för en kalkon i texten och jag kallade Daredevil för ett magplask, inte GR, rätt ska va rätt :-)
Angående Jellybeansen så är det ett stycke jag måste förträngt helt. men vad är då grejen, att skoja med Nicholas Cage? han verkar iaf försöka ta sin roll på allvar och är ju lika plågsam här som när han bad en fånge "Put the bunny back in the box" Frågan är om han visste vad han gav sig in på? Min teori är att de sade typ "Amen du ska spela Spindelmannen, fast med en chopper, fatta cool eller?" För min uppfattning är att han är obekväm med sina overkill-repliker.
Men det är ju en högst subjektiv åsikt och svår att "bevisa" men det är ju inte det vi pysslar med heller.
Jag tycker ändå att det finns en gräns. Det är liksom grymt nära en South park-parodi men det når inte riktigt fram. När jag säger att jag njöt så var det över att hata filmen, jag njöt när jag fick totaldissa varje liten grej. Hmm det kanske är oviktigt varför jag njöt men jag har ändå svårt att ge den mer än en etta. Det skulle vara som att ge högt betyg till Weekend at bernies eftersom jag hade det så gott tillsammans med grabbarna när vi såg den mitt i natten, mitt i veckan. Den är fortfarande inte bra.

hah usch vilket långt inlägg, men har man tråkigt på en fredagkväll så har man.

Emma sa...

Med tanke på att man fått sminka över Cages egna Ghost Rider-tatuering under inspelningarna och han sägs vara serietidningsfanatsiker var han nog hyfsat på det klara om vad som förväntades av honom.

Kristoffer Viita sa...

Really? haha! :D men shit vad kul. men jag kan ändå inte riktiiiigt köpa det. Jag menar Wickerman hade också en bra förlaga, det betyder inte att remaken blev annat än crap. Jag har tyvärr inte läst serien GR så jag vet inte om den är lika fånig som jag tyckte filmen var. Daredevil har jag däremot läst, och sett bli antastad av hollywods ivriga fingrar.

På tal om Cage: Är det inte lite lustigt ändå att han är så ojämn, eller scitzofren (hur det nu stavas) i sina rollval? alltså att han gör såna här filmer som GR, the rock, Con air och Lord of War och åt andra hållet Adaptation, Weatherman, wild at heart. Han är svår att veta var man har honom, tycker jag är ganska ovanligt iaf. Jag hade nån fråga här nånstans men tappade bort den.

uusch, blir babbligare ju mer klockan går... :)

Anna Nio sa...

Grattis till jobbet/-n, kul kul. :)

jacob sa...

Kära nån, vad tycker M om det nya jobbet? För att citera ett inlägg i M-bloggen "[voodoofilm.org] har många många fler registrerade användare än SFI satsningen dvoted.net som är rena skräpet och känns som det har nollkoll och väldigt liten inblick i hur en riktig community fungerar."

Övriga kommentarer känns överflödiga, eller?

Emma sa...

Kristoffer: Har tyvärr inte sett Wicker-remaken, men kan förstås inte påstå att jag är en av förlagans mest hängivna fantaster heller...

och jag tycker nog att The Rock, Con Air och Lord of War är helt okej. Men jo, jag kan hålla med dig om att han inte har varit helt hundra, utan kör Cage-rutin ganska många av sina filmer.

Anna Nio: tack, tack!

Jacob: Kan Arnold Schwarzenegger och en demokrat vara gifta kan nog jag vara gift med en dvoted-kritiker. Åsiktsolikheter är väl ingen dålig grej? Och hans kommentar handlar ju för övrigt inte heller om något jag åstadkommit, sagt eller gjort.

Martin Munthe sa...

Vad jag tycker om det? Jag kan bara tycka att framtiden ser betydligt ljusare ut för dvoted eftersom jag har en jävligt kompetent hustru.

Anonym sa...

Reklam i tryckt form och optimerad för att användarna själva ska kunna sprida ordet om dvoted.net är nog ett alternativ som fångar dvoted.net:s målgrupp bäst.

Grattis till jobbet, det förtjänar du.

Die W

Emma sa...

Die W: Tusen tack för tips & grattis!

Anonym sa...

blir inte dvoted överflödigt nu när vi får ungdomsprojektet rookie?
(hoho)

Emma sa...

dvoted och rookie-projektet är ju två helt skilda saker?

tim sa...

tycker det är synd att du inte fick med det här någonstans ändå,

citat ifrån Martin Munthe;
"/../ dvoted.net som är rena skräpet och känns som det har nollkoll och väldigt liten inblick i hur en riktig community fungerar. Använd Voodoofilm.org. Där lever filmen och där föds nästa generations filmmakare och många av dom har inte ens en aning om vad SFI är för nåt ännu. Vi som är seniorer finns där självmant för att hjälpa till. Vi får inte pröjs och är inte del av någon meningslös statlig satsning. Voodoofilm.org har mening. På riktigt./../"

Alla statliga satsningar är väl coola så länge man får cash antar jag ;)

Eyh ingen skulle tycka det vore roligare om du lyckades knipa in en intervju med Uwe eller något med dina kontakter.

Men för att spinna vidare på den jämförelsen som görs i citatet så tycker jag att voodoofilm är fel förebild. Det pratas mer om vem som fällt den roligaste inlägget det här året än filmskapande på den sidan. Invördes beundran brukar inte locka nya besökare enligt min mening.

Jag tycker i motsats till Martin att mentorfunktionen är dvoteds starkaste kort. Att kunna skicka en fråga till sina "förebilder" och få ett svar är väldigt stort för många. Som jag förstår det så får de inte pröjs heller(?). En sak som man skulle kunna göra är att göra artiklar eller något med unga filmare som vunnit tävlingar, sånt kan inspirera mycket.

För att sprida ordet är det mest events dvs seminarium/visningar/festivaler som gäller bäst som jag lärt mig, jag har iförsig jobbat med att få folk aktiva utanför internet och det kan vara rätt stor skillnad på filmskapere på nätet och utanför (jäkligt stort ämne egentligen).

Men Om du behöver "hjälp" med event på något sätt så kan du kontakt oss på Amatörfilm Stockholm om du vill. Eller om vi skulle kunna göra något annat också för den delen.

Du har alltid varit trevlig när jag träffat dig och du verker jobba hårt för att sätta dig in i det du ska arbeta med så jag ser fram emot att se hur sidan kommer utveckla sig framöver.

Emma sa...

Tim: Tusen tack för förslag och synpunkter! Keep them coming. :)

Hannes Dükler sa...

Ja, alltså Gentelehyllningen av Music & Lyrics var minst sagt gåtfull. Eller inte. Eller nåt.

http://nojesguiden.se/film/13856

Emma sa...

Jo, Jeanette är lite... oförutsägbar i sina betyg. Och det där med Mung har jag också funderat på och skrattat en hel del. My middle name is Mungo skulle man vilja kunna säga. Helt klart.

Johanna sa...

Att. Johan Ahlin;

Jag köper mängder med skivor... Och jag vet inte vad det har med någonting att göra. Jag är inte snål! Jag bara ogillar Aftonbladet. Och dessutom tycker jag att det kommer bli lite trist på den här bloggen om Emma inte längre 'får' skriva vad hon vill om nya filmer. Detta då hon självklart hellre vill att det ska läsas på Aftonbladet. Förståligt, men trist.

Emma sa...

Fast jag har väl aldrig direkt skrivit några regelrätta recensioner av filmer här på bloggen?