söndag, mars 25, 2007

mumma för själen

Remaken på Omen till frukost, vårpromenad, sol, nya jeans (Men var finns de snygga utsvängda jeansen som finns i alla modetidningar? Ingenstans! Vet ni?), kladdkaka, mer promenad, mer sol, eftermiddagsöl, eftermiddagslullighet, någon liten fräken som tittar fram. Ahhh.

--

Årets resursslöseri: I en femsekundersscen i Omen-remaken slår en gorilla hål på glaset i sin bur. För detta har en kille enligt bakomfilmen fått studera gorillors rörelsemönster. I två (2) år. På filmbolagets bekostnad.

--

Är inne i en period där jag ser massor av gamla filmer jag länge velat se. Det är ett bra tecken. De perioder man bara ser om filmer, eller orkar se lätta filmer är perioder av mental stress. Det är gissningsvis en bra sak för mig att ha hysteriskt mycket att göra - då får jag mer gjort, planerar bättre, prioriterar rätt och stressar betydligt mindre. Märkligt nog.

--

Varje vecka är det minst tre gånger någon googlar sig hit på sökorden "kissa i trosorna". What's up med det? Allvarligt?

20 kommentarer:

inanna sa...

Hahaha... mina bottennapp bland googlarna hos mig är "min syster sover alltid i trosor" och "syskon är kåta och har sex sexnovell". Fast att ha en sån stammis verkar ännu sjukare... Undrar vad det är för människa som formulerar såna sökfraser?

Me sa...

Hej!

Hur kollar du vad människor sökt på?

eff sa...

Jag fick länge en massa sökträffar på "russin tretow", vilket är konstigt och därmed väldigt zen. Numera finns det en drink som heter Russin Tretow också.

Dock osäker på om det någonsin kommer finnas en drink som heter Kissa i Trosorna. Det vore en idé, kanske.

uCj sa...

Menar du att man har kommit fel då? I så fall kanske dom på Google har humor!

d.o sa...

Studera hur gorillor slår hål på glas i två år. Låter som något Charlie Kaufman hade kunnat göra film om. Och jag tror också resultatet hade sett ut så här:

http://www.youtube.com/watch?v=oslM7b4iVmM

Huruvida de studerat gorillor och hur de slår hål på glas är inte klarlagt. Klart är dock att det inte är resursslöseri, det minsta. Det här är nog en av mina bättre youtube-referenser i ett inlägg. Seriöst.

storey sa...

Hehe, måste söka reda på var du skrivit det när tid och ork finns.

Jag fick en nyfiken besökare på ordet "glidpotential" för ett tag sen. Jag misstänker att kombinationen tjocksockar och parkettgolv inte var vad han/hon letade efter.

mattias sa...

Det finns så många inkontinenta människor därute.

Emma sa...

Inanna: Eeeew.

Me: Jag kollar på "recent keyword activity" på mitt Statcounter-konto. Lätt som en plätt.

Eff: Hahaha! Drinken skulle kunna vara i for av en liten trasa man kan sutta på. Eller så gör man bara drinken i fråga jävligt stark så att alla blir drängfulla och kissar på sig när de dricker den. Borde vara poppis på krogarna tycker man.

do: Men den som står och tittar är juhelt nollställd! Han/hon kanske var van.

Storey: Misstänker att den här besökaren blir minst lika besviken.

Mattias: Och snart är vi förmodligen några av dem. Yay!

Anonym sa...

Emma, kom att tänka på en sak nu när jag läste att du ser en hel del gamla filmer för tillfället.

Vad skulle du ge Michael Manns Manhunter för betyg i en recension, 1-5.

Please, gör mig inte besviken. F. Sahlin blev uppetad till en 3:e plats på recensent-toppen pga hans kommentar om vad han skulle gett Manhunter för betyg om den var aktuell idag.

Die W

Fredrik sa...

Det mesta från Hollywood nuförtiden är resursslöseri och fantastiskt fantasilöst. Kolla in trailern till Danny Boyles SUNSHINE, känns musiken igen? För typ, tredje gången, har en trailer försatts med samma musik från Reqiuem for a dream, i storslaget arrangemang. Clint Mansell garvar förmodligen hela vägen till banken när han cashar sin royalty-check, för det finns tydligen ingen annan musik i världen som passar till just film...

Emma sa...

Die W: För det första ÄLSKAR jag Manhunter-musiken. Jag skulle säga att filmen också helt klart ligger på en femma. Är det godkänt? :) Och, av masochistisk nyfikenhet, hur ser recensenttoppen egentligen ut?

Fredrik: Att det mesta från Hollywood skulle vara resursslöseri håller jag inte alls med om. Varenda bolag har ju en liten independentunderavdelning som gör bra saker. (Sen att det finns ett helt gäng resursslöseriaktiga, indieklyschiga filmer är en annan sak.)

Men, jag håller helt med dig om Requiem for a dream-musiken. Fattar inte vad de håller på med!

Anonym sa...

Vad utomordentligt glad jag blir, hade du dessutom ansett att det var det ultimata mästerverket så hade du varit “den rätta”.

För övrigt, recensent-toppen är som nedan följer:

3.Fredrik Sahlin
Tack vare “storslagna” kommentarer i samband med recensionen av Red Dragon/Röd Drake.

2.Orvar Säfström
Inga kommentarer nödvändiga, superb. Förlorar förstaplatsen pga ett fåtal hårda ord mot, av undertecknad, uppskattade filmer. Vann nästan tillbaka förstaplatsen pga att han uppskattade Detaljer på “rätt sätt”, förlorade den sedan klockrent när vinnaren visade Manhunter uppskattning. Dessutom är vinnaren väldigt attraktiv (även om jag heligt intygar att det inte påverkade placeringen)

1.Shoot me while i'm happy-bloggaren
Klart det blev Emma Gray Munthe, jag erbjuder mig inte att arbeta ideellt åt vem som helst. Klockrena och sakliga recensioner, har dessutom alltid (vad jag har sett, läst och hört) en åsikt om filmer som överensstämmer med min personliga. Dessutom en väldigt kul talrytm.

;)

Die W

Fredrik sa...

Nä, det var lite tillspetsat. Det finns naturligtvis bra saker. Just nu ser jag bl.a. fram emot Finchers ZODIAC. Sedan har jag inte sett THE FOUNTAIN än, Arronofsky måste man ju se, även om det kanske är pretto-varning på den. Avverkar annars mest äldre italienska giallo-filmer för tillfället.

Emma sa...

Åhå, man tackar.

För att säkerställa min topplacering vill jag poängtera att jag också tyckte väldigt mycket om Detaljer . Apropå talrytm har jag haft en exeptionellt märklig sådan hela dagen. Vet inte vad som hamnat på sniskan i huvudet.

Fredrik: Mja, The Fountain var jag inte så förtjust i. Mmen vissa har ju verkligen älskat den, så...

Anonym sa...

Då är din placering cementerad.

För övrigt, har du någon scen i Detaljer som du anser vara en personlig favorit?

Die W

superkryp sa...

Jag fattar nog inte men... Requiem for a dream-musiken KAN användas till resten av alla filmer som produceras, utan att det gör nåt (det är snarare bra)!

Jag kan höra den hur många gånger som helst.

Emma sa...

Die W: Jag minns nog mest bilder av Jonas Karlsson som röker. Men det kanske var för att Kristian Petri var med i ilmkrönikan vid något tillfälle och berättade att de inspirerats av rökningen i In the mood for love. Jag kan ha drömt det här.

Superkryp: näe vet du vad.

Tommy Liikamaa sa...

Haha, hysteriskt kul. Mest oväntande smilet (smajlet?) idag. Googla på "kissa i trosorna". Nu MÅSTE jag testa själv...

Sjukt! Två översta träffarna är till sexnovell.se, sedan kommer denna bloggen. Guld.

Emma, du kanske ska börja med reklam på bloggen... ;)

Rollx sa...

Vad tyckte du ? om Omen remaken.

Det är väl någon "stackare" som inte kan hålla tätt. Som sökt på kissa i trosorna. Varför tänka på det värsta ?. :)

Emma sa...

Rollx: Jag tyckte att den var okej, helt klart mycket bättre än förväntat.