fredag, mars 02, 2007

2 1/2 världshändelser

Zlatan är disponibel för landslaget och as of today recenserar jag film i Aftonbladet. Yaaaaay, and there was much rejoicing!

--

Inatt drömde jag om fickur och tjuvaktiga gycklare.

28 kommentarer:

Magnus sa...

Intressant recension, ska se filmen i helgen. Var det ett tillfälligt frilansgig eller kommer du vara återkommande recensent där nu?

Emma sa...

Förutsatt att jag inte gör bort mig duktigt, återkommande. :)

Anonym sa...

Jag vet inte om man ska säga grattis (till jobb på en av Sveriges största tidningar) eller beklaga sorgen (för att den råkar vara en billig skvallerblaska).

Jag väljer Grattis! (även om jag ändå inte kommer ta i Aftonbladet ens med tång).

SNy. sa...

Grattis tjejen. Aftonbladet är an jävla skittidning. Men kan bara bli bättre. Och nu tror jag helt plötlsig på dem eftersom du skriver där. Underbart bra. DE BEHÖVDE verkligen någon som du.

Sitter du på Klick! redaktionen nu eller =)

Quaddo sa...

Grattis!
Hoppas de pröjsar bra....

ofog sa...

Och vad tycker du om the good shepherd?

Anonym sa...

GRATTIS!
Nivån på Aftonbladets filmrecensioner höjs med minst 100% !

lisa sa...

yay! det är inte filmkrönikan men det får duga. aftonbladet behöver lite vettigt folk.

Anders sa...

Jag får be att gratulera till det nya jobbet Emma! Även om jag inte är särskilt förtjust i Aftonbladet är det skönt att se att du får arbeta lite. Du kan väl fortsätta länka till dina recensioner där så slipper man leta efter dem på aftonbladet.se?

Angående filmen så håller jag i stort sett med vad du skriver, en överlag bra film med ett oförtjänt larvigt slut. Dicaprio börjar bli något av en favorit, tillsammans med Depp och Bale.

Jojje sa...

Kul med Aftonbladet! När jag läst deras recensioner tidigare har det varit typ 9/10 om handlingen och sen en mening om vad recensenten egentligen tycker om filmen. Ganska värdelöst alltså (i mina ögon). Därför har jag sluta läsa deras recensioner. Nu blev det mer en "hel" recension. Ska försöka se Konfliktdiamanten på bio. Lite kritik (positiv, negativ?): det kändes som ett blogginlägg - men det kan bero på att jag läser din blogg regelbundet. :-)

petter sa...

Congrats!

Du kommer visa de övriga recensenterna var skåpet ska stå!

superkryp sa...

Fan vad kul! Grattis! :D

Emma sa...

Tack för glada tillrop! (Kom på ett helt efterblivet fel i min recension i går natt. Oh well.)

uCj sa...

Tänka sig, du har faktiskt rätt bra filmsmak emellanåt ^-^

Emma sa...

Jojje: ÄR det positiv eller negativ kritik att det lät som ett blogginlägg? You tell me? :)

Ucj: Jag har alltid bra smak.

Maria sa...

Grattis!!!

Anonym sa...

http://sydsvenskan.se/kultur/article221820.ece

Kommentar?

Emma sa...

Anonym: Kommentar? Illa skriven, rabiat text - som stinker Holywoodförakt. So what om filmen i grund och botten kommer ut av att man i Hollywood insett att politiska filmer just nu faktiskt kan dra in pengar, so what om man vävt in det politiska budskapet i stundtals sentimental och brutal underhållning? En film som Blood Diamond når ut till en jävla massa fler människor än textförfattarens egna "Ett hus i Ngouedi" vilken dag i veckan som helst, startar fler diskussioner, öppnar fler ögon, får några fler människor att fundera på det blingbling de köper.

Sen att någon tycker att filmen är dålig kan man ju inte egentligen ifrågasätta, men grunderna i det här fallet känns lite... farbroderliga.

Lille prinsen sa...

"En film som Blood Diamond når ut till en jävla massa fler människor än textförfattarens egna "Ett hus i Ngouedi" vilken dag i veckan som helst, startar fler diskussioner, öppnar fler ögon, får några fler människor att fundera på det blingbling de köper."

Och däri alltså filmens kvalitet? Herregud. Ju fler man når ut till desto bättre, skit samma med vad och vilket budskap?

Är det farbroderligt att vara påläst är jag farbroderlig vilken dag som helst.

Men det är klart. Är såväl syfte som resultat "so what" så spelar ju ingenting egentligen nån roll. Ja, utom betygsplusen & -bina då f'stås.

Bockstensmannen sa...

Tjuvaktiga gycklare? Ska wi, Gycklargrvppen, känna oss träffade?

Emma sa...

Lille prinsen: Nej, det är inte däri filmens kvaliteter ligger. Inte bara. Om du läser min recension framgår det ganska klart och tydligt vad jag tycker om med den: den är brutal, chockerande, spännande, underhållande - och ibland sexig och romantisk. I vissa stunder är den sentimental och smetig, visst - men helhetsintrycket är positivt. Jag skriver också i min recension att jag förstår att vissa kommer att tycka att det är trams när Hollywood ger sig på sådana här ämnen. Jag håller inte med dem.

Och det kommer alltid att finnas människor som retar sig på betygssymboler, och på människorna som delar ut dem. Mitt svar är samma som alltid: betygssymbolerna fungerar som konsumentupplysning - men betyder inte så mycket om man inte läser recensionen.

Bockstensmannen: Ha ha, nej. :)

Lisa sa...

Grattis!
Jag blir alltid ohyggligt sugen på att se ALLA filmer du skriver om oavsett om du hissar eller dissar. Bara för att se om jag håller med. Tror att det är det bästa betyg jag kan ge.

Emma sa...

Lisa: Åh, tack så hemskt mycket - det var VERKLIGEN det bästa betyg du kunde ge! Tack snälla!

Robert Karlsson sa...

Var valde du att film-recensera i Aftonbladet?

Robert Karlsson sa...

Hmm, varför valde du att film-recensera i Aftonbladet menade jag såklart.

Emma sa...

Robert: Du utgår alltså från att jag kan recensera vart jag vill? Smickrande, men dessvärre dåligt överrensstämmande med sanningen.

Wigert sa...

Prisa *valfri gud* för den här nyheten, har varit utan internet sen mitten av förra veckan och detta är vad som möter mig när jag äntrar internet. Grattis, till dig, och till alla oss andra ju :)

Emma sa...

Wigert: tack, tack! :)