måndag, mars 05, 2007

Blue Monday

Hittade en gulnad, avriven tidningsbit med nedklottrade filmrepliker på. Jag tror att de kommer från My fair lady. De är hursomhelst passande så här en måndag:

Is he sick? Worse than that, he's discouraged.

The only way out is to go through with it.

Have a little cry and say your prayers and you'll feel better in the morning.

Let a woman in your life, and you're plunging in a knife.

Claws in, you cat!

8 kommentarer:

SANDRA sa...

"The only way out is to go through with it."

Fan.
Precis vad jag behövde höra.

Johan Ahlin sa...

Ett par saker bara; The contract hyrde jag tvångsmässigt för dina "checks". Visa fi.., förlåt jag menar "the full monty" å allt det där. Kass film annars.

Grattis till AB-jobbet, tyvärr har väl inte kultursidorna på AB så många läsare, men dina filmrecensioner ligger väl i Nöjesdelen?!
MVH Johan

Karin sa...

hej, jag tror att replikerna kommer från olika filmer. "worse than that, he's discouraged" är från den underbara capra-filmen, livet är underbart, precis i början när ängeln clarence ska lära känna george bailey och bedford falls - plunging in a knife och claws in... är från my fair lady.

Emma sa...

Sandra: Jag med. :)

Johan: Tack för grattis, och jo, filmrecensionerna ligger i nöjesdelen. Har aldrig fattat den där uppdelningen Kultur och Nöje.

Karin: Ja! Så är det ju! Tack.

eff sa...

Om något förnöjer är det inte kulturmässigt. Det ska vara gråskalor, lågskor, skrynkliga ullmaterial och djupa pannveck för att få kallas kultur. Ett leende är en tveksamhet, ett skratt en direkt diskvalifikation.

Kulturarbetare har portfölj i nött skinn som innehåller luntor av olika slag, och minst ett föremål man kan ta livet av sig med ständigt till hands. De åker kollektivtrafik med portföljen i knät och tycker CD-skivor är suspekta. Vinylskivor blev godkända 1992, innan dess var stenkakor att föredra. En del cyklar. Ett fåtal åker bil som då alltid är tillverkad senast 1983 och av svensk, italiensk eller fransk tillverkning.

Det är de som bestämmer hur tidningen ska delas in. Är de på gott humör avvisas förslag att nöje och kultur hör ihop med en fnysning. Är de lite sura skrivs det magsura debattartiklar och insändare.

Johan Ahlin sa...

Eff; Kulturjournalister menar du va:)

eff sa...

Ja, förstås. Skrevade fel. Slarv.

Johan Ahlin sa...

Väldigt träffsäkert beskrivet!