fredag, mars 02, 2007

efterlysning

Fick ett mail från Dramaten med rubriken Vart tog alla kvinnliga dramatiker vägen?

Jag undrar mest vart Mimi Leder och Kathryn Bigelow tog vägen?

(Och så undrar jag varför Hans Kronbrink stoltserar med att ge Kill Bill Vol 1 en etta i betyg? Bah. Och om inte Hans Wiklund kan sluta säga "visa firren" i tv? En gång är ingen gång. Två gånger är en gång för mycket.)

10 kommentarer:

mattias sa...

Och min favvo Allison Anders regisserar tv-serier precis som Leder.

Jojje sa...

Såg också betyget på Kill Bill Vol 1 i DN och trodde väldigt länge (typ i 10 s) att jag såg i syne, det kunde inte stämma, nåt var fel, det var egentligen Cobra med Stallone som man syftade på, nån hade glömt lägga till linjerna på 1 för att bilda siffran 4 och därför hade filmen hamnat sist i listan över filmer DN av nån anledning väljer att betygsätta varje dag. Sen såg jag att det var Kronbrink som var domare och tänkte att: jaha, då kan man aldrig lita på honom igen. Samtidigt tänkte jag: fan vad skönt att det inte var Croneman... ;-)

Quaddo sa...

"visa firren" är väl Wiklunds catchphrase, no?

superkryp sa...

Hmm. Jag såg inte Kill Bill igår, men när jag såg den kändes den inget vidare... Kommer jag ihåg fel?!

Inanna sa...

Kill Bill är ju ett mästerverk. Den har fått mig att upptäcka och uppskatta en massa andra filmer och tv-serier som jag inte visste nåt om. Och äntligen en actionfilm där tjejer får vara coola och inte bara sexiga.

Anna sa...

Mimi Leders uttåg sörjer jag inte. Bigelows är däremot ett tristare kapitel men jag vet att hon betraktades som ett ekonomiskt riskprojekt efter K19 och Strange Days som floppade rent finansiellt (även om Strange Days i mitt tycke var en mer än godkänd Sci fi-rulle). Däremot gör hon väl fortfarande små kortfilmsgrejer, senast Hong Kong-inspirerade actionprojektet med Uma Thurman som är rätt coolt även om det är för mycket reklamsfilmsestetik för min smak: http://www.pirellifilm.com

Emma sa...

Superkryp: Du minns helt galet fel. :)

Inanna: Om du vill se lite fler coola brudar på film kolla här:

http://shootmewhileimhappy.blogspot.com/2006/10/they-are-catwomen-here-them-roar.html

Anna: Tusen tack för tipset! Lite halvrisig film, men ändå kul att veta att Bigelow får göra ett och annat. För dem som sitter med en Mac är nog filmen btw lättare att titta på på YouTube:
http://www.youtube.com/watch?v=yhPfCWsDjz0

uCj sa...

Lite off topic kanske, men varför är listan "nyligen" så konstig? Går jag in på detta ämne så försvinner de andra senaste inläggen...

Moocko sa...

"Visa firren" måste vara något av det mest fruktansvärda jag läst i hela mitt liv... Jag är GLAD att jag inte hört Hans (som jag tycker är en trevlig recensent) säga det.

Quaddo sa...

Vet inte om ni håller med, men i avd. "coola brudar" tycker jag att även Besson's Nikita (http://imdb.com/title/tt0100263) bör nämnas.