söndag, mars 18, 2007

ett peptalk till mig själv

Nyss när jag höll ett tyst brandtal för mig själv till alla unga filmare därute tändes gatlampan utanför. Jag ser det som ett tecken. (Talet höll nästan Independence Day-klass. Ni skulle fått gåshud om ni hört det. Alternativt förstås vridit er av obehag om ni är lagda åt det hållet.) I morgon ska jag kliva in på Filmhuset för min första arbetsdag. Mina sporrar ska skramla mot bootsen, min piska ska vara virad runt skinnpajen, Chingon-musik skall ljuda. I morgon ska jag rocka institutröv.

(Först och främst ska jag se vad jag får för skrivbordsplats, fixa en mailadress och en telefon, och kanske kolla om man kan lura till sig en sån där skrivbordskalender och en och annan penna från något förråd någonstans. Sedan kanske jag ska insupa atmosfären och kolla av läget lite grann. Sen jävlar.)

--

Jag kan faktiskt inte sluta fnissa åt att Johnny Blaze/Ghost Rider råkar ha fått det betydligt mindre coolt klingande namnet Johnny Blazer i SvDs recension.

14 kommentarer:

Johan Ahlin sa...

Schysst frågelåda på Dvoted, lycka till!
Förresten fick JG till det med Cages utseende i sin recension, 43år men ändå smal och vital, vilka umgås hon med? Slutklämmen sen, hon måste skämta.haha

Emma sa...

Fast jag förstår helt vad hon menar: i en scen ser han så sjukt fejkat vältränad ut. :)

superkryp sa...

Meh 43! Bara för det ska jag tokträna i fyra år nu och sen bli filmstjärna. :-O (Mm, eller hur...)

Hoppas att du får tag i några schyssta pennor! :D

Synd förresten, att du inte kommer och rockar lite statsjänstemannaröv på mitt jobb imorrn. Det skulle sannerligen behövas!

mattias sa...

Johnny Blazer! Obetalbart. Jag ser redan fram emot när SVD kallar Spindelmannens alter ego för Peter Parkas fram emot våren.

Emma sa...

Superkryp: Du får helt enkelt rocka själv, nu när du är ogipsad (?) och allt snart. :)

mattias: Hahahaaaa!

Steelwheels sa...

Mattias: Du hann precis före mig med Peter Parkas... Good on ya!

Emma: Break a leg imorgon!

petter sa...

glöm inte att testa mackorna i cefeterian...de är galet grymma!(speciellt den med brieost)

Emma sa...

Steelwheels: Tack! Det gick galant. Tror jag. :)

Petter: Ska kolla in dem!

Pontus sa...

Nu har jag precis sett Pans L.. och Children of men. Dom var väl okej men inget mer. Det var så länge sedan jag såg en film som berörde mig starkt. Tror efter Eternal Sunshine of the Spotless Mind,så gick det någon typ av film propp i mig. Ingen film har ens varit i närheten av den..Får kanske vänta på "Synecdoche, New York". Men har även förhoppningar på Zodiac..

Dexo sa...

Vaddå har du varit på nya jobbet idag?
Varför känns det som torsdag idag?

Emma sa...

Pontus: Åhhh, FILMPROPP! Får jag stjäla det av dig någon gång?

Dexo: För mig har idag varit väldigt mycket måndag.

mediamogulen sa...

Tjenare Emma, long time no C. Grymt gig du fått. Vi har nån eller några filmer med där tror jag. Kul initiativ, gör det riktigt bra nu. hilsen pilsen MPF

Pontus sa...

Du får ta "filmpropp" om du tipsar mig om något lika starkt som Eternal Sunshine.. Men har sett väldigt mycket så det blir nog ganska svårt.. Något under 2007 du verkligen ser fram imot ?

Emma sa...

Måns Pär: Vad roligt! Vad heter era filmer? Om jag ska vara ärlig har jag inte riktigt lärt mig hitta på sidan än, den är lite tricky...

Pontus: Har du sett alla filmer jag har som favoriter i min bloggprofil? Du kanske redan har sett dem, men några av de starkaste filmerna jag sett är Minnie & Moskowitz, Faces, Vem är rädd för Virginia Woolf?, Closer, Barnens ö, Harold & Maude... Rekommenderas! Om du redan sett dem, se om dem!