torsdag, november 30, 2006

Filmsverige vs Austin

SFIs framtidsplaner var väl kanske inte så där jättehoppingivande, men några bra saker sa de i alla fall: sfi.se ska istället för den tröga, kolosslika djungel till hemsida den är idag utökas, förbättras och bli ett forum för debatt etc, dvoted.net är som sagt ett jättebra initiativ - och det ska också satsas på ca 5 filmdebutanter per år som får en lägre budget att jobba med. I övrigt lämnade jag Filmhuset en aning desillusionerad. Jag vet inte vad jag hade väntat mig riktigt iofs. Passion och engagemang? Utan floskler om "för många" filmer?

(M fick flyktimpulser och lämnade stället beyond desillusionerad och hävdade bestämt att han skulle flytta till Austin.)

--

Såg Casino Royale igår - och kunde konstatera att det var ganska skönt att Bond äntligen tagit ett rejält kliv framåt och äntligen hamnat på rätt sida 60-talet. Har längtat så efter att någon skulle göra... eh... såna där saker med Bonds kropp. Hårt. You'll know it when you see it.

Annars, överjävlig Bondlåt, uselt användande av Bond-temat överlag, rysligt ful titelsekvens, snygg le parkour-inledning, helt okej action - men särskilt Bond var det ju inte. Inte mig emot.

--

Ikväll, tillbaka till Filmhuset för att se Häxan.

--

Är förresten inte det här mycket märkligt?

9 kommentarer:

eff sa...

Aha! Det var Le Parkour i nya Bond alltså. Ända sen jag såg en video med Le Parkour första gången har jag tänkt att det skulle passa snorbra i just en Bond-rulle. Egentligen i vilken actionfilm som helst, men just Bond känns perfekt. Det är den fräsigaste formen av akrobatik tycker jag, tyvärr är min nuvarande smidighetsgrad knappt tillräcklig för att tackla trösklar, så jag kastar mig inte ut från tredje våningen riktigt än. Åtminstone inte med livet i behåll.

Min gamle hjälte Cornell har ju snott ihop årets Bondlåt. Tycker den är sådär. The Knife borde få göra nästa. Det kan bli hur bra som helst.

Dansk Skalle sa...

fast frågan är om det spelar någon roll... den bra skiten har väl ändå aldrig kommit till med hjälp staten/SFI? (beroende på vad som anses vara "bra skit")

det är nog bara att köra på och kanske se till att göra lite bättre film än vanligt

Emma sa...

Eff: The Knife! Såklart. Frågan är om familjen Broccoli har hajjat det. Hmm.

Dansk skalle: Nä, inte på bra länge i alla fall. Okej, då säger vi så: Bättre film allihop, ok?

eLGee sa...

Är du tokig? Titelsekvensen var ju sjukt snygg. :) Fast åsikter är ju högst personliga, så jag ska inte bråka med dig om det, men jag var tvungen att yttra min iallafall.

uCj sa...

Jag är inte förvånad över att SVT har ett tema. Däremot är det osmakligt och får en ju att undra om allt skitsnack? om folket på SVT kan ha någon sanning iallafall.

lissiesometimes sa...

programserien eller reaktionerna?

Emma sa...

Temakvällen. Hade reaktionerna uteblivit hade det varit ännu märkligare.

navid sa...

måste säga att jag njuter av att läsa din blogg. funderar på om jag känner den artonåriga slyngeln som diss/raggade på dig på novemberfilmsfestivalen eller om alla unga manliga filmare är lika charmiga och dessutom på birros gubbrocksförsvarskrönika som får mig att asgarva. älmhults-r är nice. nya filmkrönikan är så dåligt att jag funderar på att utropa en fatwa på svt och just nu är serien The Wire min respirator. peace /navid

Emma sa...

Ha ha ha, tack navid! Alltså, de flesta filmare man träffar är betydligt trevligare än så där. :)