tisdag, november 07, 2006

Science of sleep & Electroma...

...är nu sedda och båda är fortfarande kvar på min rekommendationslista över filmer att se på Stockholms filmfestival. Med eftertryck, jubel och fyrverkeriemfas.

Jag lever tydligen i exakt samma värld och drömuniversum som Michel Gondry. Det är nästan otäckt. En replik som Even if you were sleeping with the entire planet you'd still feel rejected säger allt, I guess. Vad är på riktigt, vad utspelar sig i huvudet? (Jag tror att jag drömt delar av den här filmen innan jag såg den, igår skrev jag att jag drömde att ett spader ess var viktigt häromnatten, i filmen tankeöverför de ett spader ess medelst jofahjälmstankeöverföringshattar. Bara en sån sak. Jag drömde Container också, innan jag såg den.)

Electroma... Så jävla snygg, måste ses på duk! Jag fick nypa mig i armen för att fatta att jag har ett jobb som innebär att jag faktiskt får se de här filmerna när så många andra går till tråkiga jobb. Jag älskar mitt jobb. Älskar det!

Wristcutters är officiellt avskriven från rekommendationslistan. Trist, amerikansk independent när den försöker vara som mest knasig. (Att dessutom låta den naiva, levnadsglada, lite halvgalna quirkytjejen alla ska bli kära i suga på tummen när hon sover är så långt ifrån okej man kan komma. Det är bara fransmän som gör såna filmer. Trodde jag.)

--

På pressvisningen hörde jag dessutom rykten om nya filmprogram som kommer på diverse kanaler framöver. Alltså, nästa gång ni bestämmer er för att göra filmprogram - ring mig! Eller, ring åtminstone mig som komplement till de där samma gamla filmtyckarna. Snääälla? Jag ber er. På mina bara knän. På riktigt. Det skulle väl vara ett fräscht koncept, ung/äldre, man/kvinna? Så skulle vi kunna gnabbas lite? Få med oss alla målgrupper, alla tänkbara tittare? Skulle inte det vara nåt?

--

Idag har någon/några som googlat

emma gray munthe
mats äter snor
knulljud
disneyfilmen cars
nu har du skitit i det blå skåpet
babel recension

hittat hit.

14 kommentarer:

superkryp sa...

Ett av de få koncepten som jag verkligen har gillat var när Nils-Petter och Hasse satt och gnällde på varann i TV4.

Ett programupplägg som du ju säkerligen skulle passa bra i. Vet inte vem du skulle gnälla på bara...?!

Emma sa...

Jag har inga principer, jag skulle kunna gnälla på vem som helst. :)

Anonym sa...

jag sökte på "sexig" å kom hit :P
haha.
joo skulle va kul å se dig fightas med någon gammling om vilken film som är bra och dålig :)

Stefan sa...

Hur ser du vad folk sökt på för att komma hit? Är det för att du använder blogger.com?

Emma sa...

Stefan: Nixpix. Skaffa Statcounter! (http://statcounter.com/) Då ser du hur många besökare du har, hur de hittat till dig och massor av annan kul statistik. :)

Stefan sa...

ahh, tackar!

Martin Steijer sa...

Emma, var också på Electroma och Science, samt Little Children - förstår inte storheten i den förstnämnda. Snygg, njae, har sett mycket snyggare film i samma genre. Förstod inte herrarnas hela poäng, aja, får väl ringa festivalen och be dem sätta upp en intervju så att jag kan försöka förstå...

Emma sa...

Jag tyckte nog att filmen hade en hel del poänger - och även om den inte hade haft det hade jag velat spara varenda bildruta, rama in den och ha på min vägg. För mig räcker fotot, stämningen, musiken mer än väl.

Förresten, vilken genre skulle du säga att filmen tillhör?

Ser hursomhelst fram emot att läsa intervjun, antar att den hamnar på cine?

Martin Steijer sa...

Genre? Jag satt också och funderade på det. Jag gick in med inställningen att det var en dokumentär, vilket ju var helt fel. Men genren är väl typ lågmäld experimentell dramascience-fiktion? Typ som Gus Van Sants "Gerry" och "Last Days" och Zidane-filmen (dom du hade sett, eller hur?). Långsamma (och pretentiösa) filmer där bilder får tala.

Där tycker jag att van Sants filmer är magiska. Zidane-filmen fick jag bara ont i huvudet när jag såg den i Cannes, var väl bland annat på grund av den kvava salongen.

Får jag intervjun dyker den naturligtvis upp på Ciné!

eff sa...

Jag vet inte riktigt hur min värld ser ut när jag först blir glad över positiva saker om Gondry-rullen men sen tycker att sökningen "mats äter snor" är det bästa med hela inlägget...

Emma sa...

Martin: Jag menade mest eftersom du "sett snyggare filmer i samma genre". Jag blev så nyfiken på vilken genre vi pratade om.

För mig har Electroma inga som helst likheter med vare sig Last Days eller Zidane. Electroma är som att titta på en jävligt snygg musikvideo i 74 minuter, Zidane är en konstinstallation och Last Days är en spelfilm som ingen annan film jag sett skildrat total ensamhet.Jag har iofs inte sett om den sen Cannes förra året - men då var jag helt tagen efteråt. Att någon av dem skulle vara pretentiösa på ett dåligt sätt håller jag inte med om.

Eff: :)

Fredrik sa...

Hm, drömde också en film. Nicolas Roegs Bad Timing som jag beställt häromdagen, Criterion utgåva. Har någon sett den? Har bara läst om den. I drömmen var den riktigt finstämd, arty, snyggt plåtad, bra musik, lite krypande obehaglig...

SNy. sa...

Varför visas inte Destrictede på Sthlmfilmfest? Balkanepisoden när en snubbe torrjuckar gräs i fem minuter är årtiondets sexscen på film!

Emma sa...

sny: Min favorit var annars Larry Clarks film. Satan vad bra den var!