torsdag, november 23, 2006

v 46

Det här med att jag ska bli färdig med boken till den 30 november känns... avlägset. Men det ska gå. Lite för mycket jobb nu bara.

måndag - Work in Progress-visning av Underbara älskade. Intervju med regissör och Michael Nyqvist, småfix inför inspelningar, research, tjafs på Marcus Birros blogg (inte så mycket vettigt blir sagt)

tisdag - research, Work in Progress med Roy Anderson (de 17 minuter jag såg av Du levande såg jävligt bra ut!), intervju med Roy, tjafs på Marcus Birros blogg (inte mycket vettigt blir sagt)

onsdag - klädprovning, Glamour-deadline, "kick off-träff för svensk film" (Representanter för olika förbund har gått ihop, för att tillsammans kräva mer pengar till svensk film. Och samarbeta och så. Förbundet har ännu inte bestämt sig för något namn, ryktet gör gällande att de inte kunde komma överrens om ett. Jag undrar stilla hur de ska kunna komma överrens om något annat. Den enda som pratade om passion för filmskapandet var Johanna Koljonen. Jag ville tjohooa när hon pratade, men kände att det var dumt när jag skulle intervjua folk på plats och hon var kritisk till de närvarande), en handfull intervjuer på kick off-träffen, planering inför kommande dagars tv-inspelning, förberedelser inför seminarium jag ska hålla i morgon, lärt mig hur Ms kamera funkar lite snabbt för att kunna filma grejer i morgon

torsdag - seminarium, intervju med Erik Richter Strand, eventuellt Mia Engberg om hon hinner, kan och vill

fredag - manusskrivningsfrukost hemma hos mig (vilket innebär att jag och M måste städa typ hela natten, jag är ett nöt, men det behövs, så det är väl egentligen bara bra), inspelning påor, öva hysteriskt inför uppdrag på lördag

lördag - hemligt uppdrag (eller, jag vet faktiskt inte om det är hemligt), bli dyngrak (eller kanske en surrande salongsberusning skulle sitta lite bättre?)

söndag - sova

--

Trodde nästan på riktigt att jag höll på att få en hjärtinfarkt igår. Satt och jobbade till sent, tills det högg till i hjärttrakten ungefär kl halv två på natten och jag tänkte att jag kanske skulle gå och lägga mig. Sen drömde jag att jag låg och skrek på hjälp nedanför ett fönster - det var iofs oklart om jag verkligen behövde hjälp eller bara försökte få uppmärksamhet av Per Hagman, som tydligen bodde där. Han hojtade att han skulle komma och hjälpa mig, men det tog ganska lång tid. När han äntligen kom ner visade det sig att det som tagit tid var att han bytt om till sin lilla tennisoutfit. Jag blev sur.

--

M har köpt 1 kilo Matador Mix-godis. Det är inte okej nånstans. Kan man verkligen tycka om någon som tycker att Matador Mix är gott?

14 kommentarer:

eff sa...

Det är allt som oftast musklerna mellan revbenen som det hugger till i, och inte själva hjärtat. De som haft hjärtinfarkt brukar beskriva det som ett mycket tungt tryck över bröstet, lite som en elefant stod på det, samt smärta som strålar ut i vänsterarmen.

Jag har sannolikt ätit en mindre söderhavsö rent godisviktsmässigt, men aldrig stött på Matador Mix... Efter lite Google-fu måste jag erkänna att jag delar din tveksamhet. Särskilt vingummi är ju otjänligt som godis.

Emma sa...

Vingummina är förhållandevis okej ändå om man jämför med sötlakritsgrejerna som inte ens smakar sötlakrits utan... tysk flygplats.

Tack för hjärtinfarktsinfo. :)

Mattias sa...

Matador Mix är ju skitbra! Blir det inte en massa äckliga godisar kvar som ingen vill ha är det ingen riktig godismix...

Johan sa...

tjafs på Marcus Birros blogg (inte mycket vettigt blir sagt)

Nej, den diskussionen har väl sagt alldeles fantastiskt lite vettigt. Eller fått någon att svänga så mycket som en millimeter från sin inrutade position.

//JJ

superkryp sa...

Jag har glömt att hänga på Birros blogg just därför. Det verkade bli tjafs från början...

Matador Mix räknas inte som godis överhuvudtaget. ALLT är ju äckligt. Att kalla det som ska föreställa vingummi för vingummi är en skymf mot riktigt vingummi (Bassett's).

Fördelen (?) med Matator Mix är att det måste vara plenty of vuxenpoäng på dem! Nu kan ni ju hälla upp "godiset" i en skål och verka vuxna när det kommer besök.

* * *

Säg till om du behöver hjälp att stryka onödiga grejer (som du inte har tid med) v 47 (innan den är över), som att stryka allt fortsatt diskuterande på Birros blogg. ;p

superkryp sa...

Fortsätter parasitera.

Jag glömde skriva hur upplyftande din dröm om Per Hagman var. Just att han först bytte om till sin "lilla tennisoutfit" är så fantastiskt roligt!

Emma sa...

Mattias och Superkryp: jag tar definitivt superkryps parti i matador mix-debatten. Exakt ALLT i den där plastlådan är faktiskt äckligt. ÄNDÅ sitter jag och stuffar ansiktet med det, som per automatik. Uäck.

Och jo, Birro-kommenterandet kändes inte helt nödvändigt i en fullpackad vecka - men det var så svåårt att låta bli.

Johan: Nej, man borde onekligen dragit sig ur diskussionen redan när Birro började yra om skenliberala heil-hälsningar. :)

mattias sa...

Inte ens vår gamla homeboy Nicke E skulle ta i Matador Mix med tång. Och han har notoriskt usel godissmak. Släng ut skiten!

Anonym sa...

Berätta mer om ”kick-off-träff för svensk film”. Var det öppet för allmänheten eller bara branschen?

Gick och lyssnade på Cissi och de nya konsulenterna på Nordic Light i tisdags. Inte mycket vettigt blev sagt tyvärr. De skulle släppa ett åtgärdsprogram nästa vecka och var ytterst hemlighetsfulla. Tillståndet i svensk film var det ingen som upprördes över. Sen poängterades det att dessa långfilmskonsulenters arbete ännu inte resulterat i färdiga projekt, förutom Falkenberg som man snabbt tog åt sig äran av. ”Öppenhet” skulle paneldiskussionen handla om, men det syntes det inte mycket av.

Sen tjattades det om för mycket film. Har blivit ett kollektivt mantra som det känns som att alla, precis ALLA enats kring. Äntligen nånting att skylla på, typ. Borde inse att problemet ligger i fega, slätstrukna, oengagerande filmer som det inte hjälper att utveckla i ett halvår extra.
/Jimmy

Gudmundson sa...

Dumpa honom. Och eftersom Per Hagman är upptagen så får du väl byta till den där 18-åringen med Aggressiv Praktikant-stil. Han dricker i alla fall öl.

pingpong sa...

Puha! Matador mix smakar python.
Typ det enda godiset man kan köpa här i Danmark. Sorgligt!

Antoinette sa...

Matador Mix? I want candy!

Emma sa...

Jimmy: Har missat att svara på din kommentar, men utifall att du kommer och hälsar på igen: Det var en branschträff för att launcha det där Förbundet utan namn - och jag såg ärligt talat inte många journalister, det luktade lite firmafest. De från SFI sa inte något vettigt alls, utan hänvisade till att de ska släppa sin plan nästa vecka och inte kan göra några uttalanden tills dess. Annars, det var som vanligt mest gnäll om för lite pengar - och som du säger, att det görs för mycket film. Ingen har åsikter som sticker ut - min danska kollega var förvånad över att alla var så samstämmiga och upprepade samma saker om och om igen. Till slut började han efterfråga motviktsröster - och jag sa som det var: dem hittar vi inte här. Vi skulle kunnat vända kameran mot min man, och ställt honom samma frågor och fått HELT andra svar förstås, men det skulle kännas svårt nepotistiskt, eftersom han plåtade reportaget och ju är min man... :)

yeh-yeh girl sa...

Per Hagmans tennisoutfit är ju fantastisk.
Klart han måste svida om till den, även om det känns lite ego..