torsdag, november 30, 2006

Toxic liberal waste

Sitter och googleresearchar "liberal film" eftersom jag ska vara med i ett litet seminarium nästa vecka. Hittade den här sidan.

7 kommentarer:

Mattias sa...

Jag hoppas på en riktigt lång och utförlig post om seminariet sen... :)

Marie sa...

Det är litet svårt att skilja "genomtänkta liberala rullar" från de många filmer som kör på tutin och använder motivet "västerlänning fastnar i en diktatur, hamnar i konflikt med regimen som hotar att döma honom till 25 års fängelse etc" ("Röd makt" till exempel, "Air Force One" opckså även om den senare helt uppenbart bara är en korkad actionfilm). "Missing" (Costa-Gavras) och "Döda poeters sällskap" bygger däremot på verkligt engagemang för mänsklig värdighet.

Jorf sa...

Ha. Föga förvånande att conservatives tycks toppas mest av barnfilm. Sliskiga sådana.

eff sa...

Roligast är dock "We do not rate movies based on content, as that would require actually seeing movies that we suggest people boycott."

En (den enda?) av fördelarna med ett hårt polariserat politiskt klimat är just sånahär saker. Indelande av godtyckliga företeelser i de två olika facken.

Rolig länk!

Johan sa...

Före mitten av 50-talet, i det klassiska apple-pie-USA, var ju till och med orden "mistress" och "affair" förbjudna på bio i USA enligt Hays-koden; det handlade ingalunda bara om "fuck", "tits" och andra beep-ord...

anna sa...

Hej Emma! Är ett stort fan från dina filmkrönikan dagar, och har just upptäckt din blogg här. Nu måste jag bara fråga, är du alltså på det där seminariet i egenskap av liberal?

Emma sa...

Anna: Det får du ju förstås fråga dem om, men jag skulle tippa att jag är där i första hand i egenskap av filmjournalistnamn, och att det sen säkert inte skadat att jag tillkännagett här på bloggen att jag röstade liberalt. :) Tänker du skälla på mig nu?