måndag, februari 12, 2007

några små och snabba

Apropå det jag skrev här om hur skärrade många fortfarande blir av andras sexualitet, och då särskilt skådespelares, titta på det här fantastiska klippet med Anne Heche hos Letterman från i september. (Hittat hos Karolina Ramqvist.)

EDIT: Fan, klippet fanns inte kvar. Ska kolla om jag hittar det någon annanstans. Det gjorde jag: Här finns det, något kortare, och bara nästan lika fantastiskt.

--

Såg ni dokumentären om pojken som levde 12 år i en plastbubbla i helgen? M och jag var helt förstörda efteråt. Att göra humor av det livsödet, som t ex Seinfeld gjorde, känns helt sjukt. Så sorgligt att man blev trasig.

--

Marianne Ahrne skriver bra om missen att inte ge Darling pengar i DN idag. Sånt skulle jag vilja läsa oftare. Filmkonsulenter som förklarar varför de gett eller inte gett pengar till en viss film.

--

Ibland funderar jag på hur det skulle gå för mig om jag var med i någon tevefrågesport, och undrar om jag helt skulle tappa ansiktet. Det skulle jag nog. Jag har inte sett eller läst alla klassiker, långt ifrån, är uselt insatt i... ganska mycket och nu är det bevisat att jag är usel i geografi. I det här testet (via Mathimlen) hade jag 67% rätt och placerade länderna 97 miles fel. Måste drillas hårdare. Ska göra om testet med detsamma, sen ska jag köpa Bonniers Historiska Atlas och råplugga.

EDIT: Nu har jag gjort testet ett gäng gånger, och kan nu stolt säga att jag haft 96% rätt och 5 respektive 4 miles fel de senaste gångerna. Det kanske finns hopp?

--

Nya Kexchoklad, med mörk choklad, är skiten.

14 kommentarer:

Daniel sa...

93 procent rätt, 8 miles fel. Andorra, Luxemburg och Liechtenstein är ju tyvärr rätt svårplacerade när man bara har en vit karta att utgå ifrån. Tjoho – verkar som att hårdpluggandet i Europageografin i årskurs fem fortfarande sitter i.

Aioli sa...

Jag har gjort det där karttestet om och om igen för det känns så pinsamt att inte riktigt ha koll på nånting av östeuropa. Går lite bättre numera, men Moldavien är helt och hållet omöjligt att placera rätt. Fast jag vet ju var Ryssland ligger och det är ju så stort så det borde kompensera en del, tycker jag.

Anonym sa...

Herregud - påminn mig om att aldrig bli filmkonsulent. Särskilt om man förväntas förklara sig på ett sånt där högtravande och förutsägbart sätt. Nej fy!

Anonym sa...

En förtydling - det var hennes reaktioner på "Darling" jag fann förutsägbara - inte faktumet att hon förklarade sig. Det hade jag inte förutsett.

Alexander sa...

Filmkonsulenter kanske borde avskaffas helt och hållet? Statligt (riktat) kulturstöd är minst sagt suspekt tycker jag. Men det är mer en teoretisk hållning än en praktiskt eftersom jag inte vet så mycket om hur det går till i praktiken.

nyckfull.net sa...

Ja fler folk borde få be om ursäkt offentligt. Men känns ändå lite konstigt att hon ska behöva krypa till korset och ångra att hon inte gav en film stöd som bara en handfull människor sett hitills

Emma sa...

Fast nu ber hon väl inte så mycket om ursäkt, utan bara förklarar hur hon tänkt? Och filmen blir ju inte sämre om nu bara en handfull sett den?

Anonym sa...

dokumentären om pojken som levde 12 år i en bubbla orkade jag inte se.Hur kan man göra en film och utnyttja en människa så?Hans personliga integritet.
Däremot såg jag dokumentären
oom att leka Gud och reagerade på att kvinnorna som donerade ägg presenterade sig som Angel nummer 0043 och Angel nummer 0056 osv. Så vansinnigt skenheligt och amerikanskt!Hur kan de vara så manipulerade?Dubbelmoral och skenhelighet!

Emma sa...

Anonym: Visst, man kanske kan se filmen som kränkande av någons integritet, eller kanske som en del av den - och man kan också se filmen som ett dokument över felbehandling och kränkande av en pojkes integritet eller ett dokument över hur det blev fel för att så många ville väl - och att "väl" tog för lång tid och inte fungerade i slutändan ändå.

Morgan sa...

På geografitestet fick jag först 89% och 21 miles fel - men då hade jag oturen att få börja med Bosnien. Andra försöket gav ett resultat i klass med Daniels första och dina senare - 96% och 8 miles.

nyckfull.net: Drygt 4000 besökare första helgen är mer än en handfull. Det är som Emma skriver heller inget mått på hur bra filmen är. Att Marianne Ahrne säger att hon tog ett felaktigt beslut är ett betyg på filmen. Se den!

uCj sa...

Blir väldigt sugen på att se Darling nu! Jag tror själv att konsulenter på gott och ont är helt nödvändiga. Sen finns det väl bra och dåligt av allt.

Oskar sa...

Ajdå, det var väldigt mycket spoilers i Marianne Ahrnes text (hur vågar du låta bli att förvarna!?) så eftersom jag ska se Darling senare i veckan blev jag tvungen att sluta läsa. Men jag ska med glädje återkomma till texten efter jag sett filmen. Det lilla jag läste var intressant och kändes väldigt ärligt.

Anonym sa...

kan man i alla lägen försvara "den goda viljan"
är den alltid god eller???
ond?

Quaddo sa...

Förbenat. 64% rätt på första försöket. 87% på andra....
Nu minns jag att geografi inte var min starka sida i skolan....och inte har det blivit bättre med åren...