lördag, februari 10, 2007

Darling, The Guardian, Melodifestival

Såg Darling igår och förvånades över tre saker:

1. Medelåldern i publiken var kring 50. Varför då?
2. Michelle Meadows öppnade inte munnen när hon pratade. Och jo, jag fattar att det var meningen och att det fanns en poäng. Men ändå. Och ja, vissa av er tycker att jag kastar sten i glashus, pratar som en kratta och allt det där. So be it. Go ahead och håna mig.
3. Lillkillen från Ebba & Didrik - den onda, bortskämda, ledsna som jag blev kär i istället för i Didrik - var ju med! För det måste väl ha varit han som spelade Nico?

Darling var fin, se den! Michael Segerström var extrafantastisk!

--

Såg sen The Guardian och förvånades över en sak:

1. Att den inte var så dålig som jag fått för mig efter att ha sett en del recensioner. Den var ju inte direkt ett nyskapande mästerverk på något sätt, men helt okej. (Undrar förresten hur mycket tips Ashton fått från Demi vad gäller hård fys-film?)

--

Ikväll: Melodifestival. Regina Lund, Lustans lakejer, The Ark! Ben & Jerrys-glass! Kärlek! Vila! Och helst bli frisk från min förkylning.

--

Började förresten läsa på Khemiris Montecore häromdan, och jag vet efter 42 sidor ärligt talat inte om jag fixar att läsa vidare. Språket var inte riktigt kompatibelt med mig kände jag.

--

En grej till: Om man drömmer att man blir skjuten i magen med två skott, kravlar sig hem, ingen märker att man blivit skjuten, sen säger man till nån, ens granne kommer dit, visar sig vara läkare, visar sig vara läkare med blodskräck vilket innebär att han håller för ögonen när han drar en skalpell över min mage för att snitta upp mig för att få ut kulorna, snittar för löst, sen tar i och alllting i min mage bara väller ut åt alla håll och när han till slut lappar ihop mig är det fortfarande grejer som sticker ut, och jag tänker undrar om jag får ett ärr? vad betyder det då?

16 kommentarer:

Oskar sa...

Tre saker:
1. Jag har alltid tyckt att du pratar väldigt fint.

2. Jag vill också ha Ben & Jerry-glass till min melodifestival! Vilken smak ska du ha?

3. Jag fick precis samma känsla när jag läste Montecore, det stakade sig i huvudet hela tiden och jag har inte alls kommit långt i den. Men om du håller ut så slipper jag? Jag väntar på din recension.

Trevlig kväll!

Anonym sa...

vilken egendomlig dröm. kan inte tänka mig att jag drömmer lika detaljerat. men jag undrar om allt måste betyda nåt? hjärnan kanske bara skojar med oss, och är jag tråkig om jag säger att det bara är en själv som kan tala om det? läste i en för-freudiansk drömtydarbok som gick ut på nåt i stil med att om man drömmer om hästar så handlar det om... hästar. fast skrivet med lite mer synonymer när tillfälle gavs.
och en sak till: jag vill inte tjata om föreläsningstekniker, men jag kom att tänka på det, bara; jag hade pratat om konstgrafiska trycktekniker och guidat genom en utställning. när jag var klar kom en karl fram till mig och undrade om jag var ordblind.
jag hade tydligen förklarat och berättat som om jag hade lärt mig allt handgripligt och inte läst i nån bok. det bästa beröm man kan få, alltså. kan det ge någon ledning till redan fådda tips inför framtida ångestföregående föreläsningar?
mvh Malte Lindeman

superkryp sa...

ang. dialekt (om det var det du menar?):
Jag insåg bara häromveckan att jag har haft en kompis som pratar exakt samma dialekt som du, utan att jag har fattat att det är en dialekt! :$

ang. drömmen:
Såg du "Du är som du äter igår"? Fick lite sådana vibbar av drömmen. Kanske bara slutet (om ärret), men ändå.

Ha en trevlig kväll och vilka hejar du på förresten? Jag måste nog heja lite (men inte rösta) på Lustans!

d.o sa...

..jag tror du har gästregissörer till dina drömmar. Inatt var det helt enkelt Cronenbergs tur. Skall bli intressant att se vem som står näst på listan.

eff sa...

Finns det folk (fähundar) som inte gillar hur du pratar? Konstigt. Rikssvenska är så trist, så väldigt TV4 på nåt sätt.

Det mest chockerande jag upplevt i TV-sammanhang där du varit inblandad var när du bytte frisyr efter en massa avsnitt på ZTV (och några i Filmkrönikan också, tror jag) och man helt plötsligt såg din panna! Jag blev förvånad, fast inte alls på något negativt sätt. Kan faktiskt inte se en bild på dig utan att tänka på just det.

En liten ankedot som skramlar runt i mina vindlingar. (Jag var lite betuttad i din parhäst, Camilla Hedén, när det begav sig. Eller, var och var. Eh.)

Drömmen beror sannolikt på mineralbrist. Zink eller järn.

Emma sa...

Oskar: 1. Ha ha. Tack! 2. Phish food såklart! Chokladglass med marshmallows och kolasås och mörka chokladbitar. Ingen annan glass kommmer över min tröskel, även om M då och då försöker smuggla in körsbärsglass och cheese cake-varianter och annat trams. 3. Hmm, tror inte det blir nån...

Malte: Nej, det är klart att det ibland betyder absolut ingenting. Men ibland när man skriver upp drömmarna kan man se flera månader senare vad som förmodligen rört sig i ens huvud - saker som man kanske inte fattade just när man vaknade. Och tusen tack för föreläsningstipset! :)

Superkryp: Ha ha! Jag träffade för två år sen ungefär en kille med för kort tunga, jag trodde att han var dyngpackad och otrevlig och drev med mig.

Nix, såg inte på det igår - och ikväll hejar jag också på Lustans!

d.o: Helt klart en Cronenberg-dröm!

Eff: ha ha! Folk verkar ha blivit tagna både av min dialekt, min panna och mina ögonbryn. Har plöjt igenom hela forumtrådar som handlar om dem. :) Och du var inte ensam om att bli betuttad av Camilla, hon fick flest fanmail har jag för mig. :)

mattias sa...

Phish Food i all ära, men ge Caramel Chew Chew en chans om du inte redan har gjort det. Kolaglass med kolasås och - som om det inte redan räckte - små kolafyllda chokladpraliner. Utav alla perversa Ben & Jerry-glassar är det den överlägset mest perversa.

superkryp sa...

The Guardian förresten. Inser att det nog snarare var en halv-/helkass actionrulle jag skulle ha sett igår... och NU kom jag på att du ju tipsade om att "Upside of anger" var bra. Måste se dem båda. :)

Emma sa...

Mattias: Caramel Chew chew är way too söt. Chokladigt och rich ska det vara!

Superkryp: Nu vågar jag inte tipsa om filmer längre, tänk om Upside är deppig också, fast jag minns den som rolig och charmig?! Aah. Se The Guardian istället. :)

Petter sa...

han som spelade den bortskämde i ebba å didrik heter michael lindgren(gick i sammma klass som hans syrra - respect!) och är desvärre inte med i darling :-)

Emma sa...

Petter: Är du HELT säker på det? De är ju verkligen snorlika!

Hannes Dükler sa...

Jo, det ÄR samma. Det roliga är att han ju i princip spelar samma kille - 20 år senare.

Petter sa...

fan du har rätt. och jag som va så säker på min sak...typiskt...

Emma sa...

Tänkte väl det!

Kalle sa...

http://www.svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=57709&lid=puff_672580&lpos=lasMer


Såg honom på SVT i höstas så det var inte lika chockartat som det kunde varit.

Lisa sa...

Jag tänkte jättelänge på varifrån jag kände igen honom efter jag sett Darling, så vaknade jag helt plötsligt en natt flera månader senare och bara "Det är ju killen från Ebba och Didrik!". Och så var det alltså...