onsdag, februari 07, 2007

en varning och två tips

Är fortfarande fnissig efter att ha börjat dagen med att se The number 23 med Jim Carrey. Så dålig att det mot slutet blev underhållande.

Det börjar med lite plingplongig mysmusik och några små Carrey-ögonblick, lågmälda, but still, allt signalerar myskomedi i någon kvart framåt, sedan barkar det lite grann åt helvete och allt börjar skrika tongue-in-cheek-sifferthriller, och sen barkar det jättemycket åt helvete och man undrar lite grann om det fortfarande är tongue in cheek, om det nånsin var det eller bara har varit plain bad rakt igenom och sen slutar det i total katastrof. På så många olika plan. Slutscenerna var genanta, jag kan inte ens föreställa mig hur genanta de måste varit att spela in.

--

Lyssna på senaste Voccine. Göran Everdahl analyserar Oscarsnomineringarna och tipsar om intressanta Oscarsbloggar. Bland andra den här.

--

Inför Alla hjärtans dag: Gör en Clone-a-willy. Lite Teknikmagasinet-poesi, just for you:
Klona ditt favoritorgan! Först gör du en avgjutning i formmassan. Häll därefter gummiblandningen i formen och fäst vibratorn. Låt stelna i 24 h och du har en perfekt avgjutning där vare kurva och åder på originalet finns med. Klonen ger oändligt många möjligheter: Du kan ge kroppslig njutning åt alla som åtrår dig, utan att du själv behöver kopulera likt en avelstjur. Kanske din partner inte har uthålligheten som önskas? När det verkliga exemplaret gjort sitt är det bara att låta kopian ta över. Och är du möjligtvis ovanligt välutrustad, eller kanske en åldrande alfahanne och framgångsrik författare/journalist/programledare med särskilt intresse för jakt, kan du göra dussintals avgjutningar för att sälja dyrt på eBay! Har du inte överskattat din egen dragningskraft och perfektion lär du bli rik som ett troll.

6 kommentarer:

Nemralis sa...

Har du sett den tyska filmen "23" (även känd som "23 - Nichts ist so wie es scheint")? Halvt verklighetsbaserad om några av världens första hackers. Känns som det snackas mycket om samma konspirationsteorier i den och nya Schumacher-rullen.

Tror däremot att "The Number 23" suger stenhårt i jämförelse, för "23" är jäkligt stark och välspelad. Kolla upp den om läge ges.

eff sa...

Dags att gjuta av underarm och hand med långfingret utsträckt i en obscen gest. Med vibrator skulle den ju vara självbeskrivande, i princip.

"Ever been told to go fuck yourself by someone's middle finger? Now you can..."

Eller nåt.

Anonym sa...

Efter att du sågat "Parfymen" här kan jag ju inte lita på dig Emma. Sitter och njuter av det fantastiska soundtracket just nu. Men var den verkligen så dålig? Jag som bet mig i läppen mer än en gång under visningen av "Music & Lyrics" som jag valde se istället. DEN var dålig!

d.o sa...

...asch och jag som såg lite fram emot the number 23, fastän det är med Joel Schumacher som inte gjort mycket rätt sedan Falling Down.

Emma sa...

Nemralis: Har inte sett den, tusen tack för tipset!

Eff: kan inte du lansera den idén? kan säkert dra in mycket pengar till vårt medieimperium, remember?

Anonym: Soundtracket till Parfymen minns jag i nte riktigt, men förhoppningsvis var det bättre än filmen. Och ja Nr 23 var dålig - och jag kan mycket väl tänka mig att Music & Lyrics också var dålig. :)

d.o: Ja, jag var också rätt nyfiken, men... Lycka till med romanen btw! :)

Dame Agatha sa...

Veckans deckar/romanuppslag: se
http://tinyurl.com/34c5a6

Vad händer om någon av de här två herrarna skulle dö under mystiska omständigheter nere i Rosshavet?

Ännu bättre hade det varit om det var fler än två krösusar på isyachten, som rubriken tycktes antyda. men som författare kan man ju piffa upp verkligheten....