fredag, februari 23, 2007

I could sleep with the entire planet and still feel rejected.

Idag är jag som Gael Garcia Bernal i Science of sleep, tänker att det jag skriver är skit fast det är bra (och förresten dyker upp i en större tidning nära dig redan nästa vecka), tänker att jag inte får några kommentarer fast jag får det, tänker att ingen svarar på mina korkade kommentarer fast de gör det, tänker att de i videobutiken tycker att jag är stans största tönt fast de mer än halverade mina förseningsböter och log jättetrevligt, tänker att jag är rynkig och grå fast jag fortfarande ganska ofta får visa leg på systemet (jag köpte den där First Wrinkles Soothing-krämen til slut ändå igår och gick back 640 spänn och är nu torrare än någonsin i ansiktet. Störtlöjligt.).

Så, ner i soffan under täcket med You, me and Dupree, The Contract och Angel A. Musikbyrån om A-ha halv tio får bilda någon form av paus. (Och nu tänker jag att herregud ska jag verkligen outa mitt tråkiga liv trots att jag längtar efter soffan och inte bryr mig ett dugg. Egentligen.)

UPPDATERING kl 20:34: Nä, men det här med min lugna hemmakväll gick ju precis i stöpet. Istället ska jag om en timme ta mig till Radiohuset och prata Oscars. Oh well. Jag såg i alla fall till att få pröjs. You, me and Dupree är hursomhelst en vidrig film, so far. Jag hatar filmer om vuxna människor som inte kan säga emot sina svärföräldrar och filmer som mer eller mindre går ut på att män är som små barn som blir hunsade av sin fru, till och med får curfews, och egentligen bara vill dricka öl, spela biljard, kolla på sport, skräpa ner, servera nachos på arvegods av silver och beställa hem latexstrippor. But pleeease!

KL 23:13: Jaha, så har man stammat och sluddrat en stund i radio då. Skönt. Och skrattat åt det här blogginlägget och att Marcus Birro tycker att han ser ut som en estnisk groda på den här bilden. Jag fnissar fortfarande. Jag tror att jag är lite trött.

18 kommentarer:

Helena sa...

Hej Emma!
Är du syster till Elin Gray? Jag tyckte ni var lika. Hon bor däremot i Norrköping.

Vet du förresten hur jag skulle kunna komma i kontakt med filmkritikern Hans Wiklund?

/ Helena

Space babe sa...

Emma, jag tycker du verkar jättejättebra. Jag har inte fått visa leg på skitlänge...fast jag har inte heller så mkt rynkor, än.

(Har du skaffat rättstavning på din blogg? Varannat ord jag skriver blir understrykt med rött.)

superkryp sa...

Programmet om A-ha var jätterart! Till topps bestefar för det tipset! :D

Det är ju just för att du outar ditt (inte så) tråkiga liv som gör att man kommer hit... väl? (Jag talar för mig själv i alla fall!)

Lars Johansson sa...

Du är ung och vacker. Men inte ska du behöva visa dina ben för att få köpa ut på Systemet. Det är helt enkelt oacceptabelt, tycker jag.

Emma sa...

Helena: Nope, inte någon släkting. Och Wiklund gissar jag att man får tag på genom Aftonbladets tv-kanal tv7.

Space babe: Ha ha, tack! Hmm, röda streck? Rättstavning? Nej, inte vad jag vet eller kan se? Hmm, hojta om det återkommer.

Superkryp: Var så lite så. Men jag missade programmet själv pga radiogrejen. FIASKO! Hoppas det finns på nätet. Annars blir jag sur.

Lars: Ho ho. :)

David sa...

Babe.
You are fab-u-lous.
Sen MÅSTE du se Ugly Betty. Inte så mycket för Betty som för Ugly. Eller hennes nephew.
Nu åker jag till Afrika.
P&K

Quaddo sa...

Vilket radioprogram blev du blixinkallad i?

annamargareta sa...

Hej Emma! Jag har nog skrivit det men skriver det en gång igen: du är en grym bloggare och jag saknar dig i en tv nära mig.
Jag måste bara skriva, för jag råkade av en slump (eller av alla goda gudars välvilliga ingripande) se Hedwig and the angry inch på tv inatt och den var ju så sjukt jävla bubblande bra! Såg att killen som skrev manuset också skrivit "Shortbus" som jag har för mig att du tipsat om... Är den lika sevärd?
Och låtarna! Låtarna! jag går på moln..

uCj sa...

Finns ditt radiosnack på SR?

Bobby sa...

Jag måste bara stämma in i "You, me and Dupree är äcklig"-kören!
Det var verkligen en vidrigt irriterande film.
Jag minns framförallt när Matt Dillon vill hjälpa sin bästa vän, och Kate Hudson säger "Du är gift. Det är kanske dags att du ser om dina prioriteringar?"
Det är som att man ska släppa allt man har när man är gift, och att hela livet enbart ska kretsa kring sin partner. Absolut ingenting annat får finnas i ens liv.
Och detta är ju bara en i mängden av äckliga ögonblick i denna film.
Urk.

superkryp sa...

Mm, det finns på nätet: http://svt.se/mb

:)

uCj sa...

Såg just att man på SvD kallar Little hildren för en feel good-film! De har d alltid varit lite konstiga på den tidningen.

mattias sa...

Det enda som är roligt med "You, me & Dupree" är studiomusikerrockgruppen Steely Dans brev till Luke Wilson (inte Owen alltså som är med i filmen) där de anklagar filmens skapare för plagiat:
http://www.steelydan.com/heyluke.html

Anonym sa...

...och jag är snyggare i verkligheten...fast fan inte mycket...
fortsatt trevlig helg
från marcus baltgrodan birro

H sa...

Jag såg You, me and Dupree igår och nu frågar jag med mest varför? Vidrig var ordet!

Emma sa...

David: Din resa låter helt fantastisk - GRÖN av avund! Och ja, Ugly Betty är som mumma för själen.

Quaddo & ucj: Ha ha, det säger jag inte - för det blev inget vidare vad jag vet.

annamargareta: Tack för komplimangen! Visst ÄR Hedwig helt underbar?! Jag har skrivit om den här: http://shootmewhileimhappy.blogspot.com/2006/09/sndagsexplosion-i-litet-format.html#links

och Shortbus är minst lika underbar men på ett helt annat sätt. Musiken är inte riktigt lika bra dock, men åh, vilken film! En av förra årets bästa!

Bobby & H: Ja, det där var en av mina hatscener också - och grejen är att den bara blir vidrigare och vidrigare i mitt huvud ju mer jag tänker på den... Uäck!

Superkryp: Grymt!

Mattias: :)

Birro: DET är jag övertygad om. Tack för skrattet hursomhelst! :)

Stelly sa...

VI PÅ VIDEON ÄLSKAR DIG!!

Emma sa...

Stelly: "vi på videon"? Men tack, så klart! :)