torsdag, februari 01, 2007

Göteborgsfacit

På 2 1/2 dag lyckades jag inleda filmen Destricted (gick bra), bli intervjuad två gånger om ungas sexualitet på film, se sex filmer och en novellfilm - Pasolini next to us (inte så bra), Hata Göteborg (charmig), Driving Lessons (småcharmig), Art of crying (gillade inte alls), Reprise (tokigt jävla jättebra), Infamous (varmare än Capote), Lucky Blue (lite söt) - vunnit en filmquiz, föreläst om ungas sexualitet på film inför 320 lärare (gick strålande) och hängt kvar på en halv skolbio-föreläsningsdag om ungas sexualitet på film (och kommit fram till att alla skolor borde hyra in mig för att prata istället för halvmossiga genuspedagoger), gått på ett seminarium om filmfinansiering (mästerligt lett av Roger), blivit tipsad om musikbloggen fluokids och blivit väldigt nyfiken på filmen This film is not yet rated. Två och en halv ganska bra dag.

--

Idag har jag tränat för andra gången på kort tid, det här kanske faktiskt kommer att hålla? (Nästa gång ska jag försöka komma ihåg att äta något innan, så kanske jag slipper svim- och kräkkänslorna och de dansande färgplupparna framför ögonen.)

--

I morgon: Barbet Schroeders Général Idi Amin Dada: Autoportrait på Cinemateket.

--

M postade btw ett fantastiskt roligt straight-to-video-klipp från det glada 80-talet i morse. Se det, och få en dos uselt videovåld med bl a Cynthia Rothrock! Lägg märke till våldsmorrandet.

5 kommentarer:

Signatur J sa...

Jag beundrar dig för att du orkar... :)
Ciao/ J

eff sa...

Videovåldet var ju så väldans roligt att det inte är sant. Slow-motion-snutten helt fantastisk, vilken dramaturgi! Den måste kostat flera miljoner mikrodollar att spela in.

Ida sa...

Fluokids är grymma! min vän Tiva skriver bland annat för dem. De drar till Sverige för spelning snart tror jag 23 Feb för Göteborg i alla fall.

Åh.. jag har verkligen missat alla filmer på göteborgs filmfestival bara för man sitter här på jobbet och jobbar för länge :(

Emma sa...

Signatur J. Äsch, så farligt var det väl inte? :)

Eff: Eller HUR? Jag fnissar fortfarande.

Idsa: Och tydligen kommer de strax därefter till Stockholm och spelar.

eff sa...

Såhär i efterhand måste jag dock säga att det var ett fiffigt grepp det där att hissa upp snubben i ögonhålan. Det har jag inte sett tidigare, och är nästan lite sur att jag inte kommit på det själv.

Man borde morra mer rent allmänt. Särskilt om det är trängsel i affärer eller nåt.