måndag, februari 19, 2007

gråtfest

Jag har precis sett sista avsnittet av Six Feet Under. Ja, jag vet att det är helt efterblivet att jag inte sett det förrän nu - men jag och två kompisar har pytsat ut avsnitten lite då och då för att vi inte ville att det skulle ta slut. Det har gått en del pojkvänner, i alla fall för min och Es del, en del långa avbrott och en och annan sorg sedan första avsnittet. Jag kommer att sakna familjen Fischer så mycket! Sättet de haft relationer på, deras sorger och deras känsloliv, deras sexliv - alltihop det mest nyskapande och spännande jag sett på tv på många, många år. Höll jag på att säga, men jag menar någonsin.

23 kommentarer:

hakannorberg sa...

Verkligen en fantastisk serie, trots några tveksamheter i den näst sista säsongen. Tänk att jag har en handfull vänner, alltså riktiga vänner och inte bara lösa bekantskaper, som inte alls fattar grejen med Six Feet Under. Bör jag överväga att göra slut med dem?

Emma sa...

Det bör du absolut göra. :)

Björn sa...

Världens bästa TV-serie någonsin. De kändes verkligen som riktiga människor. Jag saknar nog David och Keith mest.

popmorsa. sa...

jag fick boxen av min kille i julklapp, blev urglad och vi tänkte att vi kunde kolla den sen i februari då vi ändå skulle vara hemmavid så mycket med knodden. eeh. hur tänkte vi då? man har ju inte en sekund över! men det ska bli kul att se boxen. verkligen. våren 2011.

coin-operated boy sa...

Och är det inte det bästa slutet på en serie någonsin, till den bästa låten i en tv-serie någonsin? Jag har nog sett det avsnittet säkert 10 gånger sedan det kom. Tröttnar aldrig.

Magnus sa...

Ett hett tips, må det vara av en lite annorlunda skola, är också Michael C. Halls nya serie "Dexter". Kort beskrivet spelar han en slags "seriemördarnas Robin Hood". Rullar på Canal+ just nu, men man tycker den borde komma till en marksänd kanal så småningom.

w sa...

Jag brukar också titta på det sista avsnittet ibland. I alla fall slutet. Har aldrig gråtit så mycket som jag gjorde när jag såg det. Jag får fan tårar i ögonen bara av att skriva det här...

Anonym sa...

JA men vad ska man se nu då!

Jag blir så ferrbannad att både Six feet under och Carnivale är slut.
Kan inte nån tipsa mig om nån mystisk serie med mycket intriger?
Som inte är Twin peaks men det kan gärna vara lite likt TP.

Emma sa...

Jag saknar dem allihop! Varenda en av dem, tom Billy. Eller, ja. Jo, det gör jag.

Jag fattar inte vad jag ska börja med för ny serie nu. Dexter har man ju funderat på, men inte sett. Heroes, någon annan av serierna alla pratar om? Inget kommer ju att vara lika bra, på samma sätt! Argh.

eff sa...

Dexter är en helt fantastisk serie. Jag satt och halvdreglade varje måndag i höstas i väntan på att det nya avsnittet skulle dyka upp på nätet.

Se den! Den var bättre än jag kunde ana.

Daniel sa...

Dexter är i sanning en fantastisk serie, men precis som någon väl redan påpekat är den av helt annan art än SFU, så jag tror inte att man per automatik måste falla för båda.

Men slutscenen i SFU, aaah. Jag har inte vågat se om den för jag är rädd att hjärtat ska stanna.

BD sa...

världens bästa serie alla kategorier!

Anna Nio sa...

Jag tänkte också puffa för Dexter, briljant serie, som kommer att spelas in en andra säsong av också, så allt det goda är inte över när man sett de ynka tolv av första säsongen. Fast man får nog vänta ett bra tag på nästa eftersom inspelningarna inte startat än dock. Tycker absolut att du ska kasta ett stort och öppet getöga på Heroes också, vilken enligt min ringa åsikt faktiskt är ännu bättre än Dexter (även om det inte borde vara möjligt).

mattias sa...

Visst är det fint? Lätt topp tre på gråttoppen tillsammans med dubbelavsnittet om Mark Greenes död i "Cítyakuten" och Michael J Fox sista avsnitt i "Spin city" innan han blev för sjuk för att fortsätta.

SNy. sa...

Du, jag började om från börja =)

och såg sista avsnittet en vecka efter det gick på HBO. Så jag fick jobba hårt!

Emma sa...

Sny: Tänk att vi började kolla på det 2001 och jag blev inte klar förrän... ja, pojkvänner, strul, fruar, barn och äkta män senare. GALET! :)

Martin Steijer sa...

Tänka sig, såg också sista avsnittet nyligen. Söndags för att vara exakt. Och jag grät.

superkryp sa...

Jag har inte sett sista säsongen. Tänkte spara det till söndagarna framöver... när det nu börjar visas.

Men, hmm, nu när ni sjunger så fina psalmer om den undrar jag om jag inte måste se sista säsongen pronto.

(Biktstol: Jag har inte ens sett första säsongen av 6FU. Jag var inte "där" när den gick, varken första eller andra gången...)

Heléna sa...

Åhhh jag skulle oxå velat spara lite på den serien, titta nog på de två sista säsongerna under loppet av en helg för nästan två år sen, känns det som iallafall. Såååå bra ! Det bästa som någonsin visats på tv.
Konstigt nog vet jag inte om jag orkar se om serien ändå.Obs LÄS INTE LÄNGRE OM NI INTE SETT HELA SERIEN !!

Avsnittet där en viss person blir kidnappad var så obehaglig att jag knappt kunde sova veckan därefter..vilken ryslig rollkaraktär som var med i det avsnittet..

Louisa sa...

Den serien är helt knäppt bra. Så estetisk, så rörande, så in your face, så ärlig, så begåvad. Och Claire är något av det sexigaste jag sett på TV. Så vacker. Serien borde inte fått lov att ta slut. Enorm snyftning!

j sa...

Först och främst vill jag beklaga sorgen.

Såg att du efterfrågar en ny tv-serie och eftersom ingen ännu rekommenderat "Studio 60 on the sunset strip", tänkte jag göra just det. Bakom den står Aaron Sorkin (Vita huset).

Efter att ha sett de första 15 avsnitten, kan jag nog konstatera att det (mig veterligen) är det bästa som någonsin sprungit ur Hollywoodsk televisionsproduktion.

Ärligt, känsligt och precis lagom pretentiöst för att falla denne pseudonyme internetkommentator i smaken.

Emma sa...

j: Jo, alla har ju gått upp i brygga över Studio 60, men jag har hittills inte sett ett enda avsnitt. Känns som om jag kraftigt behöver tona ner mina högt uppskruvade förväntningar innan jag tar mig an den...

martin steijer sa...

Studio 60 får ingen andra säsong. Tyvärr.