fredag, januari 25, 2008

Cloverfield

Alltså, de blir tvungna att dela ut åksjuketabletter och/eller spypåsar vid ingångarna. 85 minuter tokskak. Uff.

13 kommentarer:

Conan sa...

Men men men hur VAR den då??? Förutom skakig.

Jacob sa...

Den svenska distributören borde såklart döpt om den till Så filmade vi jordens undergång.

Jojje sa...

He, var det inte Dancer in the Dark som många (inte jag) blev åksjuka av. Lite annorlunda film jämfört med Klöverfält (som Emma tyckte vad om?).

Anonym sa...

Emma! Filmkrönikan ska läggas ner. Du måste rädda oss.

Emma sa...

Vad jag tyckte får ni se i min recension i AB. :)

Anonym: Wish I could!

Björnen sa...

Cloverfield var helt ok imo. "If you can stomach it, expect to leave the theater shaken yet entertained by every jolting, unexpected minute."

Emma! Du är min grindvakt när de gäller film! ;) Du gjorde bra ifrån dig på cinemix seminariet. Proffsigt och skärpt intryck.

Kändes som det var lite för många ämnen att behandla under den korta tiden vilket gjorde det lite spretigt. En heldag hade varit mer lagomt. Men riktigt riktigt intressant.

Emma sa...

Björnen: Vad roligt att jag får vara din grindvakt! :) Och tack för komplimangen angående Cinemixet! Det var verkligen hemskt spretigt, och ämnena hade räckt för minst FYRA dagars snack. (Och man blir onekligen lite nervös när man själv fått mycket knapphändig info om vad som kommer att hända och en annan paneldeltagare öppnar med att dra fram en powerpointpresentation på typ en kvart när man själv får freestyla... Men det gick bra.)

Björnen sa...

Heh. Kan tänka mig det. Du kan om du vill ;) Någon annan cinemix framöver du tror på? Var också på ljuddesign vs musiken. Hade varit klockrent om de kunde diskutera mer som de gjorde i slutet (typ eran paneldebatt). Kunskaper och erfarenheter hade det ju. Nu blev de lite för mycket av en typisk elevpresentation i en filmvetenskapsklass...

Gillade polymiken i eran panel iaf. Speciellt den något halvt bittra professorn mot den diplomatiska strategichefen :p

När kommer din Cloverfield recension upp?

Emma sa...

Björnen: Håller helt med dig angående ljud/musik-Cinemixen - det var ju mot slutet det blev intressant! Min recension kommer i samband med premiär den 8 feb.

Joakim sa...

Blev helt golvad av Cloverfield faktiskt. På min lilla datorskärm med sunkigt ljud. Efter att ha genomlidit nästan ett års total väntansångest. Orkade inte hålla på det längre. Noll karaktär i just det ögonblicket. Fast om jag sett den först på bio hade jag nog avlidit å det grövsta av dess mäktighet. Så det var nog lika bra. Längtar ännu mer till bioupplevelsen nu.

Fram för fler World Wide premiärer. Så man slipper ha filmerna skrattandes åt sig ett par knapptryckningar bort. Trots sunkversioner. Ska det vara så himla svårt att fixa?? Är det på G? Vad säger bolagen?

Emma sa...

Bara ljudet är värt biobiljetten. Jag lovar! Men, jag blev så åksjuk att jag inte kunde njuta av det alls... Och, de allra största filmerna har ju premiär samtidigt i de flesta länder nuförtiden - så det har absolut blivit bättre på senare år.

Joakim sa...

Jo.. det förståss. Bättre har det blivit. Men det kanske inte alltid är de allra största filmerna man vill se. =)

Har liknande ångest inför There will be blood nu..

Emma sa...

There will be blood har jag redan sett. Pilutta dig! :)