tisdag, november 24, 2009

samlar nötter till boet

Tror att jag gått in i någon form av nötsamlaroverdrive. Eller är det så här mycket att göra varje år innan jul?

--

Dagens roliga händelse: när jag var klar med titten på sydkoreanska skräckisen Yoga i filmfestivalens screeningrum stängde jag av min tv och dvd-spelare med fjärren. Av misstag stängde jag då också av både film och tv för min granne, eftersom det är precis samma fjärr till alla apparater i rummet. Det tog mig overkligt lång tid att övertyga honom om att det inte var med flit. Efter att jag förklarat hur det gått till och visat hur han skulle få igång sin film och tv igen var han mycket imponerad över mina teknikskills. Han kom från Rysarnytt.

16 kommentarer:

Olof sa...

haha bara namnet "Rysarnytt" är ju hur schysst som helst. Som hämtat ur Kalle Anke&Co. Och hemsidan sen, riktigt skönt fulsnygg. Fast mest snygg ändå, Horror Haiku, bara en sån sak! I like, nu är jag Rysarnytt-fan

Emma sa...

Det verkar vara en toppensida för rysarfantaster, och de hade också gjort en hel del intervjuer under festivalen.

Det roliga med det hela var att han verkade tro att jag stängde av hans tv med flit. :)

magnus (den riktiga) sa...

Var den värd att se?

Emma sa...

Njä. Den var väl inte superdålig, men inte mer än halvok.

catherine sa...

jag läste slarvigt och fick plötsligt för mig att du stängt av din grannes (hemma alltså) tv och film. WOAW tänkte jag GÅÅR DET och översköljdes av egna önskedrömmar.
/den vassaste kniven i lådan

Emma sa...

Haha! Våra grannar gjorde iofs det ganska nyligen när de flyttade in. I renoveringshetsen kapade de av någon kabel som gick till vår digitala tv. Vi var utan tv i mer än en månad.

Lars Johansson sa...

Kolla så inte Emma kommer åt diverse knappar på DVD-spelare eller kanske strömbrytaren till hela Stockholms filmfestival med sin stora mage.

Emma sa...

Haha! Har ingen mage att tala om än, men den kanske kan komma åt en knapp eller två. :)

Stefan sa...

Shit, dagens roligaste händelse! Som horrorredaktör är man ju alltid beredd på att evil forces kan dyka upp när som helst, även på ett oskyldigt presscenter. Är väl inget större fel på mina teknikskills heller även om dina var grymmare. Jag vara lite ur balans helt enkelt :-)
Snygg blogg du har. Tack för technical support och länkningen till RN. Glöm inte kolla upp Phobia 2. It's all about karma.

Olof: Joina familjen och teckna upp dig bums på nyhetsbrevet. You can checkout any time you like,
but you can never leave...

Emma sa...

Haha, hej där! Jag hoppas att du inte tog illa upp, det var verkligen inte meningen. Jag tyckte bara att det var så roligt att du verkade tro att jag gjorde det med flit. Så elak är jag inte. :)

Ska kolla upp Phobia 2. Hur var filmen du såg, The Revenant?

Stefan sa...

Hehe, närå men kan ju aldrig va helt safe på saker och ting därute...
The Revenant var ok, lite ojämnt berättad och utdragen. Men en del schyssta scener. Det är en slags svart komedi med lite skräckvibbar. Men precis som du påpekade så var det ju en rough cut men kvalitén var ändå hyfsad. Jag hade en lång intervju med honom igår, skön kille. Är ju en gammal fx-kille som jobbat med en del sköna rysare under 80- och 90-talen så det blev rätt mycket surrande om dom grejerna också.

Emma sa...

Kul att intervjun blev bra och var rolig att göra! Vet du något om svensk release för filmen? Själv intervjuar jag koreanskan bakom Yoga i morgon. Får se hur det går. :)

Stefan sa...

Nä, har tyvärr inga uppgifter om det. Vi kommer också att göra en intervju med henne i morgon (dock inte jag men en gammal bekant till dig, håll utkik). Tror du och han kommer att göra lysande intervjuer, fast det kanske inte finns så mycket att researcha på. När och var kan man läsa din intervju?

Emma sa...

Ah, spännande med en gammal bekant. Får se vem det är. :)

Min intervju hamnar i Film&TV och kommer mest att fokusera på kvinnors situation inom filmen. Inte så mycket genresnack alltså...

Stefan sa...

Aha, ok men det låter som intressant läsning. Skoj med olika perspektiv. Även om man inte kan få nog av ändlösa genrediskussioner så sätter ju intervjutiderna stopp för såna böjelser. Kanske lika bra det, blir ju så himla mycket att lyssna igenom på tapen efteråt...

Emma sa...

Jag tror inte att det finns något tråkigare än att skriva ut bandade intervjuer, hur kul själva intervjun än var...