tisdag, november 03, 2009

Nyss: The Conversation

Blir lika förvånad över hur bra den är varje gång jag ser den.

--

Förresten: apropå min hjärnas nattliga aktiviteter drömde jag i natt att jag och Lady Gaga var med i någon form av The Road-scenario. Vaknade av ljudet från en förbipasserande gatustädarbil och trodde i någon sekund att det var klippt, att nu kommer de jävlarna och tar mig.

11 kommentarer:

Gabh sa...

Hackman har sagt att hans karaktär i filmen var ett gestalt av en mor/farbror och en soldat som han kände till väl från när han var soldat, som enligt honom sannolikt gick vidare till ett liv som seriemördare.

Var du morsan eller dottern?

Emma sa...

Oj, det där om vem Hackman baserat sin karaktär på visste jag inte.

Och nja, jag var ingendera - men vi var båda klädda som Blair Waldorf i Gossip Girl. :)

Gabh sa...

LOL en välklädd apokalysp då! :D

Emma sa...

You bet. Misstänker/hoppas/tror att Viggo Mortensen inte kommer att ha några gemensamma nämnare whatsoever med Blair i filmatiseringen.

Anonym sa...

Finns det möjligen en till film, liknande The Conversation på samma tema? Jag såg en film i min tonår på kanal fem som jag senare länge trodde var just ovan nämnda film. Men för något år sedan när jag såg The Conversation "igen" kände jag inte alls igen den. Så antingen spelar mitt minne mig ett spratt eller så har jag sett en annan film för många år sedan.

Magnus sa...

Brooks: Jag förväxlade själv rullen med French Connection i min ungdom, vet inte om det kan vara samma fall för dig dock.

Har du läst The Road, Emma? Vore kul att höra dina funderingar inför filmen!

Emma sa...

Brooks: Kan det kanske vara Blow Out du tänker på? Brian De Palmas uppdatering av Blowup.

http://www.imdb.com/title/tt0082085/

Enemy of the state är ju annars hyfsat inspirerad av The Conversation, men det är nog inte alls den du tänker på. :)

Magnus: Jo, jag har läst The Road - och tänker så här: om filmen blir hälften lika otäck som boken och har hälften av den stämningen, då blir det det otäckaste jag sett på mycket, mycket länge...

Magnus sa...

Då är vi slående överens om den saken, helt klart. Efter att ha sett The Proposition tror jag också att Hillcoat är en passande person att förvalta den stämningen. Blir väldigt spännande!

Emma sa...

Jag ser väldigt mycket fram emot den, verkligen!

Anonym sa...

Magnus: Nej inte French Connection, men tack ändå.

Emma: Nej inte heller Enemy of the State. Jag är säker på att det är en 80-talsrulle. Så då ligger Blow Out rätt bra till. Ska kolla upp den, tack så jättemycket för tipset!

Apropå The Road så tyckte jag inte alls den var särskilt skrämmande. Jag störde mig mycket på att allt var så diffust beskrivet. Eller störde och störde, jag förstår greppet författaren använder sig av men för mig blev det inte stämningshöjande, bara ointressant när jag inte får veta varför det är som det är i den världen.

Emma sa...

Jag tyckte inte att det gjorde så mycket, inte när han beskrev verkligheten de befinner sig i så odiffust, exakt och isande otäckt.