Verkar vara grinigast nu igen.
Veckans recension: 2012.
UPPDATERING: Inte helt oväntat droppar det in kommentarer som
"Men att sätta Emma Gray Munthe på att recensera denna film är ju som att sätta Dregen på att recensera Britney Spears nya... Kan ju bara bli på ett sätt!!"
"Nästa gång du ser film Emma kan du kanske se den med ett lite mer öppet sinne."
"haha snacka om att ta fel person att recensera en film, var det inte emma som somnade när hon såg Transformers också?" (Nä. Jag blev adrenalinhög och fick ryckningar i kinderna. Transformers 2 däremot är fullständigt värdelös.)
"Tror att lilla Emma bör hålla sig till romantiska filmer och allt tyder på det då hon hävdar att Day after tomorrow är en riktigt bra katastrof film, men hon glömmer detaljen då katastroffilmer handlar om effekter och häftigheten i effekterna, inte den dramatasiserande storyn." (När man blir kallad "lilla Emma" av en 17-åring går skam pretty much på torra land. Och nej, det var verkligen inte den"dramatasiserande storyn" jag föll för i Day after tomorrow. )
Argh. Fucktards.
--
Kl 19.41: Har just upptäckt något som är tråkigare än att skriva ut bandade intervjuer: att skriva ut en bandad intervju med dåligt ljud och bakgrundsslammer när man mår illa och har ont i huvudet och är bisarrt jävla trött och det är fredag och klockan är kväll och man helst vill dra något gammalt över sig och kolla på Idol.
58 kommentarer:
Min intensiva kärlek till katastroffilmer har gjort att även jag peppat 2012 väldigt länge. Men det räckte med trailern för att få mig att misstänka att jag kommer att kräkas lite i munnen av att filmens centrala tema ändock blir att rädda kärnfamiljen. Du gjorde den misstanken ännu starkare.
(En av sakerna som jag älskar med Day After Tomorrow: För genren betraktat snygga politiska vinklar som immigranter till Mexico).
Låter ännu värre än jag hade trodde på. Visst var 10,000 hemsk? Och hans sätt att till ytan respektera "primitiva" folk (alla som inte är Amerikaner) har ritat mig sedan Stargate. Eller Stagåte, som det var skrivit :D har dock inte sett Day After Tomorrow.
Elin: Ja, den lilla passningen till USA vs Mexiko var både smart och rolig. Day after tomorrow var mycket smartare över lag. I 2012 syns inte ens skymten av smartness. Bara, bara dumt.
Gabh: 10 000 var HEMSK. Hemsk! Och du MÅSTE se Day after tomorrow om du gillar katastroffilm!
Okej, har bestält den från Amazon... 39p :D
Vilket fynd!
Ja, Day After Tomorrow funkar faktiskt väldigt bra. Trots att den är så otroligt korkad på sina ställen så funkar det ändå på något sätt.
Väldigt kul att se hur dom låter sina fördomar om dig springa löst sådär. :)
Åh, men jag blir så TRÖTT på såna där apor som inte kan läsa. Borde inte slösa energi på dem, jag vet, men det är så svårt att låta bli...
Stackars Emma, den här filmen blev alldeles för skrämmande för hennes stenhårda psyke. Nästa gång du ska recensera en film med tio-årsgräns så är det bäst att se till att mamma är i närheten och plocka fram snuttefilten så du kan gömma dig när det blir för hemska grejer i rutan.
Att Aftonbladet betalar dig för att skriva sån där smörja är ju inte direkt stabilt. Innan jul är du väl president över aftonbladet.
Läste precis på aftonbladet och trodde jag skulle kräkas på kommentarerna. Alltså, man kan ju undra hur svenska befolkningen är funtad om man skulle basera det på de som kommenterar i olika artiklar. Rädd blir jag. Och jag undrar varför tjejer inte skulle kunna skriva om annat än romantik och drama. Är vi inte individer eller? Onödigt att ens bli förbannad på sådana puckon, kanske.
Men. Åhhhhhhhh.
Vad tycker du om Funny people. skriv om det för jag vill veta. Kram/AFM
Anonym: Jag skriver att jag hade förväntat mig något otäckare, mäktigare och mer domedagsaktigt än ett tramsigt familjeäventyr och du tolkar det som att filmen blivit för skrämmande för mig och att jag behöver mamma och en snuttefilt? Inte direkt en stabil tolkning om du frågar mig.
Lotta: Jo, det är väl onödigt at slösa med sin energi på de små liven - men som sagt, det är ju svårt ibland...
AFM: Lite grann om vad jag tyckte om Funny People kan du läsa här:
http://svt.se/2.112430/1.1768893/funny_people?lid=puff_1769772&lpos=lasMer
[Metakommentar]Jag frågar ofta mig själva varför jag läser andras kommentarer när de nästan alltid gör mig upprörd. Varför bryr bryr jag egentligen?!
Jag ska se filmen om 2 timmar så jag kan inte uttala mig om den.
Läste en del oroande saker om 2012 på den här siten:
2012 Domedagen
häxmjölk: Ja, varför bryr man sig? Egentligen?
2012: Uttala dig gärna här när du sett den, lite nyfiken på vad andra kommer att tycka. Och jo, det är ju det där du (?) skrivit om som filmen bygger på.
Ett litet faktafel, mayakalendern påstår inte att jorden går under 2012, men kalendern upphör där, vilket har lett till denna långsökta myt, som tydligen filmen bygger hela sin handling på (?). För första gången saknar jag litet bakgrund i din recension, Emma, t ex skulle jag vilja veta hur står sig denna katastroffilm jämfört med Jordbävningen och Skyskrapan brinner? Sen undrar jag, hur står sig din här omnämnda 10 000 eller vad den heter jämfört med det animerade charmiga disosaurieblaj många super-8 dårar (inklusive jag) hade med Raquel Welsh, som jag kanske felaktigt antar att filmen är en ny version av? Annars var det mycket bra skrivet och informativt tycker jag, men får en inre bild av hur filmen 2012 upplevdes i salongen. Och hoppas du känner dej bättre snart.
Helt riktigt, jag borde ha skrivit något i stil med att "enligt vissas tolkningar av mayakalendern går jorden under 2012". Fel av mig!
Angående dina andra synpunkter, så visst - men det är svårt att få med alla stickspår i en kort recension. Och Raquel Welch-filmen har jag faktiskt inte sett...
Och, tack snälla!
Nej, det är inte roligt att bli recenserad..
Vet du vad, jag tror att både Emmerich och jag kan hantera det. En etta i en svensk tidning lär inte bekymra honom det allra minsta. Och ett gäng tramsiga kommentarer lär inte få mig att börja böla heller direkt. Men lite småirriterad unnar jag mig att bli ibland, i alla fall när kommentarerna är av den arten som de är just i det här fallet.
Jag tror att personerna som skrev kalendern helt enkelt tänkte: "Ah äh, tror det räcker fram till 2012, vi tar lunch nu så fortsätter vi senare." eller något liknande. :)
Men då kom conquistadorerna och bara: "Stop i herrens namn ge oss allt ert guld!" och då fick de annat att tänka på. Typ.
Ähem.
Jag vill se dig recensera New Moon. Hoppas det blir du som får uppdraget och inte tråkiga Jens Petersen. Nog för att han kan recensera draman men ungdomsfilmer förstår han sig inte på....
haha vilken jävla idiot du är, blev du inte klappad på huvudet när du var liten eller
Emma: Du är/skriver SÅ bra! Det kan inte hjälpas, för många människor är miffon.
Lars Johansson: Hade du verkligen hela Raquel Welsh-filmen? I så fall: Grymt! Vi hade ett slags sammandrag (som det alltid verkade vara då!?) Vad jag förstår ska det vara en ny version av just den.
Day after tomorrow är jättebra.
Bra skådelspeleri och man känner för karraktärerna.
Jag såg fram emot 2012, men efter att ha sett trailern hoppar jag nog över den tills den kommer på dvd. Den känns lite väl familjefilm/disney. Saknas väl bara Brendan Frasier i huvudrollen =P.
Superkryp, nej jag hade också bara ett sammandrag. Jag har sett hela filmen dubbad på tysk TV.
http://www.imdb.com/title/tt0060782/
Brooks: Haha!
Rebecca: Nu ska vi inte vara elaka mot snälla, fina Jens! Jag är ett av hans största fans, bl a sedan han hjälpte mig dodga frågor om varför jag inte drack vin tidigt (eler ja, tidigare) i graviditeten på en liten recensentmiddag hos honom. Han hade hällt upp karaffer med både vitt och röttfejkvin. (Saft.) Är inte DET en fantastisk kollega så säg?!
HUr som helst, det är inte jag som ska recensera New Moon i Aftonbladet - vem det blir vet jag inte. Men jag ska i alla fall recensera den på svt.se/film.
Anonym: Ok. Jag är en idiot för att jag tycker annorlunda än du om en film. Visst, visst.
Superkryp: Åh, tack! Vad snäll du är! Och, det där med 10 000 BC hade jag faktiskt missat.
Andreas: Precis så är det! Filmen är väldigt lik Resa mot jordens medelpunkt, både ut familjeäventyrssynpunkt och hela idén med att den frånskilda pappan blir mer pappa för att han hjältar sig inför sonen.
One million years B.C., som i sitt tur var ett remake av ett film från 1940. Men jag för mig att det var väldigt annorlunda; att de inte talade någon riktigt språk i O.M.Y.B.C.
Aha!
Lite tråkig att man kan inte dela ett åsikt utan att får bus för detta.
Åh! Få bus! Vilket bra uttryck. Det tänker jag låna någon gång. :)
(Håller annars såklart med dig.)
Synd på sån stor prod. Ska ändå kolla. Däremot måste jag säga att Paranormal Act. nästan fick mig att göra i brallan, bästa amerikanska skräckisen på länge.
Vet inte om jag vågar se den... men jag vill! Men ja, nerverna har varit lite utanpå kroppen på senaste. Kanske borde vänta lite. :)
Jag skulle jättegärna läsa en krönika av dig om katastroffilmer, eftersom jag tycker du skriver bra, intressant och roligt!
kram
Tack för snälla komplimanger! Man skulle ju nästan kunna tro att du jobbar på svt.se/film eftersom jag just skrivit en liten krönikelliknande text om katastroffilm där... :)
Den hittar du hur som helst här:
http://svt.se/2.112311/1.1759428/vid_katastroffilmens_rand
Jag tyckte inte att Paranormal activity var mycket att hänga i julgranen. Tråkig och upprepande, väldigt förutsägbar.
Jag gillar inte katastroffilmer, för det verkar som att genren ofta missuppfattas (det är väl inte meningen att det är själva filmen som ska vara en katastrof?). Så jag har inte tänkt se 2012 heller. Men jag hittade ett citat på Wikipedia om Mayakalendern som kanske passar in:
"Sandra Noble, executive director of the Mesoamerican research organization FAMSI, notes that 'for the ancient Maya, it was a huge celebration to make it to the end of a whole cycle'. However, she considers the portrayal of December 2012 as a doomsday or cosmic-shift event to be 'a complete fabrication and a chance for a lot of people to cash in.'"
Brooks: Ah. Jag är fortfarande lite nyfiken. Men ja, vi får väl se när jag vågar...
Dennis: Emmerich kommer onekligen att casha in en del på sin i dubbla bemärkelser katastrofala rulle.
Om man gillar första Transfomersfilmen borde man ju i ärlighetens namn gilla den andra. Det är ju i princip exakt samma film.
Rise of the Fallen saknade alla charm som den första hade. Och det var alldeles för långt.
Håller med Gabh. Tvåan saknade precis all charm och humor och feta actionscener som gjorde ettan så bra. Plus att Megan Fox förvandlats till ett våp och den där töntiga andra bruden var... töntig.
hihi kommer å tänka på min förvåning över din rec. av district 9,pga mina förväntningar på den filmen. Dock förstår jag inte dem som tar ett dåligt filmbetyg som en personlig förolämpning.
Sen att komma till din blogg och skriva "öh dum i huvet ju" å liknande som anonyma gjort kan man ju bara klappa ironiskt åt.
apopå transformers , hört att megan fox roll ska *snipp snipp* dödas i trean.
@Gabh ditt "få bus" var väldigt sött å finurligt.
:) Man måste försöka bidra till kulturen, vet du :p
Alltid kvinnan som dödas... dock i Transformers 2 de har dödat två manliga huvudroll också... väntade hela tiden för någon biblisk referens...
Leo: Det kan man nästan tänka sig att Fox kolar vippen i trean, så pass halvdöd som hennes roll i tvåan var...
Jag var snäll och följde med min pappa till bion och se 2012. Efteråt var pappa nästan säker på att brandtalsscenen* i slutet var en parodi. Jag sa att det tyvärr inte var så. Men det kändes så. Är för övrigt imponerad över mobiltelefonitäckningen. Inte ens jordens undergång kan leda till dålig täckning. Själv har jag problem med Comviq i Norra Värmland
* När den unge forskaren ska säga viktiga saker medan stråkarna spelar
//Andreas
Ps. Tycker din recension var på pricken! Ds.
"Inte ens jordens undergång kan leda till dålig täckning. Själv har jag problem med Comviq i Norra Värmland."
Hahahahaa!
Finns det några bra katastroffilmer där huvudpersonen inte blir helikopterflugen till pentagon/washington och får en lägesrapport? Det är väl en mäktigare upplevelse som tittare om man inte riktigt får veta vad som händer annat än att man ser att något går/har gått käpprätt åt helvete.
Jag såg en grådassig brittisk film från 70-talet, men den föll mig inte i smaken. En man vaknade upp på ett motell och upptäcker att alla andra människor försvunnit. Tanken är god men jag gillade inte utförandet.
Det är väl kanske de brittiska katastrof/apokalypsfilmerna man får hålla sig till då... 28 dagar senare typ.
Emma, jag håller med dig i all din kritik och det är både underhållande och lätt skrämmande att läsa en del av den skit du får. Personligen tycker jag kanske att flyplansscenerna och Woody Harrelson lyfter filmen från absolut bottenskrap, men det är ett väldigt litet lyft.
Jag skrev i tråden på dvdforum (kallar mig Hawqan där) om en påstådd spoiler. Har du någon koll på den? Jag är lite nyfiken.
Tack för bra blogg, för övrigt! Må väl!
HAHA! Osannolikt roliga kommentarer till recensionen. Människor alltså, they never seize to amaze.
Försvann kommentaren eller blev det jag skrev om filmen Kes borttaget? Eller har jag varit så förvirrad att jag har skrivit på en annan blogg? Heh.
Håkan: Nu har jag inte läst just det numret av biotidningen tror jag, där den där spoilern skulle stå med. Men OM spoilern verkligen handlar om det du trodde fattar jag ingenting... I så fall gick den twisten mig spårlöst förbi.
Magnus: Ja. Folk alltså.
Brooks: Oj, nej, Någon Kes-kommentar har inte dykt upp här... Den har du nog skrivit någon annanstans. :)
Jaja, läskigt det där. Hmm. I vilket fall, sedan jag såg Kes har jag väldigt svårt för brittisk film. Eller så är det bara Loach? Men det är något med ljuset i brittiska filmer, det är för verkligt. Eller lågbudget.
Åh, men Kes som är så fin!
Nej!
Den sunkiga skolan, den fula gymnastikläraren, iklädd tajta mjukisbyxor som avslöjar mer än vad de döljer när han spelar fotboll, de vedervärdiga husen, tapeterna! De förbaskade snorungarna, misären i samhället rent generellt. Men just ungarna, om filmen ska spegla den tidens förhållanden i skolan är jag inte det minsta förvånad över hur deras ungar sedan blev, dvs dagens ungdom i England. Gah! Det är så typiskt England.
Hoppas jag inte har förolämpat eventuella engelsmän som råkar se det jag skriver. Inget illa menat. Peace! :) <-- avdramatiserande smajl
Hrmph! Du vet att du riktar dig till en halvengelska va? Va va VA?!
Det tänkte jag inte på, eller hade någon aning om. Men jag ser inte att en ursäkt skulle hjälpa mig ur "knipan". Jag använder "" eftersom jag står fast vid min åsikt. Det kan inte vara lätt att vara både engelska OCH smålänning. Stackars dig. :P
Öland är bäst, ingen protest!
Haha!
Herregud!
http://www.gp.se/kulturnoje/film/1.250887-tonarstjejer-snuvas-pa-new-moon
Varför en åldergräns på 15, egentligen?
Ska se den i eftermidag, får återkomma efter det.
Var hur som helst i ett annat ärende inne på statensbiografbyra.se igår och hittande följande ruta på första sidan:
"Filmcensorerna har beslutat att New Moon ska få en 15-årsgräns med följande motivering: "Genomgående inslag av ångestfull stämning, ångestskrik, dödshot, våldsamma slagsmål, man med marmorerat ansikte, man får nacken knäckt, livlös kvinna i vatten, människor förvandlas till varulvar bedöms kunna medföra risk för psykisk skada hos barn under 15 år."
Filmdistributören har ansökt om att filmen ska få en 11-årsgräns. Om filmdistributören överklagar beslutet kommer Kammarrätten att göra en bedömning om Statens biografbyrås beslut ska ligga fast eller ändras till 11 år."
Skicka en kommentar