måndag, november 23, 2009

dagen i korthet

Idag har jag suttit i jurymöte för att ta fram en kandidat till ett nyinstiftat filmmusikkompositörspris och skrivit ett kortfilmsmanifest of sorts. Samt haft sönder en tallrik i sömnen, sagt ja till en grej som nog faktiskt blev droppen för den här veckans arbetsmängd och längtat något alldeles oerhört efter att få gå och lägga mig igen.

16 kommentarer:

Gabh sa...

:( Inte världens bästa känsla.

Emma sa...

Nja, så farligt tycker jag inte att det har varit - vissa delar har varit väldigt kul och intressanta! :)

Gabh sa...

Kul. Nu gå och lägga dig! :p

Emma sa...

Haha! Den dag jag gå och lägger mig klockan sju på kvällen får jag vara bra jävla mycket tröttare än så här.

bella sa...

skulle just be dig om att säga något om de festivalfilmer du hittills sett.

Emma sa...

Helt, helt superkort, Whip it var snäppet charmigare, roligare och mer feministfeelgoodig än vad jag trodde dem skulle vara, Miss Kicki var en liten besvikelse eftersom alla haussat den så mycket, Kimjongilia var en helt ok dokumentär, Hierro var inget vidare, och Oil City Confidential var riktigt bra.

woho sa...

hej emma!
jag är ny läsare. undrar om du brukar gå på sfs lussevaka? o brukar du då vara bra på o gissa filmerna som visas där? är så himla nyfiken o vill verkligen gå. har en vän som behöver övertygas.

Tomas_Timelock sa...

Jag tyckte i alla fall att det var bra att jag kunde se Miss Kicki här hemma i Kungälv. Hade annars inte blivit många filmer på Sthlms Filmfest för min del...

Emma sa...

woho: Välkommen! Jag har faktiskt aldrig varit på filmlussevakan, så jag kan inte på rak arm påstå att jag skulle vara så bra på att gissa filmer. Men om du kanske kan tala om vilka filmer som visats de senaste åren kan jag göra ett kvalificerat gissningsförsök. :)

Tomas: Ja, det är ju toppen! Hur funkade deras vod-tjänst?

Tomas_Timelock sa...

Den är helt grym! Det enda problemet telia har är att uppdateringarna inte funkar som dom ska (blir långa avbrott när alla uppdaterar mjukvaran sina boxar samtidigt), samt att de inte informerar ordentligt när man köper deras tjänst. Vilket kan reslutera i krångel med kompabliteten om du inte kör på 100% deras lösningar. Annars är den helt suverän. Önskade att man valt att satsa på detta till svenska folket istället för idiotsatsningen på Digital TV. (Jag får tex inte in någon bra signal med digital TV, mitt i centrala Kungälv.)

//tomas

Lars Johansson sa...

VIlka svenskar är påtänkta till musikpriset?

Emma sa...

Tomas: Ah, ok.

Lars: Det är hemligt än så länge. Men alla svenskar som komponerat musik till filmer som haft biopremiär mellan 1 oktober 2008 och 1 oktober 2009 har varit aktuella.

woho sa...

Hej igen:). Jag har gjort lite research o det verkar som att det är olika filmer som visas i olika städer. Men i alla fall...

2008: Yes Man, Zack and Miri make a porno, Allt flyter

2007: We own the night, Juno, Bee Movie

2006: The Prestige, The Holiday, Deja Vu

2005: Wallander-mastermind, Storm, Into the blue

Jag läste någonstans att dom visat The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford och The Ring. Min stad blir Lund och vill ju verkligen inte gå om du visar filmer i klass med dom som var 2005=/, men 2007 verkar ju ha varit ett bra år. Är detta ett bra år tror du?

Emma sa...

Det är ju ganska många bra filmer, eller filmer man är nyfiken på, på gång de närmsta månaderna.

Tänker man extraextra positivt vågar man kanske gissa på någon av följande:

Till vildingarnas land
Den fantastiska räven
The imaginarium of doctor Parnassus
Vägen (The road)

Annars kanske

Sherlock Holmes
Up in the air
Har du hört ryktet om Morgans?
Snabba cash
Instängd 2
Flickan från ovan/Lovely bones

Fast jag har som sagt ingen aning. Vad tror du om gisnningarna?

woho sa...

fick nåt mail från sf om att man kunde läsa om avatar o göta kanal 3. avatar hade väl varit lite spännande kanske...men göta kanal 3 är skräcksenario..den vill jag inte se!!

jag tror det blir: avtar, snabba cash och up in the air.

men jag hoppas på: till vildingarnas land, Den fantastiska räven, The imaginarium of doctor Parnassus

Emma sa...

Jo, jag funderade på Avatar förstås, men jag undrar om det inte är en för stor film för att visas innan premiären? Det är ju en sån film som har premiär samtidigt över hela världen. Kanske kan det vara Old Dogs som ska visas? Ska ha premiär på juldagen tror jag.