måndag, maj 21, 2007

"svärta"

Idag kom det till min kännedom att en svensk filmare klarat sig till sista gallringen i DIs intagningsprover - men åkt ut eftersom han inte hade tillräckligt mycket "svärta" i sig. Hilarious.

--

Det här - som jag hittade bland kommentarerna till Johan Wirfälts TTA-text - är också ganska roligt.

19 kommentarer:

Eskil sa...

Damn right, hilarious. Men det förefaller du också vara som hittar allt detta roliga så vi andra slipper anstränga oss:)...
(För övrigt diggar jag TTA, har dock aldrig varit besökare på någon utav deras vad jag nu förstår inte alltför underhållande konserter. Beroende på vad man anser vara en underhållandekonsert och i vilket avseende då vill säga).

Anonym sa...

Fan vad surt...även om man trycker på "Visa hela min profil" så får man inga helkroppsbilder...

eff sa...

Hade jag varit nämnde filmare hade jag skickat laxermedel till de som sköter intagningen. De förefaller vara väldigt skitnödiga.

Anonym sa...

Gött, nu känns det bara bra att jag inte ens kom med i första gallringen ;P Men det där med DI är konstigt. Jag såg senaste examensfilmerna när jag volontärade på Gbg filmfestival och gillade dom inte särskilt mycket (såg f.ö. dig med men var för blyg). Och det där om svärta får mig genast att tänka på Josef Fares. Skulle han komma in på skolan idag med?

Anonym sa...

SWARTA eller SVÄRTA????

Jess sa...

Åaa, lite nyfiken blir man allt... Vem??

Dexo sa...

Är det här svärta?
http://www.youtube.com/watch?v=aCxDZRJKkqY
(Spola fram till 0.52 sek.)

Anonym sa...

"En svensk filmare"? Vad säger det? Ingenting.

Kan radda up otaliga svenska filmare som uppenbarligen inte borde ha klarat intagningsprovet på DI, men uppenbarligen ändå gjorde det...

Tbird sa...

Men Emma, alla vet ju att kulturarbetare måste ha svärta i sig, det får inte bli för roligt vet du...

SNy. sa...

Jag, vi, har en vän (M) som inte kom in på DI eftersom han "skulle klara sig så bra ändå", och de ville ha regissörer som "gick att forma." Alltså, svaga stjälar vars vision och innovativitet kan styras i riktning Kjell Sundvall, Peter "Göta Kanal" Schildt, Rickard Hobert, Harald Hamrell, Kjell Grede och alla de andra som gör exakt samma film som sina kollegor om och om igen! Jag förstår inte varför man söker till DI när Den Danske Filmskola tar in fler studenter, och dessutom är betydligt bättre. De har liksom skolat Lars von Trier, Thomas Vinterberg, Kristian Levring, Susanne Bier, Anders Thomas Jensen med flera. Vad f-n har DI skolat för begåvning? Lukas??

Jag rastar min sak!

SNy. sa...

...och så har Triangelfilm gåttt i konkurs också....

Anonym sa...

Sny, jag förstår dom på den punkten faktiskt. Varför ödsla allas tid med att korrumpera och Mats Arehnifiera den nästa Spielberg? Risken finns ju dock att dom ser såna fall som nya Hobertar och när en sån får självkänsla, det är då som det går riktigt illa.

Emma sa...

Det sorgliga är ju att vi inte är särskilt bortskämda med varken svärta eller humor eller svart humor i Film-Sverige.

dexo: Men GUD!

Ni måste verkligen kolla på klippet dexo länkar till. Jag är... mållös.

SNy. sa...

Vad är så kul vid 0.52? Det roliga är ju "I've been straight all my life" =)

eric sa...

Hah, låter som den där historien om svenska akademin när de diskuterar litteraturpriset och H Söderbegh undrar "vet han nåt om döden", eller nåt i den stilen...

Emma sa...

Alltså, ju mer jag tänker på det här skulle klippet dexo länkar till faktiskt kunna ha regisserats av nämnde filmare. Bisarrt.

Anonym sa...

Jag kom till tredje provet på DI. Men sket i att ringa och fråga varför jag inte kom in. Hade kanske varit spännande att få höra varför. Antog att de helt enkelt inte diggade min stil.

Jag tycker du skriver helt underbart Emma! Nästan varje gång jag kikar in på din blogg skrattar jag högt. Respekt!!

Emma sa...

Åh, ring och kolla - det skulle vara så sppännande att höra hur de tänker! Trist att du inte kom in - bättre lycka nästa gång om det blir en sådan!

Och tack snälla för komplimangen - nu kanske jag måste vara snällare mot din nästa film. :)

Tomas_Timelock sa...

Sökte med den här filmen, till filmregi. (Gärna feedback.)

http://www.timelockfilm.se/old_stuff/slutfas_medium.mov

Kom inte ens till intervju. Blev inte så förvånad när jag såg vilka som satt i juryn än mindre när jag såg vilka de antagit. Kändes väldigt politiserat, kvoterat och
arty.

Får väl göra något med mer svärta nästa gång. Men jag tror inte det hjälper.

Ser fram mot en bra filmpodcast. Behövs något som inte är så politiskt korrekt.

Håll ställningen.


/tomas