fredag, maj 25, 2007

Oh the little things!

Jag blev vansinnigt sugen på att se Jakten mot nollpunkten (som jag av outgrundlig anledning inte sett än - trots att jag varit sugen sen innan jag egentligen blev särskilt filmintesserad. Jag tror att något band uttalade sig om filmen - kan det ha varit Primal Scream? Ja! - någon gång i Pop eller Bibel) efter att ha sett Death Proof. Inbillade mig att den skulle vara svår att få tag på och hinna se innan jag måste skriva min recension - men så fanns den på min lokala Videomix som köpfilm för 69 spänn! Lycka!

Det innebar att jag kunde köpa den och hyra Children of men (som M inte sett än), Scoop (som jag inte kommit mig för att se än) och Step up (som jag vill se för att jag älskar dansfilmer, och dessutom vill värma upp med inför nästa veckas Stomp the yard) för 169 kronor. 169 spänn! Jag nästan dansade över Odenplan. Eller nä. Men jag slungade lyckligt med mina filmer i handen och tog ett hoppsasteg nerför en trottoarkant eller två.

--

M kom förresten på en ypperlig idé på hur man skulle kunna använda bloggen som forum för ett litet filmprogram i mycket liten skala. Vi får se vad som händer.

--

Navid Modiri kommer att arbeta tillsammans med Andrea på nya versionen av Filmkrönikan till hösten. Jag tror och hoppas att det kommer att bli bra!

--

Trevlig helg!

--

Uppdaterad: Måste igen rekommendera subdvd:s Cannes-blogg. Där kan man få info om att Gunnar Rehlin är huvudmisstänkt för att ha vält en enmetersvas i ett Bibi Andersson-kaos på SFI-festen, att Orvar och Andrea Hulken-slitit av sig sina kläder och poolbadat på en fest, att Orvar dagen efter nästan missat sin Tarantino-intervju och att Van Dammes nya film heter Van Damage.

8 kommentarer:

Henrik sa...

Du borde se den. Oerhort nihilistisk, och battre an Death Proof.

Anders sa...

Primal Scream har gjort en skiva som heter som filmen (Vanishing Point) och en låt om huvudpersonen (Kowalski).

Emma sa...

Henrik: Ska absolut se den asap!

Anders: Jo, jag såg det efter en snabb googling.

Anders Wallner sa...

Nästan straffbart att inte ha sett Children of Men än.

DFL sa...

Det var en artikel i Pop skriven av Andres Lokko, där - bortsätt från att ha en gigantisk bild från slutscenen uppfläkt över uppslaget - även i ord berättade hur filmen slutade. Men tills hans försvar handlade artikeln om Primal Screams skiva Vanishing Point.

Lite trivia är att Axl Rose citerade Super Souls dialog på någon låt på en av Use Your Illusion-skivorna.

Emma sa...

Anders: Äh, cut him some slack - han har ju en fru som alltid har sett nästan allting och inte alltid vill se om filmerna. :)

dfl: Ahh, kanske måste lyssna igenom Use your illusion-skivorna igen och lyssna efter fler filmcitat. Först senare fattade jag att de också citerade dialog från Rebel i bojor/Cool hand Luke. "What we've got here is failure to communicate." Remember?

Magnus sa...

Audioslave har gjort en video som i princip är "Vanishing Point" i snabbversion. Tyvärr är jag inte hundra på titeln, men tror det är "Show me how to live".

Emma sa...

Magnus: They sure have:

http://youtube.com/watch?v=MfMtivHV47A