söndag, maj 20, 2007

Fame!


Började dagen med Fame och kunde (igen) konstatera att serien knäcker filmen med hästlängder. Det är fel Doris och Coco i filmen, ingen Danny Amatullo och bara några sekunder Miss Grant. Helt rätt Leroy förstås. Det var helt och hållet deras fel att jag flyttade till Stockholm och pluggade teater tio år senare. (Men vem är killen i Doris knä? Jag måste fullständigt förträngt honom.)

6 kommentarer:

Henrik sa...

Ar den tjocka tubaspelaren med i filmen?

Henrik sa...

Mer: Efterforskningar visar att duden i Doris kna hette Montgomery McNeil, och var bara med i sasong 1.

Emma sa...

Jag hade helt glömt bort tubaspelaren, men det visade sig att han ju var med i en hel del avsnitt. Men han var inte med i filmen. Och angående Montgomery fanns den karaktären med i filmen, men spelades inte av sammma skådis. Dagens andra efterforskningar visar t ex att Miss Grant var syster till Fru Cosby. Bara en sån sak.

Roger sa...

Och, märk väl att Montgomery inte var det minsta gay i tv-serien. Men, uppriktigt sagt. JAG ÄLSKAR FILMEN, hatar tv-serien. allt är urvattnat i tv-versionen.

Och när jag ändå pratar om Montgomery, så spelas han i filmen av skådisen Paul McCrane som många år senare, och helt utan sin rödhåriga kalufs, gjorde den elaka läkaren Robert Romano i ER. det är också Paul McCrane själv som skrivit balladen i filmen, Is it okay if i call you mine.

Ville bara böga lite i din blogg, emma.

Anna Nio sa...

Men hur skumt är inte detta: idag har jag sett filmen "Fame", för första gången på ett par år, och så skriver du om serien samma dag. Bizarro. Jag vill också se om serien, jag minns den som mycket lättsammare än filmen, men det är väl också allt jag minns å andra sidan. Satt och IMDB'ade folket i filmen och fann att killen som spelade Leroy dog vid blott 41 års ålder, det var lite av en downer att få veta.

Emma sa...

Roger: Om jag ska vara helt ärlig har jag sett väldigt, väldigt lite av serien sen jag var liten. Det är väl mest så att det är seriekaraktärerna som bor i hjärtat, och att filmen - som jag såg senare - känns "fel".

Anna Nio: Jag såg många-år-senare-bakomintervjuerna på filmen, och Leroy såg lite sliten ut. Sorgligt. En annan sak som var lite sorgligtb att få reda på var att den blonda tjejen, med punkfrissan, som jag tror var Amatullos flickvän ett tag dog 2002.