onsdag, maj 30, 2007

Jag synar Craig Brewer, Inglorious Bastards & dum, dummare, Flashbackavträde

Jag skrev en recension på Black snake moan igår, och förundrades vid runtsurfningen över att den fått ganska bra kritik. Det händer ganska sällan att man bara inte kan fatta vad det är andra ens skulle kunna gilla med någonting. Black Snake Moan är ett sådant fall. Sen såg jag Hustle & Flow och förundrades igen. Det är ju en Bullen-film. Om en idiot och hans horor, med ett manus från helvetet. Sunkigare kvinnosyn än den som genomsyrar de här två filmerna ser man dessutom väldigt, väldigt sällan på bio. I bakomfilmen skyllde han den på Södern. Tsssss. Jag synar regissören Craig Brewer. Han bluffar. Han har ingenting på hand. Ingenting. Det ska bli otroligt spännande att se vad filmen får för kritik på fredag.

--

Inglorious bastards landade på hallmattan tidigare idag. Yay! Studio S ger ut den i sommar.

--

Apropå bastarder gjorde mig någon uppmärksam (HA! Who am I kidding? Jag egogooglade naturligtvis. Hoppa upp på min underarm och snurra om du har problem med det.) på en tråd på Flashback där någon skrev:
Den där bruden gör mig riktigt förbannad, antar att jag har ett psykologiskt avvikande beteende men när jag sitter och lyssnar på henne i mer än fem minuter så börjar jag fantisera om att ge henne ordentligt med stryk och sen bara gå därifrån i stället för att avsluta med en våldtäkt.
Lacerda, whoever you are, jag fiser fläderbär åt ditt håll.

20 kommentarer:

Alexander sa...

Han vet inte vad han pratar om, du är världens charmigaste bruuuud juh.

Dexo sa...

Alltsa, vi ar tre tappra medlemmar pa din QX-fanclub, sa, tja, se det som en motbikt (haha, fantastisk felskrivning!) mot den dar elakingen pa Blixtryggen (oops, standigt detta Gotlaborg).

Dennis sa...

Man får extrapoäng för Holy Grail-referenser.

jenny sa...

hey hur går det med boken? här väntar man som besatt!

MAX sa...

När man hoppar till Studio S så får man den där bilden på Brando från Natt utan nåd, där han är så ... så snygg och smal, så jättesmal, så ... ovanligt smal, när man tänker efter.

Och när man tittar tillbaka lite på hans karriär, japp, visst har han redan börjat bli lite kraftig på 60-talet, även om hans ansikte fortfarande hängde med bra. Både i The chase och i Reflexer i ett gyllene öga ser man tydligt att hans kropp börjar bli tung runt lår och midja. Och så plötsligt kommer Natt utan nåd, med denna smala Brando.

Han måste fått ett bantningsryck mitt i all matfrosseri.

Christopher sa...

Hustle & Flow på fredag? Hade inte den premiär för skitlängesen? Den har ju funnits på dvd jättelänge? Eller läser jag bara för trött för att förstå vilken film du syftar på i inlägget?

Dan (gearhead) sa...

emma du är kanon. skriv mer och oftare. mvh.

Diana sa...

"Sunkigare kvinnosyn än den som genomsyrar de här två filmerna ser man dessutom väldigt, väldigt sällan på bio."

Jag är lite nyfiken på vad du egentligen menar. Är det så att du vänder dig mot regissörens deskriptiva skildring av en kass verklighet? Eller är det kanske så att du drar slutsatser angående hans kvinnosyn utifrån val av tema? Eller något annat?

Nyfiken.

Och missförstå mig rätt, jag har sett båda filmerna och tyckte de var högst mediokra. Tycker bara att det är intressant när du väver in ett "genusperspektiv" stup i kvarten och passar på att ta tillfället i akt och fråga.

Jacob sa...

Amerikanska kritiker har ibland en tendens att vara obehagliga. Tur att där finns mångfald. AO Scott hade ganska rätt om både och , till exempel.

Jacob sa...

Öh, "både Hustle & Flow och Black Snake Moon", skulle det stå där. jävla html-taggar

Johan sa...

MTV- filmen "Huste & Flow" är som du skriver en bullefilm, men hej - Bullen var ju skitbra. Och sen jinglen: "It´s hard out here for a pimp..." svänger ju rumpa=)

Så taskig är den väl inte?

Emma sa...

Alexander: Lätt. :)

Dexo: Det känns fint med ett så... varmt stöd.

Dennis: Visst FÅR man?

Jenny: Jag har precis fyllt på med några nya intervfjuer - men snart, snart.

Max: Han känns ju som en ganska nyckfull filur i övrigt, så...

Christpher: Black snake moan går upp i morgon.

Dan: Tack, tack! Såg att det kom besökare igår från DI börssnack tack vara dig. :)

Diana: Jag tar alltså upp genusperspektiv stup i kvarten säger du? Nja.

Du tycker alltså attt JAG ska förklara varför jag drar in genusperspektiv i två filmer varav den ena handlar om en hallick som utnyttjar alla runt omkring honom, slänger ut den enda kvinnan som käftar emot, ger hororna runt omkring honom "ynnesten" att få köra på hans pissiga låt och slutligen når framgång för att den mest lojala horan suger varenda radiokuk i countyt och den andra filmen handlar om en man som försöker stävja en för sexuell tjejs kåthet genom att kedja fast henne vid ett element, dra dit en präst och slutligen får henne att gifta sig?

Nej. Förklara hur DU tänker då. Nyfiken.

Jacob: Tack för läsningen!

Emma sa...

Johan: Se ovan min inställning till låten. :) Tyvärr har jag haft den i huvudet hela dagen.

alx sa...

hahahaha. åh. en sån bra rubrik det hade blivit. "Den handlar om en idiot och hans horor, med ett manus från helvetet." Det var en mkt rolig mening hursomhelst. Tack för det.

Anonym sa...

att du orkar googla dig själv och kommentera här.

Diana sa...

Hej Emma!

Jag tror visst att jag kan ha missuppfattat vad du egentligen menade. Jag tolkade det hela som att du vände dig mot regissörens kvinnosyn och inte karaktärerna i filmen. Det är givetvis en genomrutten kvinnosyn som genomsyrar filmen, just för att det uppenbarligen är den aspekten av en kass verklighet man valt att skildra. Jag kopplade det ovannämnda citatet till regissören på något konstig vänster. Så det här med att du väver in ett genusperspektiv stup i kvarten kanske får omvärderas.

Eller, har jag förstått dig rätt nu?

Och undrar gör jag givetvis för att jag ofta läser din blogg och gärna tar till mig utav dina filmtips ;)

/D

Jaha sa...

Tja, det är ju faktiskt hennes beroende, av annat, som han försöker få henne fri från först och främst väl? Liksom konfrontera sina minnen typ.

Emma sa...

anonym: att du orkar kommentera att jag kommenterar att jag egogooglar.

Diana: Ja, alltså - min uppfattning är ju att det finns ett genomgående tema i båda hans filmer: genomrutten kvinnosyn. Om det är hans egna kvinnosyn som lyser igenom, eller om han bara är en skildrare av en rutten samtid etc har ju jag svårt att ge något "sant" svar på. Men jag misstänker kraftigt det förra.

jaha: ?

Lisa sa...

Lacerda, vilket jävla sicko!
Förmodligen en man (?) med ytterst obetydliga chanser att få till det med någon utan att använda våld. Man hoppas vid gud att han får tillräckligt utlopp för sina aggressioner vid tangentbordet.

Anonym sa...

Ojoj när jag läste rubriken trodde jag att det var det jag skrev om dig i tråden på flashback som du hade retat dig på.
Men det säger väl mer om mitt ego.