fredag, maj 18, 2007

Cannes-abstinens & bitterfittor - uppdaterad

Sms och mail från Cannes regnar in. Senast i natt kom det här från S:

De spelar grym musik, glitter över hela golvet o champagnen flödar. Nu måste jag dansa! Är på Control-festen!

Cannes-abstinens! Igår mailade Orvar och pratade om de vanliga trasslen, min danska kollega meddelade över iChatten att han satt i pressrummet och såg "den där långhåriga och hon den där nya från Filmkrönikan" och undrade om det var värt att gå fram och prata med dem, jag läser Andreas och Orvars dagböcker på Filmkrönikans hemsida och inser att allt är precis som vanligt, att Orvar & co går till precis samma ställen som alltid (företrädesvis restaurangen "Det lilla fettot" och gatuhörnet vid ölsjappet Le Petit Majestic där precis alla samlas på nattkvisten) och att Andrea nu förmodligen sover i min gamla säng i lägenheten. Ahhhhh. Man skulle ju kunna bli bitterfitta light (väldigt, väldigt light!) för mindre.

Uppdaterad kl 13.26: This just in från Cannes:

ps: har ikke talt med lego-hår eller iggy pop-hår endnu.

Fniss.

Tydligen är Varietys Skandinavien-special släppt idag, som jag skrivit tre artiklar för. Hittar ingenting på nätet och blir lite nervös. Jag har ingen aning om hur slutprodukterna ser ut, de skäms verkligen inte för att ändra om precis allt. Lite... ovant. Och obehagligt. Oh well.

Uppdaterad igen: Hittade dem. De är väl helt ok, I guess, även om det är något som går lite förlorat i den businessartade, något humorlösa Variety-världen.

1. Nordic productions stumble in the region.
2. Norway pumps up its film subsidies.
3. Lordi to rock theatres.

--

Läste ut Bitterfittan igår, har följt popmorsas insikter om orättvisor och sakernas tillstånd när det kommer till parrelationer, barn och annat, och idag skriver Isobel Hadley-Kamptz om graviditetsilska. Jag blir så jävla glad över att det finns så många välformulerade och kloka människor i min egen ålder som skriver saker man kan luta sig mot. För om det är något som retar mig mer, gör mig mer förbannad än nästan allting annat, är det när vänner säger saker som "äh, det är väl inte så farligt" när det handlar om helt livsavgörande saker.

4 kommentarer:

eff sa...

Lego-hår!

Så klockren beskrivning att jag blev alldeles till mig.

Emma sa...

Visst ÄR det? Det var jag som kom på det efter några öl. Är mycket nöjd över att det spridit sig över landets gränser.

Anders sa...

Vad händer med den där skandinaviska filmkanalen egentligen? Har du gjort något mer?

Emma sa...

Vi gjorde fyra timslånga program om norsk, svensk, isländsk respektive dansk film - som på något sätt skulle fungera som piloter. Men det verkade vara svårt att få in pengar till projektet, och kanalen expanderade väl inte så snabbt som de först trodde, så det blev inget mer. Tyvärr. Det var roligt att göra rocknroll-tv igen.