onsdag, december 20, 2006

ur askan i elden. typ.

Jag är inte intresserad av bögfrågor och sympatiserar inte med bögkulturen. Naturligtvis tycker jag att andra får leva sina liv som de behagar.
Det här lilla utspelet av Peder Lamm (who?) känns inte... så genomtänkt.

--

Något helt annat: Jag gissar att ens kropp, och ens kermitarmar specifikt, är i mycket dåligt skick om man får träningsvärk av att julhandla?

18 kommentarer:

nyckfull.net sa...

Så det här betyder att Peder Lamm INTE är bög?

Mattias sa...

Han borde egentligen tacka böglobbyn, det lär ha varit fler som trodde han var homosexuell innan...

Anonym sa...

visst avslöjar det lamm som homofob, men böglobbyn avslöjar lika mycket sitt vi och dom-tänkande med att hävda att bögar låter på ett särskilt sätt. uselt.

Christina sa...

jamen det är ju psykologi på babynivå. peder lamm bär alltid lila. peder lamm är gay. peder lamm står kvar i garderoben (och vem skulle inte bli lite vresig av det?) och peder lamm tänder till. eller så är han också julstressad.

Emma sa...

Jag måste skamset erkänna att jag till dags dato aldrig ens hört talas om Peder Lamm. Och jag har inte sett mer av Böglobbyn än en del av första avsnittet. Sen stängde jag av eftersom jag inte tyckte att det var så bra. Jag vet alltså inte om inslaget var bra/dåligt/feltänkt/fördomsfullt - jag bara tycker att det känns som om Lamm är lite dåligt medietränad.

Lisa sa...

Visst bygger Böglobbyn på klyschor, och verkar mest vara en ursäkt för Palmlöf att visa hur avspänd han är (fast effekten närmast blir den motsatta för att det blir så krystat). Men: Peder Lamm kan väl knappast vara omedveten om att han lever upp till en hel rad bögmyter?? Berlins bögkvarter t ex består av hälften antikaffärer och resten läder/gummi-dito. Han borde efter en tid i medieljuset ha hunnit få en mer avslappnad inställning till det hela, och snarare vara tacksam för tillfället att reda ut begreppen (om det nu är så noga för honom). Underligt är vad det är, och pinsamt.

catherine sa...

jag tycker att det är lustigt att han blir så arg. Vad är faran med att misstänkas vara bög? Nä han är en fjant!

Anonym sa...

Först för dyr mobiltaxa, sedan träningsvärk av julhandlandet. I-landsproblemen bara radar upp sig.

Anders Dahnielson sa...

Jag är i alla fall glad att det var dina kermitarmar och inte kermitarmar som värkte. Värst vad personlig hon blev, tänkte jag, innan jag insåg att inte ens jag kan vara dålig på anatomi.

Kapten Napalm sa...

Tja. Han är väl ärlig eller något. Kermitarmar är gröna och fastsatta i tunna fiskelinor. Du har nog bara tunna armar:)

superkryp sa...

Jag skulle spontant säga att han ÄR gay men trivs bäst i garderoben.

Julhandeln är den enda träningen man behöver. Lagom ofta och allt...

Anonym sa...

bojkotta böglobbyn är vad det handlar om!Hur får man göra ett program som är så homofobiskt på public service?det undrar jag!

victor sa...

det är väl alltid jobbigt att bli outad, men reagerar man som peder lamm får man lite skylla sig själv.

realetat intressant är att ingen mindre än magnus hedman har seglat upp till förstaplatsen på "snäll-heterokille-listan". jag tänker att det är ett fall framåt.

Emma sa...

Dahnileson: Ha ha ha! Känner mig nästan manad att berätta hur mina kermi-tarmar mår. Det får bli en annan gång, när ni minst anar det. :)

nyckfull.net sa...

Peder Lamm går ut med att han är heterosexuell!

Mattias sa...

Anonymous, du har inte tänkt på att inslaget böglobbyn gjorde var ironiskt menat?

TV-hype sa...

Kermitarmar lät roligt. Det är i samma härad som t ex konsultfet.

Maria sa...

Ok, böglobbyn kan definitivt diskuteras, men hallå, antikkile! Inte blir jag hysterisk om nån felaktigt tror att jag är genomhetero! Jag drar inte heller rabiata pedofilliknelser om folk antar att jag är vänsterhänt eller påstår att det är samma sak om folk får för sig att jag är blåögd som om de tror att jag knullar med getter. Perspektiv, tack!