tisdag, december 12, 2006

Jag - ett marknadsföringsverktyg

Fick precis ett mail från någon på ett bolag, med bifogat pressmeddelande och information om ett nytt teveprogram "som kunde vara intressant för min blogg". Det är naturligtvis smickrande på ett sätt, att nånstans har någon tänkt att den här bloggen skulle kunna vara en liten pyttedel i deras marknadsföring, att här hänger delar av den målgrupp de vill nå. Men å andra sidan fick det mig att känna mig lite som en reklamhora. Men okej, det funkade såtillvida att jag blev nyfiken på programmet. Och om jag tittar på det kanske jag skriver om det. (Och hur man än vrider och vänder på det är all uppmärksamhet bra uppmärksamhet för dem, så jag skriver bara om det om det är sjukt dåligt och vill utfärda en varning, eller om det är sjukt bra.)

Nu undrar jag, skulle nån kunna höra av sig med ett jobberbjudande istället? Det här med frilansande hemma på kammaren is driving me nuts.

16 kommentarer:

Riotbrain sa...

Vafan! Fick du bara ett tips? De kunde ju ha skickat lite mutor i form av sprit, godis, prylar eller liknande....snåljävlar ;)

Varför skickar ingen något till mig?

Robin sa...

Ett mail!?

Var är t-shirten, klistermärket och usbminnet med tryck på?

Maila tillbaka och be dom skicka hem en familjepizza på lördag runt 14.00 tiden, extra allt, och glöm inte colan!

Emma sa...

FAKTISKT! Var är pengarna och mutorna, va va VA?

Robin sa...

Hm, varken Riotbrain eller jag verkar respektera marknadsföringslagstiftningen, han skriver dock tydligen snabbare...

Anonym sa...

Starta en egen kulturtidning, gärna på nätet med mkt reklam, typ p-förstorning o viagra. Tror det skulle funka på alla män som ant. har ett enormt mindrevärdeskomplex :)

MVH Johan

Marco sa...

Vem var det nu som uppfann det där uttrycket "Jag AB"? Var det Christer Sturmark? Inte helt fel i alla fall.

Anna Nio sa...

Du fick åtminstonde ett mail som faktiskt var till dig, altlid nåt. Själv får jag bara mail om hur jag kan öka min penisstorlek med 3 tum. Jag önskar att man kunde meddela spammarna att jag inte ens har någon penis att förstora. Vad är det med min mailadress som får dem att tro att jag är en man egentligen? Man undrar ju.

Jorf sa...

Kräv 15 minuter i rutan?

Men hursomhelst, när du ändå funderar på att hylla alt. bua något; får jag fråga hur Herzog boxen visat sig vara? Jag är sjukt Herzog/Kinski-frustrerad, har inte sett ett piss än!

Emma sa...

Johan: Ett kulturmagasin med stake alltså? Höhö. (Förlåt, jag är hemskt trött idag.)

Anna Nio: I morse fick jag ett spammail som inleddes med "Hi Swen, are you tired of being lonely?". Smäller högre än bolagsmail, any day.

Jorf: Well, boxen som box är ju bra, innehåller bra titlar och så - men jag har aldrig riktigt fattat grejen med många av hans filmer om jag ska vara ärlig. Det känns som om de kräver många fler genomtittningar... Köpte boxen mest för att den var så billig, och för att det var en prejul-julklapp till M.

Jorf sa...

Hm, aight. Jag lär nog införskaffa boxen; jag har ju i sanning inte råd att köpa alla titlar för sig ändå - får se vad jag tycker, men jag är extremt sugen på Werner.

Låt mig förresten tipsa om hans kortis, "Massnahmen gegen Fanatiker", som ligger uppe på youtube! Den var skoj, den.

Dagens Beatleslåt: The Ballad of John and Yoko

Anonym sa...

Hej!

Läste någonstans att två av filmerna i Herzog-boxen, (svensk utgåva), endast går att se dubbade på engelska. Stämmer det?

George sa...

Bästa reklamspammet:

"Congratulations! You've been given a chance to compete for a trip to Mars!" (länk till ´pokersida)

Emma sa...

Jorf: Tack för tipset!

Anonym: Har inte hunnit kolla på alla. Men en snabbtitt på baksidestexterna säger mig att de flesta anger tyska som språk, utom Min bästa ovän där det står både engelska och tyska.

Anonym sa...

Emma;
Jag menar blodigt allvar med tidningen iaf.
Gärna med mer finslipade knivar i ett nytt filmmagasin där man låter recensionerna breda ut sig ordentligt med raka och okonstlade passningar till svensk filmindustri, prettoskådisar m.fl.

MVH Johan

hakannorberg sa...

Och jag som trodde att frilansande hemma på kammaren var skiten ...

Emma sa...

hakannorberg: Jo, det är det ju egentligen... Men ibland längtar man efter människor och bollplank och en redaktion, helt klart.