torsdag, december 14, 2006

Ett fall för Granskningsnämnden

Läser i DN att TV 4 blivit fällda av Granskningsnämnden för otillbörligt gynnande i och med Bakom Beck - Skarpt läge. TTs telegram lyder
Programmet sändes för övrigt samma dag som filmen hade premiär och Granskningsnämnden anser att det var utformat på ett sådant sätt att det närmast framstod som ett led i marknadsföringen.
No shit.

8 kommentarer:

Fredrik sa...

TV4 är ju medproducenter till filmen, så nog borde de väl kunna få visa ett program om filmen om de vill?

Eller är det oetiskt? Vafan vet jag...

nyckfull.net sa...

Skönaste hade varit om programchefen bara; "vadå? det är en bra film.."

Fredrik sa...

Såg iofs inte programmet ifråga, det är möjligt att det helt och hållet saknades substans nog för att kallas en "Bakom kulisserna"-dokumentär utan istället var ren reklam. Då är det ju inte snyggt förstås...

Gudmundson sa...

OT:

Kulturradion sågar Svarta dahlian vid fotknölarna. Sett den än?

Emma sa...

Jag menade mest att det ju är en fullständig självklarhet att TV 4 som medproducenter använder bakomfilmen som ett led i marknadsföringen.

Gudmundson: Vill minnas att du och jag diskuterat Svarta Dahlian i något kommentarfält tidigare? Här är i alla fall ett litet smakprov ur min Glamour-recension av den:

"Allt är bäddat för ond, bråd död, svartsjuka och hårdkokta repliker. Men, Black Dahlia är trist, den är platt, den är snudd på pinsam emellanåt, och den är framför allt som parodi på hela film noir-genren (klassiska hårdkokta deckare, pepprade med fala damer och pickadoller). Den är helt enkelt en besvikelse på rätt många plan. Och definitivt, gubbig. Nej, se om De Palmas Carrie istället."

Gudmundson sa...

Buhu. Jag som älskat både Ellroy och De Palma.

Tack för varningen!

Fredrik sa...

Shit, jag som hade lite förväntningar på blandningen De Palma/Ellroy. Kunde inte Curtis Hanson fått göra Dahlian istället? Det är ju evigheter sen De Palma gjorde något minnesvärt. Minns första gången jag såg LA Confidential och blev fullständigt uppslukad, så här ska film göras! Jag gillade The Untouchables när den kom, fast nu tror jag inte den åldrats med behag. Och vad har DePalma åstadkommit egentligen, förutom långa tagningar? Scarface, Carrie? Något mer?

Emma sa...

Fredrik: Jag gillar Blow out ganska mycket, Carrie som sagt, sen känner jag att jag vill se om Sisters, Body Double och en hel del andra.