tisdag, december 05, 2006

Humor från SVT i Göteborg.

Var inne på Filmkrönikans hemsida och snurrade och såg att Maria Lundqvist ska vara med och recensera Jackass 2.

17 kommentarer:

Anders Gunnarsson sa...

Hade jag fortfarande tittat på Filmkrönikan hade det ju varit intressant att se vad prettotanten Helena har att säga om Jackass. Som det är nu bojkottar jag skiten. Emma, stannar klockorna när man pratar med Helena bakom kameran också? Jag hoppas att du kan få ta över nästa säsong, det skulle vara klasskillnad. Eller har du något annat på gång i en av de stora kanalerna?

Alexander sa...

Via Martin Degrells blogg hittade jag denna länk där John Waters listar sina filmfavoriter -06, bl a Jackass 2. Toppar Filmkrönikan hans motivering? http://www.artforum.com/inprint/id=12076

Björnen sa...

Maria Lundqvist :) Kul med lite fart och fläkt!

På tal om filmkrönikan. Hittade denna statistik vilket var rätt intressant:
Filmkrönikans tittarsiffror

Emma sa...

Anders: Nej, faktiskt inte x 2. :)

Alltså, Helena är väldigt trevlig, och jag har inget på gång i några stora kanaler. Inte i några små heller. Snyft.

Alexander: Såg också de där listorna med motiveringar hos Degrell igår - och jag kan slå vad hundra spänn på att vi inte kommer att få höra nåt som ens är i närheten av Waters formuleringar. :)

Björnen: Jo, jag har sett de där också. I de där listorna räknas inte hur många som ser programmet på nätet - så hur tillförlitliga de är vet man inte riktigt. Borde vara ganska många som ser det på det sättet these days.

nyckfull.net sa...

Det är årets näst bästa film!

Emma sa...

Vilken är den bästa då? (Säg inte Borat, då måste jag rensa ögon och öron med tops och Aceton.)

mattias sa...

Oväntade möten (TV-Sally vs Bam Margera) i all ära, men ska du inte rapportera om liberalfilmsdiskussionen snart?

Emma sa...

Den lilla rapport jag har att erbjuda finns i kommentarerna till liberal film-inlägget. Typ. Hur utförlig kan man bli när det handlar om något som är så luddigt och o-konkret som "liberal" film? :)

mattias sa...

Hur lat är man när man inte ens orkar scrolla ned en decimeter till det föregående inlägget och kolla kommentarna där? Sorry.

Anonym sa...

Den bästa filmen i år var Babel, men jag är väldigt partisk eftersom Brad Pitt spelar i filmen och då är jag såld.

/ skådis

Anders Gunnarsson sa...

Har du något emot Borat Emma?

Tråkigt att höra att du inte har något nytt TV-jobb på gång. Hoppas du gett upp det alternativet bara.

Själv tror jag The Prestige kommer bli den bästa filmen i år, i alla fall om man får gå efter trailern och vilka skådisar som är med. Gillar Bale skarpt.

Emma sa...

Mattias: Ganska. Men det är okej. :)

Skådis: Babel och v for vendetta är nog de enda filmer jag gett femma i år tror jag... Fantastiska båda två! Pitt var bra, undrar om inte Cate Blanchett var snäppet bättre ändå? Hmm, får väl snart slänga upp lite best of 2006-listor.

Anders: Nja, jag var inte så övermåttans förtjust i Borat. Vad jag tyckte skrev jag här:

http://shootmewhileimhappy.blogspot.com/2006/11/torsdagen-den-9onde-november-2006.html

Prestige har jag inte sett än, och har inte så värst höga förväntningar heller. Brukar vara bäst så. :)

Anonym sa...

hehe absolut var Cate bra, men jag tycker det är dags för Pitt att få en Oscar. Och tror denna roll kommer ge honom den eller ialf en nominering. Dags för gymmet nu, ha en trevlig kväll.

/ Skådis.

Salinger sa...

På tal om jobb på TV och sånt: Vad var det egentligen som hände under de där avslutande intervjuerna på Guldbaggegalan, med Krister Henriksson och company uppe på scenen? Det händer att jag fortfarande tänker tillbaka på det som något av det konstigaste jag någonsin sett på burken.

Emma sa...

Klistrar in en gammal kommentar som svar:

"Jag fick höra efter Guldbaggen förra året att jag ändå gjort helt okej ifrån mig under eftersnacksintervjuerna. Alltså, efter omständigheterna helt okej. Vilket är ett jävla mirakel eftersom jag inte minns någonting. Alls. Man hade sagt mig intervjun skulle göras på scenen, men att man skulle ha hunnit tömma salongen på folk. När jag kommer ut på scenen blir jag så chockad av att alla sitter kvar så jag gör en tjuren Ferdinand och kliver tillbaka in bland kulisserna. De får knuffa ut mig. I shit you not. I salongen sitter 1200 pers. Den svenska filmeliten. De hatar förmodligen filmkritiker. Jag vet inte hur lång tid jag har på mig, eftersom de missat att berätta det i stressen. Ser bara att någon gör tecken, och den röda lampan på en kamera. Kör. Live. För första gången i mitt liv. 1 400 000 pers tittar. De intervjuade är otrevliga, spelar coola inför sina kollegor, är förmodligen lite vinst- och champagnerusiga. Dessutom hör de mig inte. Intervjun går ut i hela salongen i ett PA-system som göra att det blir någon slags besynnerlig rundgång. Det är värre an alla mina återkommande mardrömmar tillsammans. Ser att kameramannen gör tecken att jag har SEX minuter kvar. Försöker hålla allting flytande i några minuter till, sedan gör kameramannen handen över halsen tecknet, som i brytförihelahelvetenu! Gör det. Säger till de intervjuade "Fan, jag blev skitnervös!". Det visar sig att ljudmannen inte hunnit dra ner mitt ljud och att det gått ut i TV. Stapplar av scenen. Hittar ingen jag känner. När jag äntligen hittar nån jag känner börjar jag skaka helt okontrollerat och börjar tokböla. Det var fanimig det värsta jag varit med om i yrkeskarriären. Men jag ser det så här: det kan aldrig någonsin bli värre. Och tydligen såg jag inte jättenervös ut."

Salinger sa...

Hahaha, fyyy fan! Ursäkta att jag garvar men du förstår säkert (inte minst pga. av din komiska återgivning av det inträffade). Vilken jävla mardröm. Jag minns att jag snackade med en polare på MSN precis efter tevesändningen, och att vi båda undrade om "filmkrönikan-tjejen" skulle lyckas få nån sömn den kommande natten. Du måste ha supit dig dyngrak, eller? Schysst att du kan berätta om det så här distanserat, det hedrar dig. För övrigt blev jag ganska förvånad och lite besviken över Maria Lundqvists Jackass-moralpanik nu senast. Begär absolut inte att hon ska hylla den på något sätt, men som det var nu påminde hon ju mest om Viveca Seldhals karikatyr-tant i Änglagård-filmerna. Nåväl.

Emma sa...

Nja, jag blev inte ens dyngrak - fixade inte att vara ute bland folk efter den där grejen. Gick till mitt hotell och slickade mina sår. :) Blev uppringd av alla möjliga svt-människor dagen efter som bad om ursäkt. Hjälpte inte så mycket. Blir fortfarande svettig när jag tänker på det. Men å andra sidan har jag fixat andra offentliga sammanhang mycket bättre sen dess, eftersom det mesta är en promenix i parken i jämförelse.

(Angående Filmkrönikan tittar jag inte längre på programmet.)