lördag, december 19, 2009

Tips, någon?

Har inte kunnat sova nästan alls på flera nätter nu, har sinnesslött ont djupt inne i någon muskel mellan vänstra skulderbladet och ryggraden. Smärtan strålar ut i hela bröstkorgen, det gör ont när jag andas, det gör ont precis hela tiden, inget hjälper och jag vill helst lägga mig i fosterställning och gråta. Vad göra? Gravidmassage? (Någon som har någon sådan att rekommendera i Stockholm?) Harakiri?

24 kommentarer:

Gabh sa...

Inte Harikari :(

Anonym sa...

Det kanske sitter en sur cineast någonstans i Sverige och vrider ner nålar i en liten voodoo-docka för att du har gett en film fel betyg. Gå till någon som kan bryta förbannelsen.

Kristian sa...

Det låter likt vad min fru haft under båda hennes graviditeter tidigare i år... hon tror att hon i samband med förkylningar kan ha fått en muskelinflammation i ryggen på köpet. Alternativt nån nerv som gått i kläm. På vårdcentralen sa de bara "det går över" - och det gjorde det, på en månad ungefär... :/

Kraxpelax sa...

SEXNOVELL! :oD

Kristian I sa...

Och det är ingen kota som ligger fel? Då brukar man i och för sig kunna få ont upp i näsroten...

Tobias sa...

varm riskudde på ryggen?

Emma sa...

Hittade just den enda tid som fanns innan jul på ett ställe på Drottninggatan, idag. Oh the joy! De trodde att det förmodligen var någon bröstmuskel som spökade. Hoppas, hoppas det försvinner eller blir bättre. En natt till av det här och jag får psykbryt.

Brooks: Åh, hu! Så hoppas jag verkligen inte att det är, de där sura cineasterna kan vara ganska envisa och långsinta...

Kristian: Stackars din fru! Jag fattar inte att det verkar vara så lätt att avfärda just gravida med "det går över" eller "det är normalt" utan att erbjuda någon hjälp. Verkar vanligt om man googlar runt lite.

Kraxpelax: Sexnoveller kan nog funka mot sömnproblem i vanliga fall, men inte mot det här. Men tack för tipset! :)

Kristian I: Det hoppas jag verkligen inte, men jag får väl se vad de säger.

Tobias: Det ska jag testa ikväll, men först och främst hoppas jag på massagen. Tack för tipset!

CliffBarnes sa...

Testat spikmatta? Tycker själv det verkar vara humbug, men många vänner säger att det hjälpt dom mot en mängd olika krämpor.

Emma sa...

Har inte provat, men det kanske är dags att testa alla tänkbara medel nu... :)

Neni sa...

Testat att smörja in med Zon gel?

Emma sa...

Inte det heller... Men det ska jag göra! Tack för tipset!

Anonym sa...

Har aldrig varit gravid, men jag känner verkligen igen syndromet. Det som hjälpt för mig är framförallt rodd! Alltså roddrörelser, gärna med något gummirep bundet runt en dörrpost så att muskelfästena mellan skulderbladen får jobba. Hoppas du blir bättre snart! och tack för din goda smak :)

Mattias /coolyourboots.blogg.se

Emma sa...

Tack för tipset! Tänkte börja simma efter jul, det borde också få igång lite muskler tänker jag. Undrar dock hur det ska gå, har inte satt min fot i en simhall sedan jag vet inte när...

Darling sa...

seductive sedatives, min vän :)

Tomas_Timelock sa...

Kan rekomendera styrketräning/sjukgymnastik, även om det inte hjälper i ett akut läge. Har själv gått med en personlig tränare på styrketräning/sjukgymnastik det senaste året för att träna upp mig och lyckats få all värk som följer med för mycket stillasittande att försvinna. :)

Övningen med gummibandet är bra, men kanske lite svår att börja med om du inte rört musklerna runt skudlerbladen på länge. Finns annars bra maskiner på gymmet som är enklare att börja med.

För att mildra mer akut, så är väl Voltaren standardlösnngen mot inflammationer, men den kanske inte funkar om man är gravid? (Ingen erfarenhet).

Rekomenderar även att se över ergonomin. Speciellt om du sitter och jobbar mycket med en bärbar dator är det lätt att hamna i ställningar som är mindre bra för kroppen. Men man kommer ju ganska långt med en bra stol, underarmsstöd och ergonomisk musmatta.

Du kan även prova värmelampa.

Hoppas du blir bra till jul!

//Tomas

Jack sa...

Om du skriver ett inlägg om varför Catwoman egentligen bara förtjänade en stol kan vi lägga undan voodoo-dockorna för den här gången. Så får du lite välbehövlig sömn under julen. Okej?

Skojar lite. Hoppas det blir bättre.

TextKarin sa...

Jag var på gravidmassage på Axelson Spa i Gallerian en vecka innan Toms ankomst, och det var helt ljuvligt. Dyrt förstås, så jag önskade presentkort i julklapp. Grattis, förresten!
/Karin S.

Emma sa...

Darling: Det vore förstås något!

Tomas: Tusen tack för tips! Min hållning framför datorn finns det onekligen ett och annat att säga om, och nu när man blivit lite tyngre både här och där framtill är det kanske ännu lite värre bevänt med den saken.

Jack: Haha!

TextKarin: Tack för grattis och tips! Den jag gick till igår hette Stockholms massageklinik och var också toppen. Ryggen känns mycket bättre i natt, om inte helt kry förstås. Men det var lättare att sova.

Maria sa...

Usch! Det där låter precis som ett gallstensliknande anfall jag hade för ett par år sen, läkarna sa att känslan kunde vara liknande vid graviditeter. Känner igen smärtan och paniken att ingenting gör det bättre, det gick först över för mig när jag åkte till akuten och fick en spruta med smärtstillande. Krya, krya på dig och låt dig inte avfärdas av nån på vårdcentralen!

Emma sa...

Tack! Det blev faktiskt mycket bättre efter massagen, massören kom åt någon liten elak krampknut där inne. Skönt! Det är så hemskt när man är supersupertrött och har så ont att man änå inte kan sova. Lite lätt att få psykbryt då...

Gallstensliknande anfall låter verkligen inget vidare, hoppas du inte drabbats igen efter det!

Anonym sa...

Jag brukar drabbas av gallstenskramper lite titt som tätt och det är absolut hands down det värsta jag har varit med om. Speciellt när smärtan håller i sig i upp till 12 timmar och man inte har förstånd att ta sig till läkare för att det "går nog snart över ändå" eller någon annan macho-anledning som givetvis inte bara gränsar till dumhet utan har passerat den gränsen med flera mil.

Det går absolut inte att sitta rakt, kanske halvliggande på sidan. Att ligga ner fungerar nästan men det gör ändå ont och så kallsvettas man. Det är en malande värk som bara fortsätter och fortsätter. Det går bara inte att ignorera den. Jag menar som när man blir tatuerad kan man ändå fokusera bort från smärtan men med gallstenskramper går det bara inte. Man bara ligger och kvider, försöker ligga på andra sidan men det gör lika ont där. Sätter sig upp men då gör det ännu mera ont så man sitter dubbelvikt med händerna för magen. Huh!

Emma sa...

Usch, det låter hemskt obehagligt! Blev lite orolig när en del av er skrev om gallsten, men när jag googlade stod det att man då har ont i högra delen av kroppen. Jag har ju ont i vänster, och det blev ju också mycket bättre efter massagen. Phew.

Anonym sa...

Ja jo högra sidan, det glömde jag skriva. Sedan så utlöser fet mat smärtan, oftast. Men sedan så kan man ha individuella "triggers" som lök, ägg, gurka, paprikapulver (har jag hört) men det mest klassiska är äpplen. Jag får någon sorts medicin som jag tror till och med gravida kan ta, fast jag ska inte gå ed på det utan att titta på burken.

Emma sa...

Tack för tips, kan vara bra att veta - tydligen drabbas man lättare av sådana där problem när man är på tjocken.