tisdag, december 08, 2009

min mailadress är kapad, hjälp!

Min gmail-adress är kapad, och fortsätter att skicka ut spam till varenda jävel jag någonsin mailats med trots att jag bytt lösenord. Vad göra?

13 kommentarer:

Erik sa...

Virus på någon av burkarna kanske?

Emma sa...

Håller på och avinstallera Firefox just nu, börjar så. Om det nu skulle vara något script där som lurar.

Någon som har tips på vad man annars ska göra om man sitter med en Mac?

JohnDoh sa...

Så du har bytt lösenord, men email skickas fortfarande ut? Då kan det vara så att hackaren har loggat in en gång och fortfarande har en aktiv session.
Kolla in detta:
http://gmailblog.blogspot.com/2008/07/remote-sign-out-and-info-to-help-you.html

Där kan du logga ut andra session än din egen.

Alexanderf sa...

dumt! ..., jag mailade dig nyss i alla fall

Emma sa...

JohnDoh: Tusen tack för tipset!

Alexanderf: Jag kan läsa inkommande mail, men inte svara förrän gmail kopplar på mitt konto igen. Så, tack för ditt mail!

Problemet verkar vara avhjälpt nu, sitter med en annan browser och har avinstallerat allt som har med Firefox att göra. Gmail har lyckligtvis en spärr att man "bara" kan skicka ut 500 mail, eller att de stänger av om man en massa skickade mail studsar. Så nu kan jag inte maila folk igen förrän om 24 timmar...

Phew. Helt jävla svettig av alla människor som fått mail om att köpa billiga datorer från mig. Folk på Variety, varenda svensk jävla tv-chef, what have you. Jaja, det handlade i alla fall inte om något värre sorts utskick, och hackaren ifråga verkar inte ha jävlats med mailen i övrigt.

Comley sa...

Jag gick från "vad roligt att hon skrivit" till "kränger hon datorer nu?" på en sekund. ;)

eff sa...

Vilken version av Firefox körde du?

Jag har svårt att tro att det handlar om vilken webbläsare du använt, om den inte var antik och du installerat konstiga add-ons/plug-ins hej vilt eller surfat på konstiga webbsidor.

När du är inloggad på Gmail, klicka på Settings (högst upp till höger på sidan) och på den sidan, välj "Always use https" vid "Browser connection". På det sättet är uppkopplingen alltid krypterad när du inloggad. En bra åtgärd att vidta.

Senaste Safari eller Firefox (eller Opera om man nu vill det) är bra och säkra webbläsare i grunden.

eff sa...

Just det, Google Chrome för Mac har just släppts också, om man nu vill köra den. (Internet Exploder för Mac ska man inte röra med tång.)

Emma sa...

Comley: Åh, förlåt, förlåt för spam! Känner mig som en jävla klåpare när sånt här händer...

Eff: Tack snälla för tipsen! När jag och M surfade runt igår hittade vi en del forum för folk som var betydligt savvier än vad jag är som hade haft samma problem med just Firefox, att något installerats i bakgrunden som scannat lösenord etc. Hade inte uppdaterat till den allra senaste versionen, men antik var den inte och några superkonstiga sidor har jag inte varit inne på vad jag vet.

Mattias S sa...

Haha, jag som tänkte, "Oj, mail från Emma Gray Munthe, vad kul, undrar vad hon vill mig" när jag först bara såg avsändaren. :)
BAH! :)

Emma sa...

Usch... skäms som en hund över spammandet.

Gabh sa...

Borde inte vara på din Mac iaf, virus på Mac är ännu mycket begränsade.

Emma sa...

Nej, det får man hoppas - och det verkar ju vara avhjälpt nu, så det kanske räckte med att byta lösen och fixa bort Firefox.