torsdag, december 03, 2009

harig

Tror att jag gått in i någon form av ny hormonell fas. Alldeles rädd, lättstressad och harig plötsligt. Är övertygad om att något gäng ska hoppa på mig på stan och slå mig i magen. Then again, även i ogravida fall brukar jag tänka att varenda människa jag möter på Västerbron kommer att slänga mig över räcket. Bara så där.

--

Drömde i natt att jag såg min sista solnedgång och var för evigt dömd till att leva i underjorden med en annan liten grupp överlevare. Där skulle vi stapla pappersvaror och anteckningsböcker i lysrörsbelysning i resten av våra liv. De andra tyckte att det var helt okej, försökte göra det bästa av situationen och pyntade grottorna med julprydnader. De förstod inte riktigt min panik. Carolina Gynning försökte trösta mig (genom att slicka mig i handflatan), men slutade när det började regna påsar med munskölj och is från himlen.

(Vet inte riktigt vad det säger om mitt mentala tillstånd. Eller för den delen, bristen på soltimmar.)

17 kommentarer:

Jonas Mosskin sa...

Det verkar illa. Sök hjälp i tid.

Emma sa...

:D

superkryp sa...

Pappersvaror och anteckningsböcker! :)

Mr Oakbitch sa...

Tycker det låter som en bra grundplåt till ett nytt dystopiskt manus...? :)

Leo sa...

hm drömmen din låter lite som City of Ember från förra året, den var helt ok faktiskt. Önskar jag oxå kunde drömma lite , itne bar aatt man klättrar i berg när man tagit svinisvac.

Emma sa...

Superkryp: Det var faktiskt såna där skriv- och räkneböcker som man hade i skolan som jag skulle stapla. Gröna och blå i samma hög. Röda i en annan. :)

Mr Oakbitch: Kanske det...

Leo: City of Ember har jag missat, ska kolla upp!

Lars Johansson sa...

Det där med julprydnader påminde om en grej. Det var en händelse för sådär en fyra-fem år sen. Jag kanske inte ska berätta det egenligen men då hände nåt liknande. Jag köpte en jättedålig film på DVD och då tänkte jag: Man kan ju ha den som prydnad. För jag hade kommit fram till att man ska absolut inte sätta in den i DVD-spelaren.

Solveig sa...

Helt klart är det något ur ditt undermedvetna som behöver bearbetas...du kanske håller på att skriva ett filmmanus? Har du testat drömtydning?

Emma sa...

Lars: Tihi.

Solveig: Jag brukar använda mig av dreammoods.com för skoj skull.

Johan Ahlin sa...

Det var väl en av dina softare drömmar?! Förresten off this topic, pirogerna på Café 60 är oerhört bra mat när man har svårt att få i sig nåt. om du nu har har problem fortfarande förståss.

Emma sa...

Jo, inte en av de värsta i alla fall...

Och tack för tipset, men pirogerna på Café 60 är sedan länge beprövade och godkända. :)

Fred-83 sa...

Tack för den fina recensionen av Behandlingen! Tänkte bara påminna om att det var två kompositörer: Fredrik Fahlman förutom Axel B, vilket inte riktigt framkommit i marknadsföringen dessvärre.

Emma sa...

Det borde jag förstås ha gjort. Tack för rättelsen/påminnelsen!

BonneSwe sa...

Hahaha när min fru var gravid hade jag de mest sjuka skyddsdrömmar man kan tänka sig.. snacka om att man går in i en annan mental fas. Urbeskyddar-mannen vaknar till från ställen man inte trodde fanns! :)

Emma sa...

Tydligen urbeskyddar-kvinnan också. Vet inte hur många konstiga och farliga filurer jag drömslagits med under de senaste månaderna... :)

josefine sa...

jag har PRECIS samma fobi med broar! tror att alla jag möter ska slänga mig över räcket! gäller alla broar. vad är upp med det??

Emma sa...

Ja, men, vad ÄR det med vår syn på omvärlden och våra medmänniskor om vi tror att de ska KASTA OSS ÖVER ETT BRORÄCKE?! :)