tisdag, december 08, 2009

Håll tummarna! (Det gör vi. Stenhårt.)


I morgon: stora ultraljudsundersökningen, där de kollar om allt står rätt till med Grodan.
Ikväll: Rosemary's Baby. (Tänkte att det kanske kunde vara terapeutiskt.)

21 kommentarer:

Anonym sa...

Alien är annars en monsterbra film när man väntar. Altt gott!

Anonym sa...

Aaah det är så läskigt med det där blå gojset. Kallt som tusan.

Emma sa...

Jo, den är också ett bra filmtips för et sådant läge. :)

Emma sa...

Och Brooks: Nja, det där kalla gojset är väl kanske inte så farligt. Att däremot se något som live-lever loppan i magen samtidigt som man tittar är lite... småskumt.

Gabh sa...

Du gört att jag skrattat högt i restaurangen :)

Lycka till. Det ska säkert går bra.

Emma sa...

Vad härligt att jag kunde bjussa på ett skratt. :)

Och tack, tack för lyckönskning!

Magnus Tannergren sa...

Ultraljudet är hur coolt som helst. Plötsligt blir allting väldigt verkligt. Iaf tyckte jag som pappa det. Man såg att det fanns någon med armar, ben och huvud som härjade runt.

Stor dag!

Emma sa...

Vi gjorde ett ultraljud i v 13 i och med KUB/NUPP-testet och det blev som du säger oerhört mycket verkligare plötsligt. Men nu är det nästan som att jag hunnit börja tro att alltihop är på låtsas igen... Hoppas så att allt är bra där inne!

Anonym sa...

Det beror väl på var det placeras.....

Emma sa...

Haha! Ja, jo.

Solveig sa...

Filmvalet avråder jag bestämt ifrån med tanke på dina drömmar...
Ultraljud är skithäftigt! Mitt sista var att kolla var spiralen tagit vägen...;)
Lycka till så jättemycket!

Ps!Skall bli spännande att se "På spåret" btw

Anonym sa...

:D

Jag tyckte Rosemary's baby var en riktig tråkfilm när jag såg den, men det var nog nästan 10 år sedan. Kanske man har ändrat åsikt idag om man skulle se den.

En annan film som är hyllad (den har inget med barnafödande att göra) är Nattportieren, men jag förstår inte dess storhet. Eller den kanske bara är kontroversiell?

Och ett tredje fenomen som jag förundras över är att filmer verkar öka i status ju äldre de är. Jag menar inte att det är något fel på gamla filmer. Men som till exempel filmer från 90-talet, säg The Avengers som var totala kalkoner kan nu tio år senare få rätt hyffsade omdömden i dagstidningarnas betyg i tv-delen. Nu förstår jag ju också att det inte sätts betyg individuellt för varje tidning utan det används väl någon sorts lexikon. Men hur ofta uppdateras dessa?

Ja hmm ingen logik idag inte.

Lycka till med ultraljudet!

Emma sa...

Solveig: Haha, jag tror dessvärre att mina drömmar ser likadana ut alldeles oavsett vilka filmer jag ser. Inatt drömde jag iofs att jag höll Alex och Calle Schulmans mamma i handen och var på väg för att hoppa trampolin med Calle och hans flickvän Anitha.

Och tusen tack för lyckönskningen!

Brooks: Ska just knäppa på filmen, återkommer med ett verdict.

Unknown sa...

Aha så det är "Grodan".. :)
Grattis förresten!

Vårt första hette "älgen" pga av en kul missförståelse.
Min fru klagade i tredje månaden över att det sprattlade i magen och jag sa "Att det måste vara som att ha alien i magen". Min fru tittade på mig lite konstigt och sa -Ja kanske lite. Efter ett par dagar så hänvisade hon till "älgen" i magen och jag stod som ett stort frågetecken...
- Vi låg på golvet skrattade så att vi tjöt.

Nummer två hette bara "Pyret".. :)

Emma sa...

Hahaha! Älgen. Hahahaha.

Brooks: Nja, Rosemary's tycker jag inte är tråkig det minsta, och granntanten spelas alldeles fantastiskt av Ruth Gordon. Nattportieren har jag inte sett om på länge, men det borde jag göra.

Anonym sa...

Jag fick precis för mig att Sam Neil var med i Nattportieren men så var inte fallet. Otur, eftersom jag tänkte jämföra Nattportieren med Possession som är sååå himla mycket bättre.

Emma sa...

Inte sett. Bör man göra det?

Anonym sa...

Definitivt.

Anonym sa...

Gr8!

Space babe sa...

GRATTIS! Men bered dig på att det är jävligt jobbigt även direkt EFTER förlossningen. De ska t ex trycka ut moderkakan just när man sprungit ett maratonlopp. Sen känns gravitationskraften extra mycket i underlivet ett bra tag.

Plus: Laga mkt frysmat innan nedsläpp! Sen hinner man inte med så mkt matlagning. Och alla besökare kan du också be ta med sig nåt ätbart.

Emma sa...

Tack! Och jo, att det kommer att bli överjävligt jobbigt är jag helt och hållet inställd på...

Och tack för frysmatstips!