fredag, januari 19, 2007

Untitled

Igår kom jag på varför jag inte riktigt tyckt att förra året filmmässigt var så Becksvart som så många andra hävdat. En av anledningarna var förstås att jag missat filmer som Sök, När mörkret faller och Att göra en pudel. En annan att det spretat mer än vad det gjort på länge. När filmer som Container, Farväl Falkenberg, Frostbiten, Du & jag och Storm dyker upp samma år kan jag inte riktigt känna att allt är helt hopplöst. Jag hoppas att SFIs nya giv - mer pengar till färre filmer - inte gör 2007 till ett mindre spretigt år. Det vore hopplöst.

--

Var på Tjuvlyssnat-kalaset också häromdagen. Promenaden hem luktade av oklar anledning trumpetfett och jag blev regnad på. Jag tror inte jag vet något bättre än nattpromenader genom stan när det regnar.

--

Läs Martin Degrells intervju med Half Nelson-regissören Ryan Fleck.

--

Tom, oinspirerad och trött.

--

UPPDATERAD: Förresten: Jag fick ett mail om att man kunde få en massa erbjudanden om jag skrev några bloggrader om en biorelaterad sida. Eftersom jag inte tycker om att känna mig som en reklamhora gjorde jag inte det. Flera andra som gjort det dock, såg jag igår. Oh well.

On en annan note fick jag Karin Ströms skiva En saga om en sten hemskickad. Den vill jag göra lite reklam för. Svensk synth (synt?), och precis som med all bra sådan blir man både glad och vemodig när man lyssnar. Gradvall skrev om den här. Här kan ni få lite smakprov.

UPPDATERAD 2: En sak till. Såg att Daniel skrev om hotshots. Vilket påminde mig om när jag beställde detsamma på stället vid Circus (Hasselbacken?) och fick svaret Du, Gallianon tog slut nån gång -93.

15 kommentarer:

S sa...

Haha, underbar kommentar på hothots-beställningen. Jag och en kamrat bestämde oss också för att vara nostagicka härom veckan och betällde varsin hotshot. Problemet var bara att flickebanet i baren inte hade en aning om vad det var!
Ja, se dagens ungdom...

Anonym sa...

Faktum är att jag efter den senaste tidens hotshotsdrickande börjat tycka att det är ganska gott igen. Så till den milda grad att det i går kväll diskuterades att presenten på kvällens fest kanske borde bli en flaska Galliano, en sprayburk grädde och en termos kaffe.

Och sen dansar vi som vore det 1993 hela natten.

Elca sa...

Jag tror att hotshotsen är på väg tillbaka, sakta men säkert. Jag har blandat den några gånger under min tid som bartender.

För övrigt tycker jag att man ska kunna hitta Galliano i barer även utan hotshots - man ska väl ändå kunna blanda en Harvey Wallbanger? (om inte annat för att det är ett så sjukt bra drinknamn)

Anonym sa...

JAG ÄLSKAR ATT KÄNNA MIG SOM EN REKLAMHORA. Vad behöver jag göra?

Emma sa...

Hot shots ÄR gott. Det faktum att jag och några kompisar för något år sedan hade hot shots-kväll är enda anledningen till att jag överhuvudtaget införskaffade kaffekokare och shotsglas med flames på.

Dexo: Misstänkte faktiskt att just du skulle skriva exat så. :) Skriv några rader om gratisbio.se och be folk registrera sig och ange dig som referens blablabla, så har du säkert några biobiljetter och presentkort som i en liten ask.

Emma sa...

Förresten. Var shotsglasen mindre på 90-talet eller är det min mun som blivit mindre?

Anonym sa...

Din mun har blivit mindre. För glöm att glasen skulle blivit större!

Gallianon till kvällens födelsedagsfest inhandlades en minut i stängning och Daniel kokar kaffe och tar med i en termos. Det får bli sån där boffarspraygrädde från 7-eleven eller nåt. Alla på festen ska få!

Ja, jag hävdar att Hotshots är på väg tillbaka, tillsammans med grunge och resten av det tidiga nittitalet.

Anonym sa...

Grunge?! Jisses, tänk om jag vetat det när jag började skriva om hotshots, då hade jag hållit truten.

Anonym sa...

Karin Ström i-all-ära, men när det gäller electronica på svenska, så är Adolphson-Falk oslagbara....

Sara Ödmark sa...

Good for you säger jag om reklamhorandet. Ska man sälja sig, ska man sälja sig dyrare än så.

superkryp sa...

Synth tycker jag att det stavas.

Hotshots var/är inte alls min pryl.

Jag känner mig aningen töntig som tycker att Becksvart är jätteroligt att du skrev med stort B. Ha ha. :D

Linuxtjej sa...

snälla emma kan du inte skvallra lite om vad som hände på "Tjuvlyssnat" festen?

pretty please? ;)

Emma sa...

Morgan & Daniel: Vilken bra present! Synd bara att födesledagsbarnet inte verkar ha uppskattat initiativet till fullo. :) Förresten, vad är det för fel på grunge? va va VA?

Anonym: Själv är jag väldigt förtjust i Lustans lakejer och Ratata. Men om det egentligen ska kallas synth eller new wave vet jag inte riktigt.

Superkryp: Jag måste nog vara ärlig och säga att jag snodde Becksvart från Roger Wilsons artikel i Fokus... Men det är himla fyndigt. :)

Rebecca: Det hände inget av skvallervärde när jag var där, jag gick ganska tidigt tvärr...

Anonym sa...

Hm, min italienska är rätt knagglig men den här bilden säger väl rätt mycket om vad som var fel med grungen:

http://anatomias.no.sapo.pt/Grunge.jpg

Emma sa...

Jo, stilen kanske inte var något direkt att ha. Musiken däremot, var grejer. :)