tisdag, januari 02, 2007

Gradvall siar om popkulturåret 2007

... i dagens DI. (Via Beta Alfa 2.0.)

Ett litet filmrelaterat utdrag:
Biografernas nuvarande kris är inte detsamma som filmbranschens kris. Filmintresset i konsumentledet är större än någonsin. Problemet är att biografen blivit en onödigt dyr distributionsform som inte passar alla slags filmer.
Det säger en del att de filmer som Hollywood satsar mest på i sommar är "Shrek 3", "Spiderman 3" och "Pirates of the Caribbean 3". Morgondagens Kurosawa, Fellini eller Bergman kommer knappast att presentera sig på en biograf.

Och vad är det som säger att ett filmmästerverk måste vara liktydigt med en långfilm på bio? Kulturoraklet Brian Eno förutspår att filmsajter som Youtube.com kan föda fram en ny sorts filmkonstverk.

--

Läs också Degrells vänners sammanfattning av popkulturåret 2006.

--
Förresten. Kan det vara så att Steven Spielberg i förbifarten gjorde en av årets mest banbrytande och heta sexscener? Den i München? Svettigt sex med en höggravid kvinna kan jag inte påminna mig om att jag sett i någon annan storfilm. Kan ni?

5 kommentarer:

superkryp sa...

ang. München:

Sex med gravid har nog icke varit förenligt med gängse Hollywood-anda.

Jag har inte sett den, men borde nog, nu av ännu flera anledningar, se den!

Emma sa...

München är av ännu fler anledningar snorbra! Se, se, se.

Anonym sa...

Säga vad man vill om den där typen av uppföljare men dom brukar ju dra in dom stora pengarna och förhoppningsvis spiller det över på dom lite mindre filmerna.

Jag har inte sett München än men coolt att lyckas få med en sådan scen i en hollywoodfilm. Jag tycker ofta att det är befriande när dom vågar visa nakna människor eller sexscener i filmer utan att det känns onaturligt eller för att dom bara vill chockera.

/Stoffe

Anonym sa...

Den sexscenen är ju tyvärr ganska kalkonartad. Klippningen mellan de svettiga kropparna och attentatet i München är rätt skrattretande.

Bra film annars 3/5.

Emma sa...

Johansson: Ja, nej, den sista sexscenen där är väl inte så lyckad - snarare Nam-soldats-flashbacks-klyschig. Jag menar den innan han åker.

Av mig får filmen en 4+ vilken dag i veckan som helst.