måndag, januari 22, 2007

3 av 12, people, 3 av 12

Nä, men, alltså. 3 av 12 rätt var väl eh... ett ganska bra resultat.

--

Förresten, känns det inte som att det är farligt att parodiera något som ofta är parodi redan i sig själv? Och hade de inte kunna fördela gracerna åtminstone lite grann?!

19 kommentarer:

Sara Ödmark sa...

Ja, visst blir det märkligt ibland. En parodi på en parodi, tar det liksom ut varann då? Som dubbla negationer?

Anonym sa...

Äh, guldbagge-schmuldbagge. Nu har vi ju nåt mycket mer rafflande att bry oss om: Oscars! Naturligtvis tippar man alla kategorier.

mattias sa...

Stor dag idag. Razzies-nomineringar är klara också. Viktig seger för oss som tycker att Shyamalans "The lady in the water" har en dramaturgi som känns mer som om M Nights ungar hittat på en nattsaga för honom än tvärtom.

Anonym sa...

Är det bara jag som tycker att baggegalan var ett totalt PRAKTFIASKO? Så pinsamt och nedvärderande mot filmen.. Både vad gäller nomineringar och vinster, och själva galan i sig. Herregud, ja det är väl bara att glömma och gå vidare.

Anonym sa...

svenska stjärnor? får mig att flina faktiskt..
fan för att kallas stjärna måste man uppnå något tycker jag, inte göra en biroll och sedan synas på 2-3 kort på aftonbladets hemsida :(

Johan Ahlin sa...

Emma, jag tar tillbaks allt detdäringa tjatet om ett musikpris på Guldbaggegalan, det var ju så pinsamt. Mest pinsam är väl N-P Sundgren som fortfarande bråkar om både det ena och det andra, visst, han har gjort mkt för filmkunskapen med subtila recensioner, men tyvärr invektivifierande omdömen om alla som gillar amerikansk verklighetsflykt osv.

Emma sa...

mattias: Bah.

Josefine: Absolut! Vem vill ha en skalbagge liksom?

Fredrik: Jag tycker tvärtom att det var ett enormt uppsving sedan förra året, roligare, tajtare, mer avslappnat. Sen var det naturligtvis ett skämt att Farväl Fallkenberg inte fick en enda - och nomineringarna i stort var ju uppåt väggarna.

Johan: Nils-Petter är väl värd sitt pris (och där kan man betona väl på två helt olika sätt, jag menar dem nog båda två) - men att som Cissi Elwin behöva dela ut ett pris till någon som på helt felaktiga grunder kallat en för bimbo, kan inte vara så jävla kul. Eller så är det smart. Jag vet inte.

Johan Ahlin sa...

Klart som fan det är smart, han är smart gubben, som jag menar ovan i kommentaren, han använder nedsättande epitet på folk när han tycker att de har fel åsikt, sen kan man hålla med honom i vissa fall typ Cissi Elwins filmsmakoch hur offentlig den får vara nuförtiden, men som alltid, när man själv blir kallad sinnesslö förortsbo för att man tycker om såna lightfilmer som Independence day och liknande rullar, ja då tar man åt sig och blir putt.
En sak kan man aldrig ta ifrån N-P iaf, varenda kotte i sverige vet vad en melodram är, det har han bankat in i våra skallar.

Dreamgirls, vafan, hm?!

Emma sa...

Johan: Nu menade jag väl mest att det i så fall var Cissi som var smart som var med delade ut pris till någon som offentligt bimboförklarat henne. Och det där med Cissis filmsmak, N-P var helt ute och cyklade med det där. Vad Elwin hade sagt var att det var intressant att se att, och varför, en film som Heartbreak Hotel blivit sedd av så många. Inte att det var en personlig favorit.

Johan Ahlin sa...

Naturligtvis har du rätt om den där smartgrejen, jag läste lite för fort, men hon nog inte sätta vik för den prisutdelningen, sen tycker jag att hon inte varit alltför vass filmrecensent. Sen gillar jag inte att man kallar folk saker, som N-P gärna gör.

Johan Ahlin sa...

Fan vad jag stavar konstigt! Sorry!

Emma sa...

Cissi Elwin, filmrecensent?

Johan Ahlin sa...

Nog får man kalla det hon ansåg i GP om Heartbreak Hotel för nån slags recension, även om det var en intervju. Jag menade inte att hon jobbat som recensent utan fungerar som en sån när hon har åsikter om vad som är bra eller dålig film. Kanske inte helt lyckat i den positionen hon har.

Emma sa...

Som sagt, det hon sa var ju att det var intressant att fundera på varför så många gått och sett den - hon uttalade sig inte om huruvida hon gillade den eller inte.

Johan Ahlin sa...

Det var rätt mkt folk på Göta Kanal2 med. Intressant det med?!

Emma sa...

Om man som VD för svenska filminstitutet inte ens är intresserad av vad som får massor av människor att gå och se Göta Kanal 2 eller Heartbreak Hotel bör man nog kasta in handduken. (Och dumförklarar du inte all dem som sett de filmerna nu, precis på samma sätt som du inte gillade att andra gjorde med dig för attt du gillade Independence Day? ;) )

Johan Ahlin sa...

Klart C ska vara intresserad om vad som händer, puh, även med såna filmer som är homesafe pga sponsorer och publikdragande casting. Men SFI:s uppdrag är borde väl snarare vara fokuserat på mångfald, jämlikhet och regional/lokal filmproduktion. Göta kanal2 är en skitrulle där inte en enda parameter stämmer med det nya regleringsbrev som kulturdepartementet kom med i december ifjol, ok kanske en halv parameter uppfylldes; att filmen nått en stor publik, i sverige, men inte utanför gränserna.(vet inget om nån utlandslansering)
Jag ser inte ner på på publiken som gillar svenska skitfilmer, lika lite som jag dissar alla som gillar Christer Sjögren och likn.
Hälsar Johan

Johan Ahlin sa...

Glömde säga att jag har en minst lika kass stol som dig, sitter och "arrar" som en annan jävla 1700-talskompositör på en stenhård pinnstol, blir en tur till IKEA snart å det blir mkt billigare än Naprapaten:)

Anonym sa...

Fast nu hade ju inte Sfi nåt med Göta Kanal 2 att göra... Det var många andra finansiärer som gladeligen ställde upp. De behövde inte Sfi och kunde således göra precis vilken film de ville.

Sen tycker jag det verkar som om man inte så mycket gav alla baggar till Förortsungar, som att man INTE gav dem till vissa andra...