tisdag, januari 30, 2007

Göteborgs filmfestival 2007, so far

Här, som på många andra filmfestivaler, träffar man en hel del människor vars idé om att nätverka består av att 1, andas varm vinandedräkt i ditt ansikte och stå lite för nära när de talar 2, säga att du borde göra ett reportage om dem 3, stå i klungor och gnälla över pengar och branschen i stort.

(Och en hel del trevliga, spännande, genuint filmintresserade och socialt kompetenta människor också förstås.)

--

Sedda filmer:

Pasolini next to us
Hata Göteborg
Driving Lessons

Nu: Seminarium om filmfinansiering.

Ikväll: sparkar jag förhoppningsvis stjärt i filmquizet i tältet, ska försöka få ihop ett filmjournalistgäng bestående av mig, Roger Wilson, Andreas Degerhammar och hans pappa.

Inatt: Öva på föreläsningen.

UPPDATERING: VI VANN! Yay! Fast i en lite annorlunda konstellation: jag, Andreas, Karoline Eriksson och the dark horse Morgan, som visade sig vara blog-Daniels kompis. Av den fina prishögen bestående av biljetter och Lars von Trier-dvder och annat roffade jag bara åt mig en Star Trek-penna som jag tänkte att en Trekkie-kompis skulle få. Jag är så snäll.

(On en helt annan note, är jag kl 23.34 natten innan föreläsningen inte så nöjd med den, men är märkvärdigt kolugn ändå. Wish me luck!)

6 kommentarer:

Anonym sa...

Haha, ser jag dig i tältet kommer jag att hoppa på dig, det lovar jag! :-)

Givetvis tillhörande den senare kategorin - och med ölandedräkt...

Lisa sa...

Japp, jag kanske vågar mig på att göra detsamma. Och jag kommer inte att tillhöra kategori 1,2 eller 3, snarare "filmfestivalarbetare med begynnande magsår". ;-)

Emma sa...

Klart ni ska! Kanske sopa jag mattan med er i Film-quizet i tältet ikväll? :)

Anton sa...

Vad tyckte du om Driving Lessons? Jag har också sett den, tyckte nog att skådespelarnas uppvisning av sina karaktärer var roligare än handlingen de var med i...

superkryp sa...

Star Trek-penna! Högt bra kompis-betyg för en sån sak. :)

Anonym sa...

Ja, jag blev också lite imponerad. Det är nästan så att jag skäms lite för att jag gick därifrån med två Riket-dvd:er som jag förmodligen kommer att behålla själv. Men bara nästan.