måndag, januari 15, 2007

En skämskudde större än Kansas hade inte räckt.

Jag har precis sett Sök. Oh. My. God.

14 kommentarer:

kazarnowicz sa...

Haha! Emma, jag vet precis vilken känsla du menar. Jag har inte sett "Sök", men jag tror att den toppas av "Kärlekens Språk 2000" (aka Regina Lunds sexfilm).

Är det stört att jag förresten ser en Vänner-referens i din rubrik?

Unknown sa...

Pekoralskämkudde eller The Office-skämkudde?

Emma sa...

Micke: Hmm. Vänner? De kanske säger något liknande där. Jag tänkte på uttrycket "I've got a hard-on the size of Kansas." som jag inte visste riktigt varifrån det kom - men M med bestämdhet menar är med i Fisher King. Jag är värdelös på repliker och vet aldrig var de kommer ifrån. :)

Henrik: Beyond Office-skämskudde. Inte som i ofrivilligt komiskt-skämskudde, utan ofrivilligt fruktansvärt-skämskudde.

S sa...

Ja, herregud vilken rulle. Kan för mitt liv inte förstå att den hyllats lite här och var. Guldbaggenominerad var den väl också? Men för vad?

Emma sa...

Bästa kvinnliga huvudroll, och Lia Boysen för biroll. I SvD fick den fem av sex. FEM av SEX! Jag skulle vilja äta det Jeanett Gentele hade ätit den dagen.

Herr Bergström sa...

Gentele är en känd svamp-käkare. Senast när Snapphanar fick 5 av 6.

Anonym sa...

Filmen är Fisher King, staten är Florida. Konstigt nog, eftersom Florida bara hänger där i sydöst.

Emma sa...

Herr B: Jag har inte sett Snapphanar än, men är fortfarande ruskigt nyfiken trots allt gnäll.

Dennis: Aha! Tack för korrigeringen. Kansas låter ju onekligen roligare. :)

Emma sa...

Micke förresten: Sök toppar med råge Kärlekens språk, i alla fall i min bok.

SNy. sa...

Sök, inspelad för PA&Co, för PA&Cos publik, och med PA&Cos stammisar i roller som stammisa rpå just det, PA&Co. Jag hatar PA&Co. Jag har inte varit där sedan 91. Skulle inte enns nyttja deras toalett. Å andra sidan, är inte född 64. Så jag är nog portad där. Tjejen som gjorde filmen gjorde ju också Den som viskar på Svt med Pernilla August - mycket bra serie i två delar.

Emma sa...

SNY: Ha ha ha! Jag har ALDRIG varit där. :) Den där serien har jag tyvärr missat, måste undersökas.

anni sa...

Håller med om SÖK. Hur pinsamt och otajt var det inte när Persbrandt sa nåt i stil med "sug av mig då?" i början? Och att filma tangentknatter kändes knappt fräscht 1998 i Du har mejl.

Emma sa...

ÄNNU värre: Han säger "Jaha, är det okej om jag runkar då?"

Anonym sa...

Den som viskar...började se första avsnittet, kom in 15 min in i handlingen, förstod inte mycket, och gav upp i en biljakt som var så bildtekniskt usel att man baxnade. Varje ny inklippsbild hade helt olika bildkvalitet, vissa såg ut som ok HD andra som billig DV, vad gjorde ljussättaren av filmen? HD kan se fantastiskt filmisk ut om man anstränger sig (se Nyheter i skärgården av J Jonason). Sånt får mig att tappa intresset omedelbart. Likaså ansträngda manusvändningar som i Tusenbröder 3 då den nya pojkvännen som varit normal i del 1 och 2, plötsligt visar sig vara...PSYKOPAT! Suck...