fredag, januari 12, 2007

Rocky II

**** SPOILERVARNING NEDAN FÖR DEM SOM LIKSOM JAG GJORT EN GROV MISS OCH MISSAT ATT SE ROCKY II ****

Rocky II avklarad och jag har gråtit i tur och ordning till öppningsscenen (alltså slutet av ettan), när han friar, när de gifter sig, när de blir med barn, när hon vaknar upp ur koma, hulkat till träningsmontaget och skrikit neeeeeeeeeej och jaaaaaaaaaa och hulkat galore till slutfajten.

Sly är helt fantastisk, manuset är fantastiskt, Rocky-karaktären är galet välskriven, dialogen underbar och, det är ju så sjukt jävla romantiskt. Det är bättre än ettan. Allvarligt. Varför har jag inte sett den innan? Tjänstefel.

7 kommentarer:

superkryp sa...

Bättre sent än aldrig.

Trean och fyran är oxå bra. Dolph är grym. :)

Femman kommer jag inte ihåg.

Fan, jag verkar ju gilla Sly!

petter sa...

Trean är väl ok, femman är smått värdelös. Fyran har Ivan "I Must Break You" Drago...kolla trailern till den, helt ljuvlig. Funderar på att köpa Rocky boxen bara föra ha fyran i min sammling.

Emma sa...

Femman gilade jag, fyran var helt värdelös och trean måste jag försöka få tag i nånstans.

Sly ÄR grym! Fan vad bra han är!

superkryp sa...

Ameh! "Helt värdelös"! Jag tror inte att jag har sett den på typ tjugo år, så jag ska vara lite försiktig, men helt värdelös är den icke! Iofs var jag så glad över Dolphs filmkarriär att jag lurade med mig ett gäng att se Dolph som He-Man... PÅ BIO!

Pinsamt för lilla mig när mina kompisar trodde att den skulle vara roligt dålig och bara var dålig. Ingen finess, bara kass.

Jag hävdar fortfarande att det har med att du inte har sett trean och fyran i ordning att göra. När du har sett Mr. T i trean "måste" du ge fyran en chans till. (Hi hi.)

Det tråkiga är att jag blir sugen på att se dem och samtidigt orkar jag verkligen inte bry mig ett varv till.

(Förlåt för parasitbloggen.)

Emma sa...

Jo, måste ju leta rätt på trean. Det där med He-Man-besöket låter som när jag drog med mig en polare på TILLBAKA TILL DEN BLÅ LAGUNEN på bio. Galet.

a sa...

Jag är bara så himla lycklig över att ha funnit ett välskrivet litet blogginlägg som hyllar Rocky II och där skribenten dessutom ERKÄNNER att hon grinade maniskt. Fantastiskt. I'm not alone.

Emma sa...

Oh, du är VERKLIGEN inte ensam! :)

Har du sett Rocky Balboa på bio? Inte lika fin som tvåan, absolut inte, men lite fin ändå.