onsdag, januari 10, 2007

it ain't over til it's over


Så såg man då äntligen Rocky Balboa, samma dag som någon - Kronbrink? - skriver i DNs tevebilaga att det är "kontroversiellt" att ge original-Rocky högsta betyg. (I vilken värld då?)

Sly visar på samma smarthet, humor och självdistans han gjorde i Actor's Studio-avsnittet han var med i för några år sen, det var vardagligt, oplastigt, ganska fint och jag grät både till träningsmontaget och slutet. Det är så svårt att misslyckas med en sportrulle.

--

UPPDATERAD: Jag har inte velat tipsa om det nyinstiftade biopublikpriset på Guldbaggegalan, eftersom det kostat 5,70 att rösta. Jag har inte ens gått in på länkarna. Enligt detta verkar dock SFI, som ändå håller på och utreder övergången till något så tekniskt avancerat som e- och d-bio, inte helt ha klivit in i en modernare tidsålder. (Via Beta Alfa.)

--

David "Lasermannen" Dencik blir helt välförtjänt Danmarks Shooting Star i Berlin. Har ännu inte sett honom som transa i En Såpa, men det ska göras vid tillfälle.

--

Vad tänker människor när de erbjuder mig jobb som skulle kosta mig mer pengar än vad jag skulle dra in? Bara inom kultursvängen, I'm tellin' ya.

--

Tror ni man är mos i huvudet när man istället för att säga "fikonspråk" hasplar ur sig päronlingo?

12 kommentarer:

Anonym sa...

Fast om man tittar på Rocky V så ser man ju att det de facto går alldeles utmärkt att misslyckas med sportfilmer också...

Men visst var den nya Rockyfilmen bra!? Jag var alldeles tagen efteråt. En fin homage till originalet, och det kändes nästan omöjligt att inte fälla en tår när han sträckte näven i skyn efter att åter ha bestigit trappan. Att han hade en hund i famnen gjorde det ju bara ännu finare. Åh, ibland är man en sån lättmanipulerad sucker.

A L V A S - P A P P A ! sa...

har inte sett den men hört att den skulle vara sjukt dålig men som vanligt smaken osv bla bla

Emma sa...

Daniel: Vet du vad, jag har faktiskt bara sett ettan och tvåan, men blev galet sugen på att se de resterande i ett maraton. Jag gråter helt okontrllerat även till de absolut sämsta sportfilmerna, så... :)

Alvas pappa: Nästan alla jag vet som sett den har gillat den. Har inte läst runt på nätet än dock.

petter sa...

Ett självklart komplement till ett Rocky-marathon:
http://www.i-mockery.com/minimocks/ivan-drago/default.php

Dolph som Ivan Drago...kan man bli mer badass?

Emma sa...

Det där var ju jätteroligt. :)

Sara Ödmark sa...

Jag tycker "päronlingo" är ett fantastiskt ord. Minst lika bra som fikonspråk. Vad man menar när man, som jag, en gång skulle säga mistlur och istället sa: "bröla som en... en... bastukran är svårare att veta.

superkryp sa...

Meh! Rocky IV är ju alldeles, alldeles wunderbar!

kazarnowicz sa...

Emma: päronlingo är FANTASTISKT. Jag ska genast börja använda det, och om alla gör det så kommer vi snart se det i listan över nyord :-)

Saom: haha, jag älskar ordet bastukran. Det funkar kanske inte som synonym till "mistlur", men vi måste hitta något användningsområde för det. Bastukran. Så bra.

Emma sa...

Saom: Ha ha ha! Bastukran! Vi får VERKLIGEN komma på något bra användningsområde. :) Inga idéer just nu iofs, men de kommer kanske under dagen.

Micke förresten, vad har hänt med din sida?

kazarnowicz sa...

Emma: kommer du fortfarande inte åt den? Det ska funka nu. Serverflytt på grund av slö server. Nu ska allt flyta på som fan.

Emma sa...

Äsch, men jag hamnar fortfarande bara på Loopias sida.

Anna Nio sa...

Åååh vad fin "Rocky Balboa" var, jag grät också, min sambo med. Första filmen är en klar femma i min värld, så det var skönt att se att nya filmen gav mycket hommage och påminde stilmässigt om sin förebild. :) Jag älskar Rocky, jag önskar att han fanns på riktigt och var snäll mot mig också.