torsdag, januari 04, 2007

!

Idag känner jag kärlek till hela världen och min bröstkorg håller på att sprängas och jag skriver mail med många utropstecken och jag åt helt fantastiska plättar med hjortonsylt till lunch på Rabarber - utan att behöva äta ärtsoppa. Yay!

--

Weird Science listar 2006 års bästa teve
. Jag har inte sett någonting av det han skriver om.

--

Vilka är förresten era topp 5 största tevehändelser, någonsin? Mina:

1. När morfar fick MTV. Tillbringade dagar och nätter i hans källare, som klistrad framför teven.

2. När SVT sände Depeche Modes Pasadena Rose Bowl-spelning på Luciarock -89. Får gåshud bara av att tänka på den.

3. Fotbolls-VM 94.

4. 11 september 2001.

Kom bara på fyra stycken just nu. Får fundera lite till.

SENARE:

5. Kanske Top of the Pops på sommarloven hos pappa i England? Eller Macahan? (Alla andra ville ha Luke, jag åtrådde Zeb. Andra jag suktade efter: Janne Lucas, som spelade ledmotivet till Vi i femman, och Shakin' Fredrik.) Razzel? PM eller Kosmopol? Första gången jag såg videon till Smells like teen spirit eller hörde Alive med Pearl Jam? Miami Vice? Maffiadokumentärerna med den allvarliga berättarrösten (som jag egentligen bara hörde när jag inte kunde sova och fick somna i soffan ibland)? Jullovsmorgonprogrammannen som slog på en gonggong och sa Filmtajm? När Ben Johnson vann det där loppet? Flo-Jo? När man steg upp tidigt en lördagmorgon för att se Hacke Hackspett och blev den första i familjen som fick veta att Palme blivit skjuten? När jag blev kär i Åshöjdens BK-mannen i samma ögonblick som han våldtog Görel Crona i Varuhuset? (Vilket såhär i efterhand såklart är väldigt, väldigt konstigt men inte desto mindre sant.)

Nej, jag vet inte.

12 kommentarer:

Anonym sa...

Tv-ögonblick spontant:

1. Flykten från New York på SVT ensam hemma på 80-talet.

2. Tillbaka till Eden.

3. Sverige-Rumänien '94.

4. V.

5. ZTV:s 48-timmarsdebatt med bl a Hoa Hoa Dahlgren.

Rabarber ska jag testa nästa utemiddag.

Och Babel är årets, eh... eller förra årets bästa film.

Anna sa...

Inatt drömde jag om din blogg trots att jag aldrig varit inne här tidigare. Jag har dock sett länken till din blogg i mitt "bloggnätverk". Jag kände igen ditt namn dels för att jag sett dig på tv, men även för att du frågade mig och mitt resesällskap om vägen till tunnelbanan i Paris i mars när vi stigit av flygbussen från Beauvais. I drömmen gick jag in och skrev det här inlägget, så nu tänkte jag - va f*n, varför inte?

haha det är väl sånt här som kallas värdelöst vetande?! :) Ha det bra.

Emma sa...

Jojje: Jag fick inte se V för min mamma. Trauma.

Anna: Ha ha, vad roligt att du drömde dig hit! Jag drömmer om bloggare jag aldrig träffat ganska ofta, har faktiskt haft en dröm om Ekonomen i ditt nätverk. :)

(Skulle tackat dig för vägbeskrivningshjälpen om det inte vore så att jag mindes att vi alla snurrade runt och hattade åt olika håll. :) )

superkryp sa...

Vilket härligt ämne! :D

Mina största tv-minnen, top 5. (Det kan nog ändras, från dag till dag.)

1. Sparar tills jag VERKLIGEN kommer på mitt absolut största tv-minne, eller tills någon annan skriver det här (typ Jojjes Flykten från New York-minne).

2. En tv-film, som gick när jag var liten, där huvudpersonen kedjade fast sig för att han trodde att han hade fått rabies. (Typ det enda jag kommer ihåg, men alla i min ålder brukar veta vad jag snackar om!)

3. Live Aid-galan

4. Att jag hoppade över ett kalas hos en av tjejerna i klassen för att jag hellre stannade hemma och såg "De fattiga och de rika".

5. Twin Peaks

Sara Ödmark sa...

Åh vad jag också vill lista mina ögonblick, men så svårt, så svårt. Måste nog klura lite. Det finns ju så mycket, så stort och så bortglömt.

A L V A S - P A P P A ! sa...

otäckt, hade nog ärligt talat kunnat skriva din lista rakt av!
/Alvas paps

vi måste vara ung jämnåriga

Emma sa...

Superkryp: Men herregud! Twin Peaks glömde jag helt bort! När Bob kravlade fram bakom en soffa är orsaken till att jag fortfarande kollar under sängen och bakom soffan om jag är ensam hemma. Man vet ju aldrig.

Åh! NU kom jag på en till: När Carola sjöng Främling! Och Cosby! Och Fame! som ju trots allt fick mig att plugga teater efter gymnasiet! Och Nord och Syd!

Saom: Dessutom skiftar ju listan exakt varje dag... Oh well.

Puckohue sa...

När Falconetti hade ihjäl den snälle i gränden, i Fattiga och Rika. Jag fick tårar i ögonen där jag låg på golvet under vardagsrumsbordet.

När jag inte fick se en science-fiction-film för att mina föräldrar ville se en töntig tv-serie (minns som tur är inte vad). Filmen jag missade handlade om ett rymdskepp med trädgårdar ombord och robotar och kanske nån ensam snubbe.

11 september 2001 i det palestinska flyktinglägret Al Bedawi i norra Libanon. Min syster var samtidigt i NYC. Hon jobbade i WTC (men var mammaledig). Familjen hade så att säga en fot i varje läger ;). Vi fick väldigt bråttom från den plats vi var när andra planet "landade" och alla tvivel om vad det handlade om försvann. Shit vad mina fingrar skakade när jag skulle knyta skosnörena.

Återigen barndomsminne: nån skräckfilm där morsan murar in son som "råkat" ha ihjäl någon, så att han ska slippa fängelse. Morsan dör och ny familj flyttar in. Någon ser hål i väggen och tittar in - och ser någon som stirrar tillbaks! Skräck!

Månbas Alpha. Till och med Konsum hade redan på den tiden dörrar som öppnades utan att man behövde plocka fram en fjärrkontroll varje gång man ville igenom.

superkryp sa...

puckohue: Det känns som att science fiction-filmen kan ha varit Solaris.

Eller oxå är det inte det... men jag vet att jag såg filmen du pratar om när jag var liten.

Puckohue sa...

Du lyckans ost, superkryp :)

Nä, det var inte Solaris, det vet jag. Tror det var något mer b-aktigt, som jag inte hört talas om någonsin igen.

Alla tips är välkomna.

Emma sa...

Puckohue: För min del är det absolut inga klockor som ringer, men M gissade på filmen Android, med Klaus Kinski: http://imdb.com/title/tt0083557/

Kan det vara den?

superkryp sa...

puckohue och emma: Om M har rätt så har jag fel, tror jag, för jag tror inte att jag tänker på Android. Jag är iofs inte säker på att det var Solaris heller.

Tyvärr är jag helt grinig på sånt här, så nu måste jag få reda på BÅDE vilken film puckohue tänkte på OCH vilken film jag tänkte på. Surt, men sant... He he.