torsdag, januari 22, 2009

Oscarsnomineringarna släppta!

Revolutionary Road är sorgligt jävla bortglömd, störtlöjliga Slumdog Millionaire överrepresenterad, kul att The Betrayal och Man on Wire nominerats i dokumentärkategorin.

11 kommentarer:

Ville sa...

och tack gode gud för att Maria Larsson inte blev nominerad, så SFI äntligen kan fatta vilket misstag det var att inte skicka Låt Den Rätte.

Anonym sa...

Dark Knight är mest överpresenterad och In Bruges mest bortglömd imho, tyckte nästan bäst om den och Frost/Nixon. Det känns som Dark Knight mest var en teknologisk uppdatering av tecknade superhjältefilmer. Det är märkligt att en film som Dark Knight kan bli nominerad i åtta kategorier medan filmer som enligt min mening håller mycket högre klass inom princip samma genre, såsom V for Vendetta, inte får ens i närheten av samma erkännande.

Johan Ahlin sa...

Usch, kolla in denna "tune"(Ringa Ringa) ur Slumdog, tur att Beethoven inte lever, då hade Rahman fått dela på STIM-stålarna.

http://open.spotify.com/track/16pLre9Rra9Pc1fQ7cMkZ2

Newton Howard för Defiance, dessutom medkompositör i Dark Knight, usch igen.

Usch för alltihop!

Johan Ahlin sa...

Sorry Beethovenripen är en annan låt;

http://open.spotify.com/track/7s7RPeKLDBwHZrgbq0MAG2

Magnus sa...

Roligt, bra och annorlunda med nominering till Downey Jr. för rollen i Tropic Thunder! Fast Ledger lär väl ta hem den statyetten? Det snacket har ju pågått sedan hans bortgång för nästan exakt ett år sen, så vinnaren verkar ju redan vara självklar av hypen att döma.
Missförstå mig rätt, han ska såklart vara med i listan för den fina prestationen! Det jag menar är att allt annat vore en överraskning.

Elinpelin sa...

Uuurk! Och jag kan inte fatta att tråkrullen Benjamin Button fick så många nomineringar! Håller också med dig om Slumdog Millionaire som jag såg häromdan. För jag antar att slaget står mellan dessa två kandidater... Nå, jag ska studera listan noggrant innan jag börjar tippa min rad för i år.

Emma sa...

Några snabba:

Åh, jag har inte ens hunnit se Benjamin Button än!

Dark Knight gillade jag, så jag tycker den är värd sin plats - men ja, jag håller helt med om att det är ruskigt godtyckligt vilka som blir nominerade i olika kategorier.

Musiken i Slumdog tyckte jag till största delen var det enda som faktiskt funkade...

Och som sagt, att inte Revolutionary är med i de tunga kategorierna, eller ens för bästa adaption är helt GALET!

Anonym sa...

Så länge Mickey Rourke vinner är jag nöjd.

Olle sa...

jag är nöjd med i princip alla nomineringar (there's a first for everything). revolutionary road tyckte jag inte var så bra som många av de andra filmerna som är nominerade, så jag tycker inte det är någonting som är bortglömt vad gäller just den filmen. möjligtvis musiken i så fall... The Reader däremot, tycker jag borde ha fått fler nomineringar. David Kross som bästa manliga support till exempel?!

Yngvelli sa...

Det bästa vore nästan om robert Downey Jr vann bästa biroll över Ledger. det skulle vara som det ultimata beviset på att oscargalan är överhypad skit.
Nu kollar jag visserligen på spektaklet varje år (mest ihopp om att någon jag gillar ska vinna, och få en boost i karriären eventuellt), men det känns samtidigt som många tar galans omdöme på för stort allvar. Akademin nominerade trots allt Seabiscuit för bästa film en gång i tiden.

Hannes Dükler sa...

Ja, VAD var grejen med Slumdog?!?