tisdag, januari 13, 2009

Häpp!

Maria Larssons eviga ögonblick är i Oscars-semifinal. Om detta har jag inget just av värde att säga, tänker istället ägna mig åt att göra ett geografitest över Afrikas länder. Oh what fun!

14 kommentarer:

eff sa...

113

Gud vad patetiskt. Jag skäms.

Herr Omar sa...

152. Men jag ska kunna sånt. Tack för tipset.

Emma sa...

Jag har gjort testet... eh... ett par gånger nu, och nailar det. Wooo. Manisk, jag? Pöh.

josefine sa...

157 på första försöket. Och jag har druckit en del vin (samtliga felklick utom ett var rent motoriska).

Emma sa...

Vi, pluggiga? Pöh.

Magnus sa...

Det är överraskande hur snabbt mellan- och högstadiegeografin slinker ur skallen! USA:s stater och Europas huvudstäder (särskilt östblocket) var oväntade utmaningar.

C sa...

marocko, algeriet, tunisien, libyen, egypten... de enda jag alldeles säkert kunde.. å så sydafrika typ. 39 poäng. katastrofen totalen! men va roooolit :D

Emma sa...

Magnus: USAs stater nailade jag efter lite plugg för något år sen, när jag skulle göra om det igår visade det sig att allt ramlat ur huvudet. Oh well. Ska lära mig dem igen, och sedan ge mig på Europas huvudstäder. Geografi är min blinda fläck. Eller, ja, en av dem.

C: Haha, du får hårdplugga!

josefine sa...

För mig har ordningen varit: Afrikas länder, Afrikas huvudstäder, Mellanöstern länder/huvudstäder, Europa länder/huvudstäder (man ska inte tro att man är för bra, Östeuropa är jäkligt plottrigt...), Asien länder/huvudstäder, USA stater, Mellan- och Sydamerika länder/huvudstäder, Karibien länder/huvudstäder...

När jag påbörjat momentet Kanadas stater började jag känna att det hela hade spårat ur lite. Nu unnar jag mig bara en enstaka uppfräschningsrunda då och då.

Emma sa...

Alltså, det visade sig just att jag är dålig på Sveriges sodding LANDSKAP. The shame!

Rolf Ren sa...

Svårast att lära sig alla kategorier: Kinas provinser och provinshuvudstäder. Sjukt svårt. Sjukt krånliga gränser, sjukt krångliga namn. Om man inte är kines antar jag.

Emma sa...

Då föreslår jag at du gör Australien-testet. Jag visste knappt att de där runtomkringliggande öarna existerade... Kina har jag inte vågat mig på än.

josefine sa...

Men testet är väl på län och inte på landskap? Sen när är Jönköping ett landskap?

Jag tycker personligen att öarna i Oceanien är betydligt svårare än de kinesiska provinserna. Provinserna har liksom... förnimliga gränser. Öarna i Stilla Havet är bara... krafs. Fast det finns en viss poäng att lära sig dem också nu när Lost snart drar igång.

Det blir en tuff helg...

Emma sa...

Ahahahahahaahaaa. Jag har alltså inte ens koll på vad som är vad. Jag kanske ska sluta outa mig på det här sättet. Börja hårdplugga På spåret eller så.

Vänta.. är klockan 23.54 en fredag och jag sitter fortfarande och JOBBAR?! Enough. Nu.