lördag, januari 03, 2009

Bah, humbug!

Filmåret 2009 hade kunnat börja bättre än med The Spirit och Eden Lake. I alla fall i mina ögon. Men ja, de hyfsat säkra källorna jag refererar till i recensionen av den sistnämnda var Fredrik Strage och Hynek Pallas - som ju båda gillar den massor.

11 kommentarer:

Dennis sa...

Läste häromdagen en kort men kärnfull recension av The Spirit:
"Sin City as if directed by Ed Wood."

Inte för att jag vet om det var en rättvis beskrivning, men det var härligt elakt.

Anonym sa...

har inte sett någon av dem - ännu - men kommer säkert att se dem båda två så småningom.

magnus (den riktiga) sa...

Vad är det för logiska luckor du tyckte förstörde Eden Lake? Jag tyckte den var bra och att karaktärerna reagerade/agerade på ett trovärdigt sätt. Spirit däremot ...

Emma sa...

Dennis: Haha!

Magnus: T ex: När killen fastnat i bilen och tjejen springer iväg för att skaffa hjälp. När vi nästa gång ser kvinnan är det ljust och hon är fortfarande några meter därifrån. Det är ju mer än möjligt att det handlar om knapp tid under inspelningen och skum klippning mellan dag och natt - men det framstår ju som att hon är en komplett idiot som stannar kvar.

magnus (den riktiga) sa...

Just det ja, kommer ihåg att jag reagerade där också ... men bara det faktum att man lägger sådana missar åt sidan visar ju på att filmen i övrigt är extremt spännande.

Emma sa...

Om man nu gör det, ja. ;)

Magnus sa...

The Spirit känns redan i trailern som årets kalkon. Att försätta Wil Eisner's lättsamma brottsbekämpare i Sin City-miljö är som att färgsätta Casablanca och tro att resultatet överträffar förlagan. Originalitet, om jag får jag be!

p. sa...

men jag fattade det som att hon faktiskt satt där en bra stund, tills det ljusnade... för att hon inte hittade därifrån?

Emma sa...

p: men nog måste hon hittat mer än några meter bort? Jag förstår ju att mäniskor i riktiga, fruktansvärda situationer inte alltid handlar rationellt - men det är inte alltid de där irrationella handlingarna ser så bra ut på film... Tänker jag, lite lagom besserwissrigt.

Gabh sa...

Håller med Magnus. Vem tänkte att en Spirit film av Frank Miller var en bra idé till börjar med? Nästa ska vi får ett Muppets film av Sam Peckinpah.

p. sa...

haha... okej, det är sant.