fredag, oktober 17, 2008

räkmacka

På måndag åker jag till Wiens filmfestival. Jag vet inte hur det gick till, men i Locarno tog jag en kaffe med en tjej och vips vart jag inbjuden. I'm on a roll.

Har ni några Wien-tips?

Här tipsar jag själv om lite film man bör se om man har vägarna förbi.

11 kommentarer:

JM sa...

Asså - ska en få åka, ska alla få åka...

Emma sa...

Haha, jag vet, det är så ORÄTTVIST att jag får åka på sånt här. Jag som inte ens har vett att rapportera om filmerna jag ser... :)

quesonegro sa...

Det finns en skön stor marknad med mat och annat, även med loppis i anknytning...skön vibe med mycket för sinnena...även möjlighet till fina loppisgrejer...vet dock inte om det är varje dag eller bara i helgerna...borde dom veta på hotellet...gå inte till akvariehuset som är inhyst i en gammal flygtornsbunker...suger fett! Sachertårta är ju nästan ett måste om man gillar sötsaker..i Wien finns ju originalet. jag tror LOMO har en affär i Wien också...kan ju vara najs!
Ha det trevligt!

//Mattis

Mr Oakbitch sa...

Nu var det några månader sen jag var i Wien men jag besökte en väldigt intressant utställning på Kunsthalle i Museikvarteren, om punkens uppgång och fall. Sevärd! Hela MQ-området är intressant för övrigt, mycket att bevista.

eff på jobbet (med sprit) sa...

Rioja.

Anonym sa...

Var ett tag sedan jag var i Wien. (För övrigt en utmärkt stad att åka nykär till en vinter för åka skridskor framför rådhuset och gå på bal på slottet eller operan.)

Antar att det är Nachtmarket som Quesonegro syftar på. Helt klart något som du inte bör missa.

Filmrelaterat är den guidade The Third Man-turen (om den fortfarande finns kvar).

Sedan ska man inte missa att fika på några av stadens kaffehus minst ett par gånger per dag och äta apfelstrudel. (Ett tips är att söka sig till kvarteren kring universitet för att få lite variation.)

Bifurkation sa...

The Third Man-turen fanns kvar för ett-två år sedan. Jag hann tyvärr inte gå på den. Helt vansinnigt, för vem vill missa lite kloakturism? Kunsthistorisches museum är riktigt bra.

Skulle du råka ha en dag över, ligger Bratislava bara en timme bort med tåg. Charmig stad med världens godaste varma choklad och härliga öststatsförorter. Från slottet har man utsikt mot miljonprogram och industriområden där det brinner från skorstenarna. Samt hockey som det ska spelas (nästan gratis och ett jävla ös på läktarna).

Emma sa...

Tack alla för tips! Hoppas jag hinner med lite utforskning mellan filmerna.

Quesonegro: LOMO-butik?! Ooohh! Sachertårta, såklart! Och jag måste säga att jag tycker att gammal flygtornsbunker låter betydligt roligare än akvariehus.

Mr Oakbitch: MQ-kvarteren verkar ju efter lite påläsning vara ett givet besök. Hoppas punkutställningen är kvar, låter intressant!

Eff: Tihihihihi! (Jag är så korkad, det tog ett alldeles för lånt tag innnan jag fattade.)

Anders! Apfelstrudel! Café! Tredje mannen-tur! Knäcker den Pelle Svanslös-turen i Uppsala månne?

Bifurkation: Tack för tipset, Bratislava har jag varit i ett dygn när jag tågluffade i östeuropa - hade gärna åkt tillbaka! Men, det kommer det nog inte att finnas tid till den här gången.

Emma sa...

Sen är ju de här husen också ett givet besök:

http://en.wikipedia.org/wiki/Hundertwasserhaus

Tomas_Timelock sa...

Sitter på Wiens flygplats just nu, så blir du lite tidgt till flyget hem kan jag tipsa om ett litet mysigt fik, precis bredvid STARBUCKS.... :-)

/tomas

Emma sa...

Trevligt, tack!