lördag, oktober 11, 2008

apokalyps

Doomsday just sedd, och den hade väl ingen större effekt än att jag blev ruskigt sugen på att se om den egentligen inte alls besläktade före katastrofen-filmen Miracle Mile. (Även om trailern förstås ger vid handen att den kanske inte riktigt är så bra som jag minns den.)

10 kommentarer:

Fred sa...

Miracle Mile håller fortfarande. Såg om den för något år sedan, och trots ett rejält snyftarslut (som jag hatar) så blir det ett effektivt undergångsdrama.

Emma sa...

Vad bra! Beställde den på play igår. Det var inte jättelängesen jag såg den första gången, kanske 3,4 år, och jag har verkligen för mig att jag blev alldeles såld.

Blondinkjella sa...

Jag måste bara tipsa om en film jag såg igår på TV, "Se upp för dårarna". Asså, så himla bra svensk film! Dialogen är ju helt makalös. Mer Helena Bergström filmer åt folket!

Emma sa...

Skojare där.

Naseer sa...

Så, vad blir det för dom på Doomsday?

Själv har jag tyckt att filmen varit onödigt sågad. Inget mästerverk, men 2/5 tar den med lätthet.

Emma sa...

Jag älskade verkligen Instäng/The descent - så jag hade kanske för höga förväntningar. Doomsday var väl inget annat än en ologisk och emellanåt ruskigt fånig axelryckning i mina ögon.

Emma sa...

Så, ja, en tvåa typ.

Anonym sa...

Haha, jag kommer faktiskt ihåg din rec. av Instängd. Satte du inte en femma på den? Hursomhelst var det din rec. som fick mig att springa och se den. Du satte i alla fall en femma på Dark Water, som jag tyckte var fantastisk. Så du är en recensent som sticker ut lite från mängden och har skön smak. Tyvärr snubblar man inte över dina recensioner så ofta längre...

On topic: Doomsday var ingen höjdare. Dog soldiers var ganska skön men det här var mest tramsigt och tröttsamt. Protagonisten är iofs rätt karismatisk men det hjälper ju inte när intresset snart dalar för själva handlingen...

Anonym sa...

Hittade Instängd nu på svt.se Du fegade visst ur och satte en fyra tillslut :-) Mer rimligt betyg iofs.

http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=4671&a=491406

Emma sa...

Oj, jag trodde också att jag satt en femma på den, även om det finns en del mindre lyckade grejer i Instängd.

Hursomhelst, vad kul att höra att jag har bra smak. :) Nuförtiden hittar man mina recensioner nästan varje fredag i Aftonbladet och lite då och då i Hype på SVT.