lördag, september 09, 2006

Altman goes Muppet show + kinesiskt tipsGlömde utfärda en varning för Altmans A Prairie Home Companion som gick upp igår. Inte usel, men meningslös och tråkig. Som M sa: "Den var som ett avsnitt av mupparna". Jag la till "fast dåligt".

--

Läste en liten notis i DN idag om att regissören Lou Ye, som tävlade i Cannes med Summer Palace i våras, belagts med yrkesförbud i 5 år på grund av att han trotsade den kinesiska censuren. Jag har ännu inte hört något om att filmen får svensk distribution, och det är kanske tveksamt om den får det. Däremot tror jag att den kanske ligger bra till för att visas på någon svensk filmfestival. Håll ögon och öron öppna - den var helt klart min favorit i Cannes. Fantastiskt skådespeleri, fantastiska kärleks- och sexscener. En oerhört modig film - och inte bara för att den var från Kina, och alltså trotsade censuren.

--

Nu, off till Cinemateket för att se The Leather Boys (Skinnjackan), sen The Celluloid Closet. Förresten, är det här ett skämt?

4 kommentarer:

jacobsteel sa...

Altmans nya är tråkig? - trist att höra, tack för varningen (jag hade aldrig begripit det ur recensionerna).

Ungen är misstänkt hårig. Herregud, ser ju ut som Shatner var farsan...

Anonym sa...

Altman är väldigt ojämn, och överskattad enligt min mening, pret a porter var usel, short cuts fenomenal, gosford park lite skön stämning. Verkar vara som sämst när han inte har något manus utan bara låter skådespelarna gå loss. därtill verkar han vara en bister typ att intervjua om man läser det näst senaste numret av filmmaker...

Emma sa...

Jacob: Idag fortsätter skämtet. Idag diskuteras vem som är pappan till Suri, och det spekuleras i om Katie gick med vadderad mage i en månad efter den EGENTLIGA födseln för att dölja saker och ting. Häpp.

Fredrik: Ojämn, sa Bull. Jag har tyvärr missat intervjun, men ska försöka komma över den på något sätt. Påminner mig hursomhelst om att jag såklart borde länka till Filmmaker.

Anonym sa...

Bisarrt mycket hår på bejbyn. Tankarna går till en sketch (Saturday Night Live tror jag) där de gjorde reklam för bäbisperuker.